چرا که احتمال کنار گذاشته شدن ایران از این جام اصلا زیاد بهنظر نمیرسد. دلایل زیادی برای جدی نگرفتن این تهدیدها وجود دارد. دلایلی که نشان میدهند ایران در قطر حاضر خواهد بود و جام جهانی را آغاز خواهد کرد. با این حال نباید انتظار داشته باشیم که تلاشها برای کنار گذاشته شدن ایران نیز متوقف شوند. جالب اینکه این تلاشها بهصورت جدی از سوی رسانههای انگلیسی پیگیری میشوند.
تلگراف نخستین رسانهای بوده که بهصورت رسمی به این مسئله پرداخته و نشریه سان نیز ماجرا را دنبال کرده است. دلایل مطرح شده از سوی این دو رسانه اما متفاوت بوده است. تلگراف به ادعای اوکراینیها برای استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ روسیه و اوکراین اشاره داشته است. ادعایی که بهصورت رسمی از سوی وزیر امور خارجه ایران و همچنین مقامات ارشد روسیه تکذیب شده و تاکنون هیچ سندی برای اثبات آن در مجامع جهانی وجود نداشته است.
نشریه سان نیز اتفاقات اخیر ایران را دلیلی برای حذف تیم ملی از جام جهانی دانسته است. این همان نشریهای است که بعد از همگروهی با تیم ملی در رقابتهای جام جهانی، خوشحالیاش را با یکتیتر درشت نشان داده بود. ظاهرا انگلیسیها دست به هر کاری میزنند تا در نخستین مسابقه جام، 3امتیاز بیدردسر بهدست بیاورند. در چنین شرایطی یککارزار هم توسط فردی خارجنشین به راه افتاده که داستان را وارد فاز جدیدی کرده است. هر چند بهنظر میرسد که آنها برای به سرانجام رساندن این ادعاها، با یک ماموریت غیرممکن روبهرو هستند.
چرا نباید نگران تلاشهایی شبیه به این بود؟ بهنظر میرسد فیفا روبهروی چنین ادعاهایی مقاومت خواهد کرد. چرا که برنامهریزی بازیها بهطور کامل انجام شده و بلیتفروشی هر مسابقه ایران در مرحله گروهی نیز به پایان رسیده است. کاملا بعید بهنظر میرسد که در چنین شرایطی، فیفا برنامه بازیها را تغییر بدهد.
علاوه بر این، لغو 3بازی ایران در این جام بدون درنظر گرفتن تیم جانشین نیز محال خواهد بود. چرا که فیفا به هیچ قیمتی فرصت انجام 3بازی در جام را از خودش نمیگیرد. این تصمیم، لطمه بزرگی برای حامیان مالی فیفا به شمار میرود و یکضرر مالی بزرگ برای این نهاد به همراه خواهد داشت. از این گذشته، انتخاب تیم جانشین برای ایران در این جام نیز یک چالش عجیب و غریب خواهد بود. چرا که با توجه به حضور 2تیم اروپایی در گروه ایران، نمیتوان تیمی مثل ایتالیا را در این گروه قرار داد.
روز گذشته برخی از رسانههای ایتالیایی مدعی شدند تیم ملی کشورشان با سهمیه آزاد جانشین ایران میشود. اگر هم قرار به انتخاب یک تیم آسیایی باشد، با توجه به حضور 6تیم از این قاره در جام، تیمهای قارههای دیگر بهخصوص آمریکای جنوبی معترض خواهند شد. تجربه نشان میدهد که فیفا به هیچ وجه خودش را در معرض این چالش بزرگ قرار نمیدهد. دبیرکل فدراسیون فوتبال نیز این اتفاق را یک مسئله سیاسی دانسته و تأکید داشته که حذف تیم ملی از جام جهانی، مصداق آشکار دخالت سیاست در فوتبال است.
البته که خیلیها روسیه را مثال میزنند که با تصمیم فیفا از همه رقابتهای بینالمللی حذف شد اما شرایط روسیه کاملا با ایران متفاوت بود و هنوز هم کوچکترین ادعا در مورد کمک نظامی ایران به این کشور در جنگ با اوکراین، به اثبات نرسیده است. اساسا زمان کافی برای بررسی این احتمال از سوی فیفا هم وجود ندارد. آنها قصد ندارند جام جهانی را قربانی یک گروکشی سیاسی کنند. حتی فهرست اولیه تیمها نیز به فیفا ارسال شده و کاملا بعید بهنظر میرسد که پرونده حذف ایران از جام روی میز باشد.
تیم ملی این اواخر از ماجراهای زیادی ضربه خورده است. لغو سیاسی اردوی کانادا، زنجیرهای از اتفاقات را برای این تیم رقم زد و حالا نیز خیلیها دست به هر کاری میزنند تا پرچم ایران در بین پرچمهای جام جهانی دیده نشود. پسران ایران اما فارغ از همه این تلاشها، بخشی از این تورنمنت خواهند بود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/37274 |