وی افزود: بر اساس این آمار، امسال در قم ۳۹ هزار و ۵۳۴ کندو در ۳۵۷ زنبورستان فعال بودهاست و زنبورداران استان علاوه بر تولید عسل توانستهاند محصولات جانبی با ارزشی را تولید کنند که از جمله آن میتوان به تولید ۲۵ گرم زهر، ۴۷۰ هزار و ۶۰۸ گرم ژله و نیز ۱۰ هزار و ۱۱۲ کیلوگرم موم اشاره کرد.
وی ادامه داد: تولید محصولات جانبی همچون زهر در زنبورستانهای استان موجب افزایش درآمد بهرهبرداران این بخش است به همین دلیل سازمان جهاد کشاورزی قم از تنوع بخشی به محصولات تولیدی مرتبط با زنبور عسل در استان حمایت میکند.
زهر زنبور عسل که ارزش اقتصادی قابل توجهی دارد، یک مایع اسیدی و بی رنگ است که پس از استحصال به روشهای صحیح می توان از خواص ضد التهابی و تسکین دهندگی درد آن برای بهبود فرآیند درمان بیماران استفاده کرد.
گفتنی است برنامههای سازمان جهاد کشاورزی قم برای توسعه صنعت زنبورداری در مناطق مختلف استان با مشارکت شرکت تعاونی زنبورداران قم و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی دنبال میشود.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/38676 |