در رابطه با این موضوع محسن موسوی خوانساری, کارشناس آب و محیط زیست اظهار کرد: تعمیرات و نگهداری دریچه سدها موضوع بسیار مهمی است و هر ساله باید این دریچهها باز و بسته شده تا رسوب پشت این دریچهها تخلیه شود. به همین جهت هم شرکت آب منطقهای تهران قصد دارد این رسوب را تخلیه کند و سلامت دریچههای سد لتیان را آزمایش کند اما نکتهای که در این رابطه وجود دارد, این است که زمان تخلیه این رسوبات و انجام این تعمیرات مناسب نیست.
وی ادامه داد: 4 رودخانه اصلی مشرف به دریاچه نمک قم هستند؛ رودخانه جاجرود از سد لتیان و سد ماملو , رودخانه شور از سد نهب قزوین, رودخانه کرج از سد امیرکبیر و رودخانه قرهچای از سد 15 خرداد و سد الغدیر ساوه به دریاچه نمک قم مشرف هستند.
این کارشناس اب و محیط زیست بیان کرد: بر اساس مصوبات سازمان محیط زیست مصوب شده است که سالانه 154 میلیون مترمکعب آب از مجموع این 4 رودخانه رها شده و به دریاچه نمک قم برسد تا دریاچه به حالت نیمه پایدار برسد و این حالت نیمه پایدار بتواند زندگی زیستمندانِ تالابهای حاشیه دریاچه نمک قم را حفظ کند و همچنین از برخاستن گرد و غبار سطح این دریاچه جلوگیری کند.
موسوی بیان کرد: این حقآبه باید در زمستان و در بهمن ماه رهاسازی شود که کشاورزانی که در حاشیه دریاچه کشاورزی میکنند قادر به استفاده از این آب نباشند. این آب حقآبه زیست محیطی است و باید به دریاچه برسد نه اینکه صرف کشاورزی شود لذا پیشنهاد میکنم که زمان تعمیرات دریچه سدهای واقع شده بر روی رودخانههای منتهی شده به دریاچه نمک قم را در فصل زمستان انجام دهند تا آبی که قرار است رهاسازی شود به دریاچه نمک قم برسد و هم رسوبات دریچه سدها تخلیه شود.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که تعمیر دریچه سدها در میانه تیرماه انجام میشود, آب رها شده در اختیار کشاورزان قرار گرفته و به دریاچه نمیرسد اما اگر این کار در فصل زمستان انجام شود, هم مسیر رودخانه مرطوب است و هم کشاورزان نیازی به این آب ندارند, در نتیجه این آب به تالابهای بندعلیخان, تالاب مره و سایر تالابهای پیرامون دریاچه نمک میرسد.
انتهای پیام/لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/34843 |