خرداد ماه امسال رئیس کل سازمان امور مالیاتی از رونمایی این سامانه در تیر ماه خبر داده بود؛ بر اساس قانون، پایانههای فروشگاهی باید به نظام مالیاتی متصل شود اما به گفته مسئولان، اجرای آن حدود یک سال به تأخیر افتاده است.
آقای منظور در نشست چالشهای نظام مالیاتی گفت که زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، تنها ۱۰ درصد اتصال پایانههای فروشگاهی به نظام مالیاتی تکمیل شده بود.
به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی، رونمایی از سامانه مؤدیان و پایانههای فروشگاهی در حالی صورت میگیرد که با همکاری «شرکتهای دانش بنیان» تکمیل شده است.
داوود منظور ۴ خرداد ماه از آماده شدن ۳ سامانه مربوط به «جمعآوری صورت حسابهای الکترونیکی، عضویت فعالان اقتصادی و تحلیل و پردازش صورت حسابهای الکترونیکی» به عنوان بخش اصلی پایانههای فروشگاهی خبر داده بود.
سازمان امور مالیاتی اعلام کرده فعالان اقتصادی باید عضو سامانه پایانههای فروشگاهی شوند و پس از آن، در چارچوب استانداردهای این سازمان، صورت حسابهای الکترونیکی ارسال کنند.
بر اساس پیش بینی که رئیس سازمان امور مالیاتی در خرداد ماه دربارهاش گفتوگو کرده، با اجرایی شدن سامانه پایانههای فروشگاهی بیش از ۱۰ میلیون فعال اقتصادی با این سامانه ارتباط پیدا میکنند.
دولت دوازهم قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان را آبان ماه ۹۸ به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد.
در قانون، سازمان امور مالیاتی موظف شده حداکثر تا ۱۵ ماه از تاریخ اجرایی شدن، سامانه مؤدیان را راه اندازی کند و امکان ثبت نام مؤدیان در سامانه و صدور صورتحساب الکترونیکی از این سامانه فراهم شود.
بانک مرکزی هم باید با همکاری سازمان امور مالیاتی تا پاییز ۹۹ دستگاههای کارتخوان بانکی یا درگاههای پرداخت الکترونیکی را ساماندهی میکرد و به هر کدام از پایانههای فروش، شناسه یکتا اختصاص میداد.
در این قانون، پایانههای فروشگاهی مانند کارتخوانهای بانکی (pos) هرگونه درگاهی شناخته میشوند که امکان اتصال به شبکههای الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مؤدیان را داشته باشند؛ سامانه مؤدیان هم مرجع نهایی ثبت، صدور و استعلام صورتحساب الکترونیکی است.
قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، خرده فروشیها و واحدهای صنفی را که مستقیم با مصرف کننده نهایی ارتباط دارند، موظف کرده تا هم در سامانه مؤدیان عضو شوند و هم از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.
این قانون اطلاعات سامانه مؤدیان را «محرمانه» دانسته و سازمان امور مالیاتی اجازه افشای آنها را تنها با دستور قانون یا مرجع قضائی دارد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/34634 |