وی با ابراز مخالفت برای حذف صفر از واحد پول ملی در شرایط کنونی اظهار کرد: حذف صفر زمانی انجام میشود که کشور به یک ثبات اقتصادی میرسد، ریشههای تورم حذف شده است و میدانیم کشور درگیر تورمهای بالا نخواهد بود.
این کارشناس مسائل اقتصادی اشاره کرد: وقتی در دنیا کشوری درگیر ابر تورم میشود یا چند سال پیدرپی تورمهای بالا اتفاق میافتد؛ اما سپس به یک آرامشی میرسد و مطمئن خواهند بود این تورمهای بالا باز نخواهد گشت، چند صفر از واحد پولی خود را حذف میکنند تا در گفتار و محاسبات یک راحتی اتفاق بیفتد.
وی با تصریح بر اینکه در نگاه مردم ریال حذف شده است، گفت: مردم عمدتاً بسته به کاری که دارند، تومان را اعلام میکنند و حتی در محاسبات کلان دستگاهها هم از تومان استفاده میشود که برای نمونه میتوان به آمارها اشاره کرد که نقدینگی را چند هزار میلیارد تومان اعلام میکنند و ریال استفاده نمیشود؛ اما در نوشتارهای برخی نهادها و سازمانها به ریال اعلام میشود که از جمله آنها بودجه است.
شقاقی با اشاره به تجربه کشورهای دیگر برای حذف صفر از واحد پول ملی گفت: کشورهایی همچون آرژانتین، آلمان و ترکیه اقدام به این کار کردهاند. این کشورها در بازهای از زمان درگیر ابر تورم بودند؛ اما بعد از مدتی که به آرامش و سکون رسیدند، صفر را حذف کردند.
وی درعینحال با یادآوری این موضوع که حذف صفر ارتباطی به تورم ندارد، اظهار کرد: باید این ذهنیت را خارج کنیم که با حذف صفر از واحد پول ملی، تورم کاهش خواهد یافت یا آرامش اقتصادی اتفاق میافتد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/43066 |