printlogo


مدیر امور آب و خاک جهاد کشاورزی قم در گفتگو با قم فردا خبر داد؛
۴۲ قنات استان قم احیا شده است
۴۲ قنات استان قم احیا شده است
کد خبر: 35883
مدیر امور آب و خاک جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به اینکه ۹۵۰ قنات در استان قم وجود دارد گفت: در یکسال گذشته ۴۲ قنات احیا شده که تا پایان سال جاری قنات های احیا شده به بیش از ۱۰۰ قنات خواهد رسید.
​​​​محمدحسین احمد پور مدیر امور آب و خاک جهاد کشاورزی استان قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، اظهار داشت: در استان قم ۹۵۰ قنات وجود دارد که تاریخ همه این قنات ها مربوط به دویست تا هزار سال پیش است و قدیمی ترین قنات استان قنات ناصری می باشد که به نام جوب شور در قم معروف است.

وی بیان داشت: برای  قنات همواره از واژه احیا و مرمت استفاده می شود این مسئله نشان از این دارد که قنات ها موجودات زنده هستند و هر سال باید برای قنات ها هزینه شود تا این رگ حیاتی در منطقه  جاری باشد.

احمدپور اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مهم ترین پروژهای آب و خاک احیای قنات های استان بود و از شهریور سال گذشته تا به امروز ۴۲ قنات استان احیا شده است و  تا پایان سال جاری به بیش از ۱۰۰ قنات خواهد رسید.


وی گفت: کشاورزان استان می دانند که ادامه حیات شغلی و امنیت غذایی و زندگی آنها بستگی به قنات دارد به همین منظور برای احیای قنات ها هزینه می کنند از طرفی دولت نیز  اعتباری بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان برای احیای قنات های استان هزینه کرده است بهره برداری از قنات ها محلی است و هر قنات یک نماینده و رژیم محلی دارد.

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی قم تاکید کرد: برای احیای قنات های استان اعتبارات خوبی از محل محرومیت زدایی جذب شده است و پروژه احیای قنات ها ادامه خواهد داشت. 

احمد پور تصریح کرد: در یکسال گذشته در حدود ۵ هزار هکتار از اراضی «جی ای اس» نصب شده است و اطلاعات مکانی این اراضی جمع آوری شد که برای اولین بار در استان رخ داد.

وی تصریح کرد: کار گروه ماده ۱۱بعد از هفت سال در استان برگزار شد که در دو جلسه مصوبات خوبی نیز تصویب شد، تصمیم گیری در خصوص آب کشاورزی در کار گروه ماده ۱۱ اتفاق می افتد که باعث پایمال شدن حق کشاورزان می شد به همین جهت پیگیری های زیادی انجام دادیم تا حق آبه کشاورزان داده شود زیرا با احداث دو سد غدیر و ۱۵ خرداد حق آبه کشاورزان قطع شده بود زیرا سدها خارج از استان است و مدیریت آن نیز خارج از استان است لذا مشاهده می کنیم که رودخانه قره چای و رودخانه قمرود همیشه خشک است بعد از پیگیری ها در اردیبهشت آب در این دو رودخانه جاری شد و پیگیری ها ادامه دارد تا حق آبه های کشاورزان قم داده شود.

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان داشت: در بحث انتقال آب با کانال های عمومی سال گذشته حدود ۷۴۰ متر کانال احداث شد احداث کانال بسیار هزینه بر است و هر کیلومتر کانال یک میلیارد تا یک و نیم میلیارد تومان هزینه دارد.

احمد پور بیان داشت : ۶ ایستگاه پمپاژ جدید برای کشاورزان احداث شد و  حدود ۲۰  پروژه سامانه های نوین آبیاری در سطح حدود ۸۵۵ هکتار اجرا شد است.

انتهای پیام/۱۷۰


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/35883