وی گفت: لایحه در دست نگارش تغییر اقلیم، پس از تدوین و نهایی شدن در دولت برای تبدیل آن به یک قانون مصوب به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
سلاجقه با اشاره به دغدغههای جمهوری اسلامی نسبت به مساله تغییر اقلیم و کاهش تولید کربنها در نشستهای پاریس و گلاسکو، خاطرنشان کرد: توجه به این امور بخش مهمی از تمدن نوین اسلامی است که باید با همکاری سایر کشورهای اسلامی عملیاتی شود.
وی بابیان اینکه هماکنون کشور چین بشدت بر نابودی صنایع آلاینده همت گذاشته و تئوری دنیای بدون کربنها را مطرح کرده است، گفت: در آینده میزان استفاده از کربنها حجم صادرات و واردات کشورها و حدومرز آنها را مشخص خواهد کرد و هرساله بر دقت نظر پالایههای زیستمحیطی بر تولیدات صنعتی افزوده میشود.
سلاجقه با اشاره به شرایط کم آبی کشور اظهار داشت: باید از تجربههای موفق کشورهای جهان در جمعآوری آب و افزایش بهره وری آن استفاده شود.
وی بابیان اینکه مشارکت مردمی و پایبندی به عقل و خرد در کاهش تخریب محیطزیست بشدت تأثیرگذار است، بیان کرد: کمتر در کسی در کشور مانند مقام معظم رهبری نسبت به حفظ محیطزیست و منابع طبیعی دغدغه مند است، ایشان همواره نسبت به جلوگیری از تخریب محیطزیست در هر قالبی تذکر میدهند.
سلاجقه ادامه داد: مقام معظم رهبری همواره نسبت به اینکه مساله محیطزیست یک مقوله درجهیک و تاکنون نسبت به آن اجحافات زیادی شده است هشدار میدهند و نسبت به حفظ اقلیم و منابع طبیعی تاکید دارند.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیطزیست در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استقرار واحدهای صنعتی و سکونتگاههای انسانی بیش از ظرفیت واقعی قم، بیان داشت: این استان توانایی و ظرفیت این حجم از صنایع صنعتی و جمعیت را با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی خود ندارد.
سلاجقه با بیان اینکه قم برای تولید انرژی پاک بخصوص در زمینه روزهای زیاد آفتابی ظرفیت بالایی دارد، تصریح کرد: پیش بینیهای برنامه ششم توسعه در تولید ۳۰ درصدی انرژی پاک هنوز محقق نشدهاست.
در مساله محیط زیستی با هیچ فرد یا نهادی تعارف نداریم
وی با انتقاد از بارگزاری حدود ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی در قم، یادآور شد: ما در مساله محیط زیست با هیچ فرد و نهادی تعارف نداریم و خدا و قانون را مدنظر می گیریم ؛ محیط شهرها به عرصه جولان صنایع و آلاینده ها تبدیل شده و عرصه برای زیست انسانی محدود شده است؛ قول می دهیم دیگر هیچ واحد هیدروکربنی در قم مستقر نشود.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیطزیست با تاکید بر از بین رفتن سرمایه و انرژی کشور بخاطر کیفیت پایین خودروها، گفت: اصل باید بر این باشد که قیمت بنزین لیتری بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان و قیمت خودروهای باکیفیت وارداتی نهایتا ۱۰۰ میلیون تومان باشد تا اندکی شرایط زیست محیطی بهبود یابد در حالی که هم اکنون خودروهای پرمصرف داخلی بخش زیادی از انرژی را هدر میدهند.
سلاجقه گفت: برای تامین حقابههای استان قم، هشدارهای لازم به استانهای مرکزی، البرز، تهران و قزوین دادهشده است و این استانها مکلف هستند حقابه های تالابهای ارزشمند قم را تخصیص بدهند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/39559 |