printlogo


مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم:
۲۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در استان قم فعال است
۲۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در استان قم فعال است
کد خبر: 43775
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: ۲۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری با ۹۱۲ عضو در شهرستان‌ها و مراکز استان فعال است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، کاظم شکوریان گفت: ۹۱۲ عضو شامل ۵۰ زن سرپرست خانواده و ۸۷۲ نفر عضو عادی در صندوق‌های خرد محلی زنان روستایی در سطح استان قم عضویت دارند که عمده فعالیت آن‌ها دامداری، قالی بافی، صنایع تبدیلی و فرآوری لبنیات است.

او ادامه داد: این صندوق‌ها در مناطق حومه، سلفچگان، قنوات، قمرود، قاهان، جعفریه، کهک و دستجرد، پرداخت تسهیلات و خدمت رسانی به زنان روستایی استان را برعهده دارند؛ در همین رابطه به‌منظور توسعه کسب و کار فعالان این بخش از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون مبلغ یک‌میلیارد و پانصد میلیون تومان به اعضای صندوق‌ها تسهیلات داده شده‌است.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم، بیان کرد: صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری، تشکل‌هایی هستند که از سوی دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری در سطح روستا‌ها ایجاد و با این امکان زمینه دسترسی به منابع مالی، استفاده آسان و سریع این قشر از تسهیلات کم بهره برای فعالیت‌های کشاورزی فراهم شده‌است.

شکوریان گفت: در این صندوق‌ها تسهیلات برای انجام فعالیت‌های کشاورزی و تولیدی با اولویت فعالیت‌های گروهی پرداخت و در اختیار زنان روستایی و عشایری قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: تسهیل و تسریع دسترسی زنان روستایی به منابع مالی و اعتباری برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی، ترویج فرهنگ پس انداز در بین این قشر و توسعه کسب و کار‌های کوچک از جمله اهداف تشکیل این صندوق‌ها است.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: گسترش مشاغل خانگی، افزایش ضریب امنیت غذایی خانوار روستایی و افزایش سطح تعامل زنان روستایی، عشایری و گسترش سرمایه اجتماعی از دیگر اهداف تشکیل صندوق خرد زنان روستایی و عشایری است.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم،  با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تعداد ۷۶ جلسه‌ی آموزشی برای اعضای صندوق‌های خرد زنان روستایی استان برگزار شده‌است، افزود: در همین رابطه آموزش‌های متنوعی در زمینه‌های مختلف همچون پرورش طیور، پرورش قارچ خوراکی، گلخانه‌های کوچک مقیاس، بسته بندی و فرآوری محصولات دامی و کشاورزی، پرورش گیاهان سالم، توسعه کسب و کار، پرورش زنبور عسل و مهارت‌های زندگی به شرکت‌کنندگان، ارائه شده‌است.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/43775