رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سخنانشان با تبریک هفته بسیج به بسیجیان، گفتند: برکات بسیج، این ابتکار عظیم بهقدری بود که امام در آذر سال ۶۷، یعنی ۹ سال بعد از تشکیل، آن خطابه والا و شیوا و بلند را در مدح بسیج ایشان صادر کردند. چه اتفاقی در این ۹ سال به دست بسیج در کشور افتاد که امام بزرگوار را آنجور تحت تاثیر قرار داد که آن بیان والا و شیوا و این تعبیرات عجیب را و این ادبیات عجیب را بکار بردند؟
ایشان با قرائت بخش هایی از بیانیه امام، خاطر نشان کردند: امام عزیز ما در این بیانیه و خطابه در واقع با بسیج مثل یک پدری صحبت کرد که به فرزندان خودش عشق میورزد. بعد امام با آن عظمت که دنیا و تاریخ را تکان داد، میگوید: «من افتخارم این است که بسیجیام... من دست یکایک شما را میبوسم.» واقعا اینها فراموش شدنی نیست.
رهبر انقلاب خطاب به بسیجیان فرمودند: شما بسیجیان امروز مخاطب این بیانیه هستید، امام (ره) می فرماید افتخارم این است که خود بسیجیام. من دست یکایک شما را میبوسم.
بسیج باید در همه میدان ها حضور داشته باشد
ایشان خاطرنشان کردند: در همین بیانیه آذر ۶۷، امام اعلام بسیج دانشجو و طلبه را میکنند این معنای خاصی دارد. ایشان از دانشجویان از طللاب علوم دینی مطالبه میکند که بسیج داشته باشند و بسیج بشوند. معنای آن این است که بسیج مال میدان نظامی نیست در همه میدانها از جمله میدان علم دین و علم مادی بسیج باید حضور داشته باشد.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: امام بزرگوار در واقع با اینکار یک تهدید را به فرصت تبدیل کرد. آن تهدید این بود که امام در ۵ و ۶ آذر ۵۸ این اعلام عمومی را کرد و دستور به تشکیل بسیج را داد و حدود ۲۰ و چند روز بعد از اشغال لانه جاسوسی در ۱۳ آبان بود. لانه جاسوسی در ۱۳ آبان اشغال شد و بیانیه امام (ره) در ۵ و ۶ آذر صادر شد. بعد از اینکه در ۱۳ آبان آن حادثه اتفاق افتاد و دانشجویان پیرو خط امام لانه جاسوسی را تصرف کردند و اسناد را از آنجا بیرون کشیدید آمریکاییها عصبانی شدند و شروع به تهدید زبانی و عملی کردند. تهدید عملی آنها این بود که ناوهای خود را به تدریج به طرف خلیج فارس آوردند.
ایشان بیان کردند: معمولا روسای کشورها زمانی که آمریکا اخم میکند منفعل میشوند و میترسند، امام به جای اینکه منفعل شود یا بترسد، ملت را به صورت بسیج عمومی وارد میدان کرد. یعنی این تهدید را به فرصت تبدیل کرد و موجب شد که میدان نبرد منحصر به سازمانهای رسمی نماند و آحاد ملت وارد شوند. این یکی از مهارتهای امام و برکات خدادادی امام بود که تهدیدها را به فرصت تبدیل میکرد.
رهبر انقلاب اسلامی تصریح کردند: نکته مهمی در اینجا وجود دارد و آن اینکه بسیج اگرچه در میدان نظامی انصافاً درخشید البته وقتی امام این بیان را فرمودند هنوز جنگ شروع نشده بود بعدها که جنگ در سال ۵۹ آغاز شد حضور بسیج در میدان جنگ بسیار کارآمد و گرهگشا بود و به معنای واقعی کلمه پشتیبان بسیار مهم و سازمانهای رسمی مانند ارتش و سپاه بود.
ایشان عنوان کردند: لذا آزمون بسیج در میدان جنگ آزمون پرشکوهی بود. لیکن بسیج صرفا یک سازمان نظامی نیست و بالاتر از این حرفها است. یعنی شان و جایگاه بسیج از یک سازمان نظامی رفیعتر و بالاتر است. این یک نکته اساسی است. رهبر انقلاب اسلامی اظهار کردند: بسیج یک فرهنگ و گفتمان است، بسیج یک تفکر است. این فرهنگ عبارت از خدمت بیتظاهر و بیتوقع به اجتماع و کشور است. بدون انتظار و بدون اینکه بنشیند منتظر بماند که به بگویند بارکالله. بسیج حتی در موارد زیادی برای ورود به یک عرصه بدون اینکه به او بودجه و امکاناتی بدهند وارد میدانهای مختلف میشود و خدمات جهادی میکند و خطرات خدمت جهادی را به جان میخرد. و این فرهنگ بسیجی است.
ایشان بیان کردند: فرهنگ بسیجی یعنی تا زانو در گل فرو برود برای اینکه گل را از اتاقهای خانوادههای سیل زده پاک کند. یعنی خودش را در خطر ابتلای به کرونا و مرگ قرار دهد برای اینکه کروناییها را از خطر مرگ نجات بدهد و دور کند. فرهنگ بسیجی یعنی خستگی نشناختن در کمکهای مومنانه که یک نمونه آن را در نمایشگاهی که میآمدیم نشان دادند. بنده کاملا اطلاع دارم که بسیجیها در اعلام کمکهای مومنان و حرکت در جهت اردوهای جهادی چه کارهایی انجام دادند. بسیجیها هرطور توانستند در مواردی با شیوههای ابتکاری و جالب کمک مومنانه را در کل کشور توسعه دادند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در محیط علم و تحقیق در آزمایشگاهها بسیج کارآمد بود جوانانی که اهل علم و تحقیق بودند و روحیه بسیجی داشتند هم در کرونا و هم غیره. یک نمونه آن شهدای هستهای ما که بسیجی بودند. یک نمونه امثال مرحوم کاظمی هستند که این دستگاه مفصلی را که راهاندازی کردند و کارهای علمی و تحقیقی انجام دادند و این فرهنگ بسیجی است. در میدان مقابله با دشمن در میدان جنگ نظامی هم بیمحابا وارد میدان شدن، از دشمن نترسیدن به دشمن فرصت ندادن از فرهنگ بسیجی است. در هر کارزار سیاسی، نظامی و علمی وارد شدن و همه توان خود را بهکار گرفتن فرهنگ بسیجی است.
ایشان افزودند: بسیجی بودن فرهنگ مجاهدان گمنام است همانطور که در فرمایش امام هم به این معنا اشاره شده است. خطرپذیری، نترسیدن و خدمتگزاری برای همه کشور است. از خود برای دیگران مایه گذاشتن است حتی مظلوم شدن برای اینکه مظلوم را رهایی ببخشد.
در این قضایای اخیر دیدید که بسیجیان مظلوم، خودشان مظلوم واقع شدند
رهبر انقلاب اسلامی ادامه دادند: در این قضایای اخیر دیدید که بسیجیان مظلوم، خودشان مظلوم واقع شدند برای اینکه اجازه ندهند مردم مظلوم یک مشت اغتشاشاگر، غافل، جاهل یا مذور شوند. آنها خودشان مظلوم واقع میشوند تا جلوی ظلم دیگران را بگیرند، به خودشان ناامیدی راه نمیدهند و این یکی از بخشهای مهم فرهنگ بسیجی است. ناامیدی برای بسیجی معنا ندارد. اینها توصیف اجمالی از بسیجی است.
ایشان ادامه دادند: دهه ۶۰ و ۸۰ و ۹۰ هم ندارد، شما دهه ۸۰ ، ۷۰ هستید جوانهای نورس هستید امام ، دوران انقلاب و دوران دفاع مقدس را ندیدید اما همان روحیه جوان میدان جنگ در شما هم است. این حرفهای انقطاع نسلی و از این قبیل که بیان میکنند حرفهای روشنفکرانه است اما واقعیتها غیر از این است. امروز بسیج همان بسیجی دهه ۶۰ است.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: یک نکته مهم دیگر این است که امروز هم کشور ظرفیت این را دارد که بسیج و بسیجی تربیت کند رویشهای نو به نو را در بسیج بهوجود بیاورد و هم بسیج هم ظرفیت را دارد که کشور را قدم به قدم با گامهای بلند به جلو ببرد. یعنی هم کشور آماده است برای این بسیجی برویاند و نوزایی کند و هم سازمان بسیجی و عموم بسیجیان.
ایشان بیان کردند: ما بسیجی سازمانی و غیرسازمانی داریم دنیای بسیج در کشور ما آماده برای این است که کشور را توسعه بدهد و پیش ببرد. اینکه میگوییم کشور ظرفیت دارد این ظرفیت تازه به وجود نیامده از قدیم هم بود منتها سرکوب میشد و استفاده نمیشد. در دوران حکومتهای طاغوتی همین روحیه بسیجپروری با همین خصوصیاتی که گفتیم ورود در میدان، نترسیدن با دشمن سینه به سینه شدن در دوران گذشته هم بود منتها یا بیگانگان مسلط بر کشور بودند و آنها نمیگذاشتند و سرکوب میکردند و یا خود حکومتها فاسد بودند.
بسیج فقط بسیج نظامی نیست
رهبر معظم انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه امام در بیانیه آذر ۶۷ امام اعلام بسیج دانشجو و طلبه را می کند از دانشجویان و طلاب علوم دینی مطالبه می کند که بسیج بشوند. این بدان معناست که بسیج فقط بسیج نظامی نیست و بسیج باید در همه میدان ها از جمله علم دین و دنیا حضور داشته باشد.
ایشان با بیان اینکه امام در ۶ آذر ۵۸ دستور تشکیل بسیج را داد که بعد از بیش از ۲۰ روز از تسخیر لانه جاسوسی بود، خاطر نشان کردند: بعد از اینکه در ۱۳ آبان لانه جاسوسی توسط دانشجویان خط امام تصرف شد.آمریکاییها شروع به تهدید زبانی و عملی کردند امام به جای اینکه منفعل شده و یا بترسد، ملت را به صورت بسیج عمومی وارد میدان کرد و موجب شد که میدان نبرد منحصر به سازمان های رسمی نماند.
رهبر انقلاب بسیج را یک فرهنگ، تفکر دانستند و تاکید کردند: آزمون بسیج در میدان جنگ، حضور باشکوهی بود اما شان و جایگاه بسیج از یک سازمان نظامی بالاتر است بسیج یک فرهنگ، گفتمان و تفکر است. بسیج فقط برای میدان نظامی نیست، در همه میدانها از جمله میدان علم، علم دین و علم مادی باید حضور داشته باشد.
ایشان در تشریح فرهنگ بسیج گفتند: این فرهنگ عبارت است از خدمت بدون انتظار و توقع به کشور؛ فرهنگ بسیجی یعنی اینکه فرد تا زانو در گِل فرو برود تا به سیل زدگان کمک کند و یا خود را در معرض کرونا قرار دهد تا بیماران کرونایی را نجات دهد؛ بسیج یعنی خستگی نشناختن در کمک های مومنانه.
رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور بسیج در میدان های علم و تحقیق را یکی دیگر از عرصه های بسیج برشمردند و تاکید کردند: جوانان که اهل علم و تحقیق بودند امثال مرحوم کاظمی از بسیجیان موفق بودند. اینان در میدان مقابله با دشمن و جنگ نظامی هم بی محابا وارد میدان شدند از دشمن نترسیدند. در هر کارزار علمی وارد شدند و همه توان خود را به کار گرفتند.
روحیه بسیجی را باید حفظ کنید
ایشان عملگرایی را از ویژگی های بسیج برشمردند و افزودند: در کنار عملگرایی بسیجی آرمانگرا است بنابراین روحیه بسیجی را باید حفظ کنید و به اسم مغرور نشوید.
فرمانده کل قوا بسیجیان را به تلاوت قرآن و مستحبات به قدر توان و نشاط و همچنین خواندن شرح حال شهدا توصیه کردند و افزودند: من اصرار دارم بسیجی قدر بسیج را بداند و جایگاه بسیج و فلسفه آن را بشناسد.
ایشان با یادآوری اینکه در جغرافیای سیاسی جهان اسلام بسیج جایگاه برجسته ای دارد، افزودند: جبهه استعمار غرب نسبت به غرب آسیا رویکرد خاصی دارد زیرا این منطقه مهم است، مهمترین عامل حرکت چرخ های صنعتی غرب نفت است که در این منطقه وجود دارد.
رهبر انقلاب اسلامی به بیان ویژگی های جغرافیایی و ژئوپلیتیکی غرب آسیا و بویژه ایران پرداختند و با یادآوری اینکه انقلاب اسلامی دلهای ملت های همسایه ایران را دگرگون کرد، گفتند: آمریکایی ها به این فکر افتادند که قبل از اینکه به ایران حمله کنند، کشورهای همسایه که عمق راهبردی جمهوری اسلامی هستند را فلج کنند، این نقشه را خود آمریکایی ها در سال ۲۰۰۶ افشا کردند و گفتند باید ابتدا ۶ کشور عراق، سوریه، لبنان، لیبی، سودان، سومالی ابتدا ساقط شوند، بعد به سراغ ایران بیایند.
ایشان افزودند: جمهوری اسلامی در شمال آفریقا مطلقا ورود نکرد، اما در این سه کشور، عراق، سوریه و لبنان سیاست ایران کارکرد پیدا کرد که نتیجه آن شکست آمریکا در این کشورها شد.
فرمانده معظم کل قوا با اشاره به رشادت های شهید قاسم سلیمانی افزودند: اسم حاج قاسم برای دشمنان ایران مغضوب است زیرا پرچم سیاست جمهوری اسلامی که نقشه عمیق دشمن را خنثی کرد، در دست حاج قاسم سلیمانی بود.
مشکل ما را با آمریکا فقط باج دادن دائم حل میکند
رهبر انقلاب در ادامه افزودند: بسیج نباید فراموش کند که درگیری اصلی با استکبار جهانی است، این چهار نفر یا غافل و یا جاهل و یا مزدور هستند.
ایشان در ادامه خاطر نشان کردند: یک عدهای ادعای فهم سیاسی می کنند اما تحلیلهایشان در روزنامه و فضای مجازی واقعاً انسان را متأسف می کند. می گویند برای اینکه بتوانید این اغتشاشها را تمام کنید باید مشکلتان را با آمریکا حل کنید؟!
فرمانده کل قوا تاکید کردند: مذاکره مشکل ما را با آمریکا حل نمیکند؛ مشکل ما را با آمریکا یه چیز حل می کند اینکه با آمریکا باج بدهیم، اما نه فقط یک باج ، دائم باج می خواهند.
ایشان در ادامه گفتند: کدام ایرانی با غیرتی حاضر است چنین باجی بدهد؟ کسی که ایرانی باشد و غیرت داشته باشد حاضر نیست این باج ها را نمی دهد، چرا نمی فهمند، آمریکا می خواهد، ملت ایران از همه خطوط قرمز عبور کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: صدای رعدآسای ملت در ۱۳ آبان امسال بلند شد، شنیدید! امروز تشییع جنازه شهدا، صدای ملت ایران است، خیل ملت ایران راه افتادند و در تشییع جنازه شهدا در کرج، اصفهان و شیراز شرکت کردند.
ایشان با بیان چند توصیه به بسیجیان تاکید کردند: بسیجی بمانید و قدر خودتان را بدانید؛ دشمنتان را بشناسید و نقاط ضعف و نقشههای دشمن را بشناسید زیرا دشمن تلاش میکند خود را قوی نشان دهد.
رهبر انقلاب افزودند: رشد معنوی خودتان را اندازه بگیرید، مراقب باشید که جلو می روید یا عقب می روید.سعی کنید جلو بروید.
فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه امروز مهمترین شیوه دشمن جعل و دروغ پردازی است خاطر نشان کردند: خبر و تحلیل دروغ می دهند، کشته سازی می کنند، دشمن امروز بر پایه دورغ پردازی کار می کند؛وظیفه شما جهاد تبیین است.
ایشان افزودند: دشمن دنبال این است که بر مغزها تسلط پیدا کند، اگر مغز یک ملت تصرف شود آن ملت سرزمین خود را دو دستی به دشمن تحویل میدهد.
وی تاکید کردند: آمادگی عملی خود را حفظ کنید، نباید غافلگیر شد، یکی از کارهای دشمن این است که کاری را در نقطه ای با سر و صدا شروع میکند و در نقطه دیگر کار اصلی را انجام میدهد، مسئولان کشور به همه اطراف توجه کنند، برای ما منطقه غرب آسیا و شرق مهم است.
رهبر انقلاب به بسیج توصیه کردند: مراقب نفوذ دشمن در مجموعه بسیج باشید، فرد فاسد می تواند در کسوت روحانی و یا بسیجی در بیاید.
تعبیر رهبر انقلاب انقلاب از برد تیم ملی فوتبال
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین گفتند: دیروز بچههای تیم ملی ما چشم ملت ما را روشن کردند؛ انشاءالله چشمشان روشن باشد. مردم را خوشحال کردند.
متن کامل بیانات ایشان متعاقبا منتشر می شود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/38262 |