خبر توافق کیروش با قطر در حالی منتشر شده که هیچ منبع رسمی آن را تائید نکرده اما روزنامهها و منابع قدرتمندی در این کشور، این خبر را انتشار داده و بر صحت آن پافشاری میکنند. روزنامههایی مثل الرایه، الشرق، الوطن و همچنین و همچنین خبرگزاری الکاس که یک ایستگاه تلویزیونی و وبسایت اصلی در قطر است که مکررا به تحلیل رقابتهای فوتبال در این کشور میپردازد.
با این حال بعد از انتشار خبر اولیه در توییتر الکاس، کامنت منفی بسیاری پای این پست خبری منتشر شد و در در شرایطی که گفته میشد سرمربی تیم ملی قطر بعد از پایان کار فلیکس سانچز، بلافاصله معرفی خواهد شد اما این اتفاق با تاخیر افتاده و خبری از معرفی کارلوس کیروش به عنوان سرمربی نیست.
اما چه کسی است که بداند کیروش سرمربی تیم ملی قطر شده یا این مسئله یک گمانهزنی رسانهای یا یک حرکت بازاریابانه برای تحت تاثیر قراردادن ایران است که بنابر دستیار کیروش، ژانویه قرار بود مذاکراتش را با این سرمربی آغاز کند.
در این زمینه هیچ خبر موثقی وجود ندارد و کارلوس کیروش هم بنا بر عادت همیشگی در تعطیلات سال نو موبایل خود را بسته و سوالات و ایمیلها را بی پاسخ گذاشته است. اما شواهد و قرائن نشان از این دارد که مذاکره او با قطر کاملا جدی پیش رفته است. نزدیکان به کیروش میگویند، سرمربی سابق تیم ملی ایران به هیچ کشوری نمیرود، مگر آنکه حضورش در این کشور قطعی شده باشد و از آنجاییکه کیروش تا پنج شنبه هفته گذشته در قطر بوده و فاصله طولانی بعد از فینال جام جهانی تا پنج شنبه را در دوحه به سر میبرده، بعید است که این حضور مدتدار، بی هدف بوده باشد.
از سوی مدیر فنی کمپ اسپایر قطر هم در حال حاضر یک پرتغالی است و ظاهرا سیستم فوتبال این کشور که مدتها دست اسپانیاییها بود، به انتخاب مربیان پرتغالی گرایش پیدا خواهد کرد. آن هم در شرایطی که کیروش، سابقه حضور در جام ملتهای متوالی با ایران را دارد و در کشور مصر نیز سرمربیگری کرده و همچنین قبلتر سرمربی تیم ملی فوتبال امارات بوده است. این ها تجاربی است که ممکن است قطر برای استخدام کیروش آن را در نظر گرفته باشد. با این حال نارضایتی طرفداران فوتبال از این انتخاب هم نکتهای است که نمیشود از آن گذشت و شاید این مسئله انتخاب نهایی را تحت تاثیر قرار داده باشد.
تنها نامی که در کنار کیروش برای هدایت قطر مطرح شده، روبرتو مارتینز اسپانیایی است که با بلژیک جام جهانی خوبی را پشت سر نگذاشت. مارتینز که اخیرا گفتگویی در مورد شرایطش در دوران جام جهانی در قطر داشته، یک چهره قابل قبول در این کشور بود اما نتایج منفی شیاطین سرخ در رقابتهای ۲۰۲۲ بر کارنامه او خط بطلانی کشید.
با این حال مارتینز همچنان یک مربی قابل توجه در عرصه ملی است و کشورهایی که توانایی استخدام او را داشته باشند، به جذبش بی علاقه نخواهند بود که قطر هم یکی از آنهاست. کشوری که در قامت مدافع عنوان قهرمانی وارد جام ملتها میشود و در شرایط میزبانی قصد دارد قهرمانی را برای دومین بار به دست بیاورد.
بعد از سرخوردگی فوتبال ملی بعد از جام جهانی ۲۰۲۲ با فلیکس سانچز، به سرعت به دنبال یک فلسفه جدید و یک تیم مستحکم برای حضور در این رقابتها هستند و شاید در جمعی جهات، این بهترین مقصد برای کیروش باشد، کشوری که قادر است ملی پوشان خود را برای مدت طولانی در اختیار این سرمربی قرار بدهد تا او با روشهای اردویی بتواند، تیمی را که دوست دارد، شکل بدهد. ضمن آنکه باتوجه به امکانات و شرایط مالی، همه چیز مطابق میل مربیانی چون او خواهد بود که در ایران همیشه از این مسائل شکوه داشتند.
با این حال تا زمانی که مهدی تاج با شیخ حمد رئیس فدراسیون فوتبال قطر صحبت نکرده و در مورد قطعیت حضور این مربی در این کشور از وی نپرسیده باشد، کیروش همچنان گزینهای برای فوتبال ملی ایران محسوب میشود؛ اگرچه در هیئت رئیسه همه به جز دو نفر مخالف بازگشت این سرمربی به راس فوتبال ملی هستند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/39135 |