وی اضافه کرد: پیگیریها از طریق سازمان برنامهو بودجه و سازمان هواشناسی کشور در حال انجام است و امیدواریم گشایشی صورت گیرد.
حیدری فر با تاکید بر توسعه و به روزرسانی سامانه هشدار سیل مرکز تحقیقات هواشناسی، ادامه داد: این سامانه از سال ۹۴ آغاز به کار کرده است و بخشی از سختافزار و نرمافزار آن نیاز به به روز رسانی دارد که باید در سطح استان انجام شود.
به گفته وی ، با توجه به اینکه هفت سال از استقرار سامانه هشدار سیل سپری میشود، به روزرسانی و نگهداری تجهیزات این سامانه هزینهبر است.
وی با بیان اینکه به روزرسانی شامل بخشهای سختافزاری و نرمافزاری است، بیان کرد: نتایج این اقدام ، علاوه بر نوسازی در تجهیزات، باعث تقویت ارتباطات، ارتقاء دقت پیشبینی، پایداری شبکه و افزایش دقت دادهبرداری سامانه و شبکه هشدار سیل میشود.
حیدری فر گفت: از زمانی که سامانه هشدار سیل راهاندازی شد اندازهگیری شدت بارش درقم با دقت در حال انجام است؛ این سامانه از نظر هواشناسی، اقلیمشناسی و ایدئولوژیک نیز بسیار بااهمیت است و در لحظه و برای پیشبینی آینده مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرکل هواشناسی قم با اشاره بهدقت و پیشبینی خوب این سامانه در سیلابهای سال ۹۸ استان، ادامه داد: در سالهای گذشته سامانه هشدار سیل حتی در زمانهایی که پیشبینی سیلاب نداشتیم، ولی ورودی سد ۱۵ خرداد قابل توجه بود نیز کاربرد بسیار مناسبی داشت.
سد ۱۵ خرداد در شمال شرقی شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار دارد، این سد با حداکثر ارتفاع از کف رودخانه ۳۰.۵۴ متر و ارتفاع از روی پی ۹۶ متر، طول تاج ۳۲۰ متر و عرض آن در تاج ۱۰ متر است. حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب میباشد. این سد توسط آبهای حوزه قمرود تغذیه میشود.
وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی استان در آبانماه امسال به بهرهبرداری رسمی رسید، گفت: با توجه به امکاناتی که این مرکز از نظر سختافزاری و نرمافزاری دارد، میتواند بهعنوان مرکز و پایگاه دادههای هواشناسی و مباحث مرتبط با اقلیمشناسی در سطح استان خدمترسانی کند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/39515 |