printlogo


طبق آمار ارائه شده؛
کمبود سویا در کارخانجات خوراک دام و خطر تعطیلی
 کمبود سویا در کارخانجات خوراک دام و خطر تعطیلی
کد خبر: 44113
مدیرعامل اتحادیه کارخانجات تولید کننده خوراک دام گفت: بیش از بیش از ۲۰هزار نفر مستقیم، ۳۵هزارنفر غیر مستقیم و ۲۵۰۰کارشناس در این صنعت شاغلند که با کمبود عرضه ی سویا به کارخانجات، واحدها رو به تعطیلی هستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، طبق آمار ارائه شده از سوی مدیرعامل اتحادیه کارخانجات تولید کننده خوراک دام بیش از 20هزار نفر مستقیم، 35هزارنفر غیر مستقیم و 2500کارشناس در این صنعت مشغول کار هستند. 

*کمبود سویا مشکل عمده کارخانجات تولیدکننده خوراک

مجید جعفری,مدیرعامل اتحادیه کارخانجات  می گوید: با کمبود عرضه ی سویا به کارخانجات، معدود کارخانجاتی که هم که در حال تولید خوراک بهداشتی بودند به تعطیلی کشانده شدند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های کارخانجات تولیدکننده خوراک دام، طیور و آبزیان کشور اعلام داشت: متاسفانه در ماه های اخیر به دلیل عرضه ی کم کنجاله ی سوبا در سامانه بازارگاه میزان تولید خوراک آماده طیور توسط کارخانجات به پایین ترین سطح خود از تاریخ صنعتی شدن آن در دهه 30شمسی رسیده است.

وی افزود: تا پیش از سهمیه ای شدن نهاده های دامی در حدود 70درصد نهاده های خام دامی جهت تولید خوراک دام آماده به کارخانجات تولیدکننده خوراک گسیل می شد که این امر موجب تولید خوراک بهداشتی عاری از هرگونه آلودگی های محیطی بود و بدلیل طی شدن پروسه پخت از لحاظ بهداشتی در سطح استانداردهای جهانی بود.

جعفری خاطر نشان کرد: پس از سهمیه ای شدن نهاده های دامی سهم کارخانجات از محل واردات نهاده ها در سال 1402به کمتر از 20درصد رسیده است و قسمت اعظم آن بصورت خام به مرغداری ها و دامداری های کشور روانه می شود که استفاده از نهاده های خام در این واحدها ضمن افزایش ریسک انتقال آلودگی از از نهاده به گوشت و تخم مرغ تولیدی راندمان تولید را نیز در این واحدها به شدت کاهش داد و علیرغم تخصیص ارز کم قیمت توسط دولت، مقدار زیادی از آن از طریق فضولات به دلیل پایین بودن ضریب تبدیل خوراک دفع شده است و عملاً سرمایه های ملی کشور به هدر رفته است.

وی اضافه کرد: متاسفانه بعد از ماه مبارک رمضان، بدلیل مشکلات میزان تولید به شدت افت نمود و پیک این افت هم در یک ماه گذشته بود که بدلیل عدم تامین سویا توسط کارخانجات روغن کشی و شرکت های واردکننده عملاً کارخانجات یکی پس از دیگری در حال تعطیلی هستند.

جعفری اظهار داشت: با ادامه این روند عملا 2.6 میلیارد دلار سرمایه گذاری بخش خصوصی از دهه های گذشته تا کنون با سیاست های اشتباه دولت از بین می روند و این در حالی است که بخش دولتی چشم انتظار سرمایه گذار خارجی است تا بیاید در پروژه های زیر 10میلیون دلار سرمایه گذاری نماید. این تناقض در رفتار دولت بسیار عجیب است و در هر جای دنیا این حجم از تجهیزات و امکانات بود می توانستند بازارهای خارجی را قبضه نمایند، در حالی که ایران با این همه پتانسیل هیچ سهمی از بازار حتی در منطقه خاورمیانه ندارد .
وی ادامه داد: متاسفانه عدم تزریق کنجاله ی سویا به کارخانجات تولیدکننده خوراک موجب شده خطر ورشکستگی صنعت تولید خوراک به صدا در بیاید و زنگ خطر برای بیکار شدن بیش از 20هزار نفر مستقیم، 35هزارنفر غیر مستقیم و 2500کارشناس به صدا در بیاید و در عین حال امنیت غذایی و بهداشتی بیش از 85میلیون ایرانی به خطر بیافتد.

جعفری خاطر نشان ساخت: اگر دولت و وزارت جهاد تغییری در روند توزیع این نهاده انجام ندهد ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به زنجیره ی تامین پروتئین کشور وارد شود و قطعاً بازگشت به روال قبل زمانبر و دشوار خواهد شد و هزینه های زیادی روی دست تولیدکننده و مصرف کننده خواهد گذاشت.



انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/44113