printlogo


رئیس سازمان صنعت و تجارت قم:
۳۸۳ پروانه صنعتی طی دولت سیزدهم در قم صادر شد
۳۸۳ پروانه صنعتی طی دولت سیزدهم در قم صادر شد
کد خبر: 44860
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون حدود ۳۸۳ فقره پروانه بهره‌برداری ایجادی و توسعه‌ای صنعتی با اشتغال هشت هزار و ۳۰۰ تَن و سرمایه‌گذاری بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد ریال در این استان صادر شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، اکبر ابدالی در آیین افتتاح طرح‌های صنعتی به مناسبت هفته دولت، در شهرک صنعتی شکوهیه قم اظهار داشت: قم اکنون یک استان صنعتی است و ما به صنعتی بودن این استان مباهات می‌کنیم.
وی با ذکر این نکته که به توسعه و تعمیق واحدهای تولیدی موجود کمک می‌کنیم افزود: از سرمایه‌گذاری‌های جدید متناسب با ظرفیت‌ها و آمایش استان استقبال خواهیم کرد.
وی گفت: یک هزار و ۷۵۰ جواز تأسیس واحدهای صنعتی در استان وجود دارد که ۹۰۰ فقره از این جوازها، زمین دریافت کرده‌اند، در حقیقت طرح نیمه‌تمام و در حال ساخت محسوب می‌شوند.
ابدالی بیان داشت: یکی از کارهای ویژه‌ای که امسال برای سازمان صمت تعریف شده، کمک به تکمیل واحدهای نیمه‌تمام به‌خصوص طرح‌های بزرگ است که مشکل‌های بیشتری نیز دارند و بعضاً نقدینگی زیادتری می‌خواهند.
وی تحقق این امر را نیازمند کمک همه دستگاه‌ها به‌ویژه بانک‌های عامل دانست و تأکید کرد: هر چه زودتر بتوانیم یک طرح را به مرحله تولید برسانیم به رشد تولید کمک کردیم.
رئیس سازمان صمت قم با یادآوری اینکه سال گذشته با احیای ۶۴ واحد راکد صنعتی استان رکورد احیای واحدهای صنعتی راکد شکسته شد گفت: در دولت سیزدهم ۹۰ واحد راکد صنعتی باهمت شرکت‌ شهرک‌ها، صمت، استانداری، بسیج مهندسین، بانک‌ها و سایر دستگاه احیا شد.
وی اضافه کرد: یک هزار و ۲۴۴ نفر ظرفیت اشتغال و ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال نیز سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبیین چالش‌های واحدهای صنعتی استان تصریح کرد: نخستین مشکل واحدهای صنعتی، نداشتن تسهیلات است. از سال قبل، بانک مرکزی محدودیت‌هایی برای پرداخت تسهیلات و کنترل نقدینگی به‌منظور کنترل تورم لحاظ کرده است.
ابدای اظهار کرد: اگر تولید با رکورد مواجه شود، افزایش تورم را در پی دارد.
وی با تأکید بر پیگیری مدیران استانی برای اینکه این محدودیت‌ها شامل بخش صنعت نشود گفت: درصورتی‌که بانکی به بخش صنعت وام پرداخت کرد، نباید مشمول جرایم بانک مرکزی شود، این موضوع بسیار کلیدی است؛ چراکه خیلی از طرح‌های نیمه‌تمام صنعتی به دلیل پرداخت‌نشدن تسهیلات ثابت، متوقف شده، و خیلی واحدهای تولیدی نیز برای افزایش ظرفیت و روی پا ماندن به نقدینگی و سرمایه در گردش نیاز دارند.
وی با بیان این مطلب که کمبود شدید نیروی کار در سال‌های اخیر بخش صنعت استان را خیلی آزار داده است گفت: تقریباً واحد صنعتی نیست که مراجعه کنیم و مشکل کمبود کار نداشته باشد.
وی افزود: طی یکی دو سال گذشته اقدام‌هایی را با همکاری اداره کل تعاون و استانداری انجام داده‌ایم، تفاهم‌نامه‌هایی را هم با دانشگاه‌ علمی کاربردی، فنی و حرفه‌ای، آموزش‌وپرورش و هنرستان‌ها منعقد کرده‌ایم و نشست‌هایی نیز داشته‌ایم.

۶ هزار میلیارد ریال برای انتقال پساب به شهرک‌های صنعتی قم هزینه شد
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم نیز در این آیین با اشاره به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی و قانون بودجه کشور مبنی بر تخصیص بودجه برای ایجاد تصفیه‌خانه و انتقال پساب به شهرک‌های صنعتی گفت: این طرح به‌عنوان یکی از اَبر طرح‌های شهرک‌های صنعتی استان به‌طورجدی در دستور کار قرار گرفته، و با اعتباری حدود ۶ هزار میلیارد ریال، کار تصفیه و انتقال پساب به شهرک‌ها و ناحیه‌های صنعتی محور قم - تهران صورت می‌گیرد.
روح‌الله ابراهیمی ادامه داد: خط انتقال این طرح از ابتدای تصفیه‌خانه تا شهرک صنعتی محمودآباد بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی گفت: عملیات اجرایی تصفیه‌خانه ثانویه نیز در مرحله دوم آغاز خواهد شد، در مرحله اول ۱۰۰ لیتر بر ثانیه در حد آب مقطر، تصفیه و برای صنایع مختلف به‌غیراز آرایشی، بهداشتی و غذایی انتقال داده می‌شود.
وی همچنین بیان داشت: در مراحل بعدی ظرفیت این تصفیه‌خانه تا ۳۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اهمیت تأمین زمین برای تصفیه‌خانه ثانویه که در مجاورت تصفیه‌خانه فعلی شهر قم است را موردتوجه قرارداد و گفت: فرایند دریافت زمین مقداری طولانی است، اداره کل راه و شهرسازی و اداره کل منابع طبیعی به‌منظور تسریع در واگذاری، همکاری لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به معضل تأمین برق واحدهای صنعتی قم باتوجه‌به مشکل‌های موجود در تولید و ناترازی برق کشور گفت: به‌رغم افزایش چهارهزار مگاواتی به ظرفیت برق کشور ولی به دلیل بالارفتن مصرف، موجب ایجاد ناترازی شده که برای واحدهای صنعتی مشکل به همراه داشته است.
وی با اشاره به اقدام‌های صورت‌گرفته برای برق‌رسانی به شهرک‌های صنعتی خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های لازم پُست‌های ۴۰۰ و ۲۳۰ مگاواتی همچنین دو پست ۶۳ مگاواتی آماده شده و قرار است در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد که بخشی از مشکل کمبود برق واحدهای صنعتی را رفع می‌کند.
وی با اشاره به وجود پست ۴۰۰ مگاواتی برق در شهرک‌ صنعتی الغدیر گفت: در این شهرک ۸۶۰ هکتار زمین صنعتی آماده داریم، استقبال برای سرمایه‌گذاری نیز است، ولی به دلیل نبودن برق معطل‌مانده است.
ابراهیمی یادآور شد: در شهرک‌های صنعتی شکوهیه و محمودآباد در زمان‌هایی که ناگزیر به قطعی برق هستیم، نیروگاه‌های سی‌. اچ‌. پی که احداث می‌شود از قطعی برق واحدها جلوگیری به عمل می‌آورد.
وی گفت: احداث یک سی‌. اچ‌. پی ۲۵ مگاواتی در شهرک شکوهیه آغاز شده است و دست‌کم برای احداث دو ایستگاه دیگر نیز آمادگی وجود دارد، شرکت گاز برای تأمین گاز موردنیاز آماده است؛ ولی تأیید به و اخذ مجوز نیازمند زمان است.
ابراهیمی همچنین با اشاره به ۱۱ شهرک و ناحیه صنعتی در این استان بیان کرد: هفت شهرک و ۲ ناحیه صنعتی در استان وجود دارد، همچنین ۲ شهرک صنعتی خصوصی بهره‌بردار داریم، چهار شهرک غیردولتی هم در حال کسب مجوز هستند که نقش مهمی در توسعه سرمایه‌گذاری استان خواهند داشت.
در چهارمین روز از هفته دولت طی آیینی با حضور سید محمد آقامیری استاندار و احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم در مجلس شورای اسلامی سه طرح صنعتی در زمینه تولید محصول‌های غذایی، ماشین‌آلات صنعتی و نخ فرش ماشینی در شهرک صنعتی شکوهیه قم به بهره‌برداری رسید.
واحد تولید محصول‌های غذایی با ظرفیت تولید سالانه یک هزار و ۷۵۰ تن، ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و برای ۶۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
همچنین واحد تولید نخ فرش ماشینی در طول سال از امکان تولید هزار و ۳۰۰ تن برخوردار است، برای این طرح ۸۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده، و ۴۰ نفر هم ایجاد اشتغال می‌کند.
واحد تولید ماشین‌آلات صنعتی هم با ظرفیت تولید ۴۰۰ دستگاه و با ۷۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، قابلیت اشتغال برای ۵۰ نفر را دارد.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/44860