printlogo


کارشناس حوزه شهری در میزگرد قم فردا :
سند چشم‌انداز قم به سمت تاب‌آوری و پایداری حرکت نمی‌کند
سند چشم‌انداز قم به سمت تاب‌آوری و پایداری حرکت نمی‌کند
کد خبر: 43306
کارشناس حوزه شهری با اشاره به اینکه سند چشم‌انداز قم به سمت تاب‌آوری و پایداری حرکت نمی‌کند، گفت: باید سند توسعه شهر یک سند توسعه متعادل باشد.
 جلال حقیقی در میزگرد پایگاه خبری تحلیلی قم فردا با عنوان چشم‌انداز توسعه شهر قم که در دفتر این پایگاه خبری برگزار شد اظهار داشت: چشم‌انداز حداقل برای ۲۰ سال آینده است. چشم‌اندازها اسنادی هستند که توسط متخصصین برای شهرها تعریف می‌شود تا شهر به آن سمت حرکت کند.
سند چشم‌انداز قم بیشتر آموزشی و صنعتی است
وی ادامه داد: در سند چشم‌انداز قم، چشم‌اندازی که برای شهر قم متصور شده است چشم‌اندازی نیست که برای شهر قم مناسب باشد چرا که این چشم‌انداز شهر قم را عمدتاً شهری حوزوی دانشگاهی که بیشتر مباحث آموزشی و صنعتی در آن رواج دارد دیده شده است.
این کارشناس حوزه شهری با اشاره به اینکه این سند برای شهری که در شاهراه مواصلاتی کشور قرار دارد نیست، گفت: آن چیزی که می‌تواند برای نقشه راه شهرها دیده شود پایداری و تاب‌آوری در همه ابعاد مختلف است؛ چراکه با این نگاه شهرها ادامه حیات خواهند داشت.
سند چشم‌انداز قم به سمت تاب‌آوری و پایداری حرکت نمی‌کند
وی اضافه کرد: امروز چشم‌انداز شهر قم به سمت تاب‌آوری و پایداری حرکت نمی‌کند و این مجموع برآورد بنده است و در آینده امکان اینکه مشکلات بیشتر شود وجود دارد.
حقیقی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا در قم توسعه به سمت منطقه چهار حرکت نمی‌کند، گفت: در اینجا این سؤال پیش می‌آید که چرا منطقه ۴ شهر قم کانون توجه دولت و شهرداری است؟ دلیل اول این است که اغلب اراضی که دولت می‌تواند در حوزه‌های مختلف استفاده کند در منطقه ۴ قرار دارد.
وی ادامه داد: دلیل دوم این که نحوه سیاست‌گذاری در سال‌های گذشته به‌گونه‌ای بود که به دنبال کسب سود حداکثری از زمین باشند. به همین دلیل زمین فقط در منطقه ۴ وجود دارد و در مناطق دیگر نیست.



امروز در قم نظام توزیع مشکل دارد
این کارشناس حوزه شهری با اشاره به اینکه امروز مشکل ما در مناطق نظام توسعه نیست نظام توزیع است، گفت: توسعه‌های جدید در منطقه ۴ رخ‌داده است. بیشترین فضای سبز در این منطقه ایجاد شده است. دلیل دیگر این مسئله هم این است که اصحاب قدرت در این منطقه قرار دارند که می‌توانند نفوذ داشته باشند و فرد می‌تواند غالب سیاست‌های توسعه شهر را تغییر دهد.
وی تصریح کرد: امروز با هر گروه ساخت‌وساز که صحبت می‌کنید در این منطقه در حال ساخت‌وساز است. نشان‌هایی که به سمت ناپایداری می‌رود همین مسئله توسعه نامتوازن است.
حقیقی خاطرنشان کرد: از طرفی باید گفت که تراکم ساختمانی که در منطقه چهار رخ می‌دهد در ظاهر برای بهبود درآمد شهرداری است؛ ولی در افق بیست‌ساله به ضرر منطقه چهار تمام خواهد شد. برخی از بخش‌های مناطق ۴ از نظر خدمات اساسی فقیرتر از برخی مناطق دیگر هستند این نشان می‌دهد که در سیاست‌های توسعه شهر ساخت‌وساز برای شهرداری و دولت در ارجحیت است.
وی با اشاره به توسعه معابر شهری، گفت: رینگ پروژه فردوسی یک رینگ میانی است که عمده آن در منطقه چهار شکل‌گرفته و مابقی آن هنوز شکل نگرفته است؛ اما در کل اتصال دو منطقه ۲ و ۴ توسط پروژه فردوسی یک اتفاق مثبت بود که صورت گرفت.
باید سند توسعه شهر یک سند توسعه متعادل باشد
این کارشناس حوزه مسکن و شهر با اشاره به اینکه باید سند توسعه شهر یک سند توسعه متعادل باشد، گفت: اگر بخواهیم در یک جمله برای این مسئله راهکاری ارائه دهیم باید تصمیمات شورا شهر، شهرداری و.. به‌صورت شفاف باشد مثلاً مردم بدانند چرا بلوار فردوسی نسبت به خیابان‌های سجادیه و بیگدلی در اولویت است.
وی ادامه داد: در یک جمله باید به گوئیم که اگر بخواهیم توسعه متوازن شود مردم باید در شهر تصمیم بگیرند. باید نگاه سیاست‌گذار شهری معطوف به فرایندها باشد.
حقیقی در ادامه با اشاره به بافت فرسوده شهر، گفت: در مسئله توسعه شهر باید به کیفیت هم توجه شود. مدیریت شهر خواهان ساخت‌وساز و رشد است و خواهان بهبود کیفیت نیستند. مسئولین شهری فکر می‌کنند با دامن‌زدن به ساخت‌وساز باعث بهبود کیفیت می‌شوند که این گونه نیست.


حسین حیدری
انتهای پیام/



لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/43306