وی اضافه کرد: به طور میانگین و در طول سه سال گذشته، هوای قم طی یک سال، حدود ۷۰ روز آلوده است که این آلودگی در نیمه اول بیشتر با گردوغبار و در نیمه دوم با آلودگی هوا ناشی از گازهای حاصل احتراق سوخت خودروها، نیروگاهها، واحدهای تولیدی، آتشسوزی و پسماندسوزی است.
به گفته وی، هفت ایستگاه سنجش آلودی هوا در نقاط مختلف استان قم، وضعیت هوای قم را بهصورت آنلاین پایش میکنند.
وی اضافه کرد: ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان قم مستعد برخاستن گردوخاک و ۱۰۵ هزار هکتار آن کانون فعال تولید گردوخاک است که در این میان ۳۰ هزار هکتار آن شرایط ویژهتری دارد و با کوچکترین وزش باد شاهد برخاستن گردوخاک از این مناطق به آسمان استان هستیم.
بازگیر در ادامه به مسئله پسماندسوزی اشاره کرد و گفت: متأسفانه پسماندسوزی در برخی از نقاط مختلف قم وجود دارد که بخشی از ریشههای این کار، فرهنگی و شناختی و بخشی دیگر سوءاستفاده از مسائل اقتصادی است.
وی ادامه داد: پسماندسوزی بیشتر در مناطق حاشیهای شهر انجام میشود و این کار توسط کسانی صورت میگیرد که فعالیتهای آنها هیچ قاعده و اصولی ندارد.
بازگیر گفت: طرحی ویژه برای شناسایی و برخورد با عوامل تخلیه غیرمجاز پسماند و پسماند سوزی، در کارگروه مدیریت پسماند مصوب شد.
وی افزود: در این طرح با همکاری مرجع قضایی و نیروی انتظامی و دستگاههایی همچون شهرداری، بخشداری، فرمانداری، راه و شهرسازی و سایر دستگاهها با عوامل تخلیه غیرمجاز پسماند و پسماندسوزی برخورد خواهد شد.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/46592 |