مهر ۱۴۰۱ بر خلاف ۲ سال گذشته که به دلیل همه گیری ویروس کرونا مدارس کشور به صورت مجازی فعالیت خود را پیگیری میکردند و آموزشهای درسی تنها در فضای مجازی برای دانش آموزان انجام میشد حضوری خواهد بود و تمامی دانش آموزان باید در کلاسهای درس حضوری کامل و جدی داشته باشند.
از اسفند ۹۸ و با شدت گرفتن همه گیری ویروس کرونا و با تعطیلی مدارس مشکلات فراوانی برای جامعه آموزشی کشور به وجود آمد. از افت کیفیت آموزشی و کمتر شدن سطح کیفی دانش آموزان گرفته تا نبود زیرساختهای لازم و تجربه کافی برای آموزشهای غیر حضوری و مجازی مشکلات زیادی برای دانش آموزان، خانوادها و حتی معلمان و مدیران ایجاد کرد.
آموزش حضوری که مسئولان آموزش و پرورش بسیار به دنبال اجرایی شدن آن بودند و حتی در ۲ مقطع در ۳ سال گذشته فعالیت مدارس را حضوری کرده بودند این بار در مهر ۱۴۰۱ به صورت کامل و بی نقص اجرایی میشود و بر خلاف فروردین امسال که تعدادی از والدین به حضوری شدن مدارس اعتراضهایی داشتند اکنون شاید کمتر کسی باشد که ادامه روند آموزش مجازی را به نفع نظام آموزشی کشور بداند.
صادق ستاری فرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به آسیبهای حاصل از کرونا در حوزه آموزش گفت: با بررسیهای گستردهای که در زمینه آسیبهای حاصل از آموزشهای غیر حضوری در دوران کرونا صورت گرفت؛ به این نتیجه رسیدیم که بیش از ۱۰ درصد دانشآموزان در این دوران، دچار افزایش وزن، ضعف بینایی و اُفت تحصیلی فراگیر شدهاند. از این رو دولت بودجه خاصی را در راستای رفع این آسیبها در نظر گرفت که نتایج نخستین آن را در تابستان جاری مشاهده کردیم و آن؛ برگزاری کلاسهای جبران آموزشی بود.
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره اجباری بودن تزریق واکسن کرونا برای دانش آموزان در ردههای سنی مختلف در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:تزریق واکسن کرونا برای دانش آموزان در تمامی مقاطع تحصیلی اجباری نیست، اما توصیه اکید ما بر تزریق واکسن است.
او گفت:ستاد ثبت نام دانش آموزان برای سال تحصیلی جدید، مصوبهای را برای اجباری بودن تزریق واکسن کرونا در میان دانش آموزان تصویب نکرده است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: اجبار به واکسیناسیون و پیش شرط بودن آن برای ثبت نام در حال حاضر فعلا برای هیچ پایه تحصیلی مطرح نیست و مشابه سنوات گذشته باید ثبت نامها انجام شود و اگر تغییری در شرایط به وجود آید، قطعا به صورت رسمی از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام خواهد شد.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش نوری با اشاره به "بازماندگی تحصیل" دانش آموزان به عنوان یکی از آسیبهای آموزشی تعطیلی مدارس، خاطر نشان کرد: در دوران کرونا به ویژه در پایه اول ابتدایی با بازماندگی از تحصیل و یا عدم ثبت نام در این پایه مواجه شدیم و حدود ۴۰ هزار نفر به بازماندههای از تحصیل و یا عدم ثبت نامیها در این پایه اضافه شد که آمار سنگینی است و به راحتی افت تحصیلی در پایه اول ابتدایی اتفاق افتاد.
آموزش و پرورش روزهای شلوغی را سپری میکند و اجرایی سازی طرحی مانند رتبه بندی معلمان شرایط را نسبت به گذشته برای این وزارت خانه متفاوت کرده است و بنا براین دستگاههای دیگر نیز باید برای آغاز سال تحصیل آموزش و پرورش را کمک کنند و بر این اساس با اعلام شهرداری در تهران اتوبوس و مترو در هفته اول مهرماه برای دانشآموزان و دانشجویان رایگان است؛ و دانش آموزان با لباس فرم و دانشجویان با کارت دانشجویی از این خدمت بهره مند میشوند.
محمد مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و رئیس ستاد ملی پروژه مهر (پروژه آغاز بازگشایی مدارس) اظهار کرد: بازگشایی مدارس یکی از ابر پروژههای وزارت آموزشوپرورش است که زمینهسازی حضور ۱۶ میلیون دانشآموز و ۹۰۰ هزار فرهنگی را در ۱۲۰ هزار مدرسه فراهم کرده است. این کار نیازمند برنامهریزی منسجم است وزارت آموزشوپرورش از ابتدی امسال زمینهسازی سال تحصیلی را انجام داد تا با این برنامهریزیها مهر بانشاطی را پس از ۲۵ ماه آموزش غیرحضوری که باعث اخلال در یادگیری دانش آموزان نیز شده بود عملی کنیم.
او گفت: طرح ملی آغاز بازگشایی مدارس را روز شنبه دوم مهر که مصادف با هفته دفاع مقدس است اجرایی میکنیم و حتی تحت این عنوان زنگ آغاز سال تحصیلی زده میشود.
او ادامه داد: از ۱۶ میلیون و ۳۰ هزار دانش آموزی که برای سال تحصیلی جدید پیشبینی حضور آنها را داریم ۱۵ میلیون و ۲۱۵ هزار دانشآموز یعنی چیزی حدود ۹۵ درصد ثبتنام کردند که ۴۹ درصد این افراد دختران و مابقی پسران هستند. ۳ میلیون و پانصد و ۳۰ هزار دانشآموز نیز که ۲۳ درصد دانش آموزان را تشکیل میدهند در مناطق روستایی و عشایری تحصیل خواهند کرد.
سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ از شنبه ۲ مهر آغاز میشود و بیش از ۱۶ میلیون دانش آموزان در تمامی کشور به مدارس میروند و مهر ۱۴۰۱ را نسبت به ۲ سال گذشته خود متفاوت خواهند کرد چرا که موضوعی که شاید تمامی کارشناسان به آن اذعان دارند آن است که حضور دانش آموزان در سطح شهر میتواند باعث نشاط بیشتر در جامعه باشد. نشاطی که به دلیل همه گیری کرونا در این ۲ سال خبری از آن نبود و حالا و با کاهش این ویروس بار دیگر همه چیز به حالت اول باز خواهد گشت.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/36651 |