بر همین اساس، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که دارنده جواز تأسیس و یا پروانه بهرهبرداری تولید ماینر هستند بایستی نسبت به اخذ یکتای رهگیری اقدام کنند؛ مطابق تأکید وزارت صمت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مسئولیت عواقب ناشی از عدم اقدام بهموقع دراینخصوص به طور مستقیم بر عهده دارندگان دستگاههای مذکور است.
گفتنی است، طبق تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کلیه کالاهای تولید داخل یا وارداتی که بهصورت تجاری برخلاف ضوابط تعیینی دولت «خرید»، «فروش»، «حمل» یا «نگهداری» میشوند، در حکم کالای قاچاق بوده و با عنوان کالای موضوع قاچاق از آنها یاد میشود.
با این تفاسیر، کلیه افراد ذینفع اعم از استفادهکنندگان، دارندگان، مونتاژکاران و حتی افرادی که در نگهداری دستگاههای ماینر در حال فعالیت هستند، مشمول این مادهقانونی هستند و بایستی بهمنظور پیشگیری از عواقب قانونی، نسبت به اخذ شناسه رهگیری ماینرها از سامانه جامع تجارت، اطمینان حاصل کنند.
همچنین انجمن بلاکچین ایران، طی بیانیهای ضمن اعلام اینکه تاریخ تعیین شده (۱۵ دیماه) بهعنوان آخرینمهلت برای دریافت شناسه رهگیری دستگاههای استخراج رمزارز، دیگر قابلتمدید نیست؛ از دارندگان این دستگاههای خواسته است تا برای جلوگیری از مشکلات تعزیراتی و انتظامی هر چه زودتر اقدامات لازم را انجام دهند.
پیشازاین محمد خدادادی، مجری طرح رمزارز توانیر در خصوص اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از استخراج غیرقانونی رمزارز گفته بود که از ابتدای سال ۹۸ تا تابستان سال جاری، مجموعاً نزدیک به ۸ هزار مرکز استخراج غیرمجاز رمزارز، شناسایی شده که بیش از ۲۵۰ هزار دستگاه ماینر در این مراکز فعالیت داشتهاند. به نظر میرسد با الزام دارندگان ماینرها به دریافت شناسه رهگیری، مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارز وارد فاز جدیدی خواهد شد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/46507 |