این فیلترینگ از دید ناظران و متولیان فضای مجازی کشور علل متعددی دارد که شاید مهمترین آنان تلاش برای کنترل و مقابله با هجمههای تبلیغاتی دشمن بر علیه منافع ملی کشور، صیانت از اخلاق و عفت عمومی و در درجههای بعدی حمایت از پلتفرمهای ایرانی است.
استکبار جهانی سالها است که با تشکیل شبکههای ارتباطی منسجم و قدرتمند و گسترش آن در اقصی نقاط دنیا، در حال پیگیری اهداف خود در راستای اخلاق زدایی، اشاعه فرهنگ و سبک زندگی غربی با شعار جهانی کردن ملل، مقابله با نظامهای سیاسی مخالف خود و ... است.
در ایران پس از انقلاب نیز این اخلاق زدایی از طریق گسترش و سهولت دسترسی به ابزارآلات ماهوارهای آغاز شد و در نهایت به شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام، تیک تاک و ... رسید. اپلیکیشنهایی که به راحتی برای هر فردی قابل دسترسی بوده و امروزه روی گوشیهای تلفن همراه بسیاری از نوجوانان ایرانی در دسترس است.
در زمینه آماری انتشار محتواهای غیراخلاقی در شبکههای اجتماعی، اگرچه دادههای مختلفی از سوی مراکز رسمی وجود دارد و تعاریف و مصادیق محتواهای غیراخلاقی میتواند متفاوت باشد؛ با این حال معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی میگوید: "روزانه ۱۲ و نیم میلیون محتوای خلاف ارزشها در فضای مجازی منتشر میشود که این موضوع باید کنترل شود."
این موضوع به گونهای در پلتفرمهای ایرانی مورد توجه قرار گرفت و عملا باعث شد تا شبکههای اجتماعی ساخت ایران از لحاظ سیاسی و اخلاقی امن شوند؛ با این حال مشاهدات و بررسیها نشان میدهد در اپلیکیشن «روبیکا» تنها امنیت سیاسی لحاظ شده و فضای آن عملا با ولنگاریهای ضد ارزشی اینستاگرام تفاوتی ندارد.
این در حالی است که اخلاق ورای سیاست است و التهابات این روزهای کشور نیز حاصل سرمایهگذاری و تلاش بیوقفه دشمنان در جهت اخلاقزدایی در بین قشر جوان و نوجوان است و فعالیت بلاگرهای اینستاگرام با همان روال سابق یا انتشار محتواهای تولیدی آنان در روبیکا، حاصلی جز وضع امروز کشور ندارد!
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/37202 |