printlogo


مرجع تقلید شیعیان:
روحانیون باید عالم و عامل باشند
روحانیون باید عالم و عامل باشند
کد خبر: 46689
یکی از مراجع تقلید گفت: عالمی که دیدن او انسان را عوض نکند و به حال انسان نافع نباشد، لفظ و سخن او هم اثرگذار نیست، روحانیون باید هم عالم باشند و هم عامل تا حرفشان در جامعه اثر بگذارد، باید آن‌ها ستون طیب و طهارت باشند تا جامعه تکان نخورد و در خطرات و فتنه‌ها به آن‌ها مراجعه کنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا»  جمعی از اعضای مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با حضور در بیت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی با این مرجع تقلید دیدار و گفت‌وگو کردند.

 آیت‌الله جوادی آملی در این دیدار ضمن تشکر از زحمات مجمع نمایندگان برای طلاب و روحانیون بیان کرد: محور اصلی وظیفه حوزه که به منزله رکن است، دو چیز است، همان دو موردی که ذات اقدس اله نیز برنامه انبیا قرار داده است، یکی «محقق‌شدن» است و دیگری «متحقق شدن»!

 وی بیان کرد: محقق، کارهای علمی حوزه را انجام می‌دهد، خوب درس می‌دهد، تألیف می‌کند، اما از محقق به‌تنهایی کاری ساخته نیست که بتواند نظام را مستقر کند و پیوند بین نظام و مردم برقرار کرده تا جامعه نلغزد و هیچ دشمنی نتواند جامعه و مردم را متزلزل کند، بلکه باید علاوه بر محقق‌شدن، متحقق نیز بشویم. برنامه اصلی حوزه، هم تربیت محقق است که اساتید خوب داشته باشد و هم تربیت متحقق است که مردان بزرگ و وارسته‌ای داشته باشد.

 جوادی آملی تصریح کرد: قرآن کریم نیز بر این دو مورد تأکید می‌فرماید ﴿یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ﴾ محقق‌شدن در مباحث علمی است، متحقق شدن در مباحث عملی که مربوط به بزرگواری، کرامت و ادب در رفتار و گفتار است، اینکه در آیه نَفر نیز در کنار تفقه، انذار هم آمده است ﴿لِّیتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِینذِرُوا قَوْمَهُمْ﴾ به همین اشاره دارد که باید هم فقیهانه و هم پاک‌باز زندگی کرد.

 وی ادامه داد: طلاب و روحانیون باید به‌گونه‌ای رفتار کنند که سیره و سنت و کردار و گفتار و طرز حرف‌زدن و راه‌رفتن آنها آموزنده باشد، باید هم معلم بود و هم مزکّی، هم محقق بود و هم متحقق، هم عالم بود و هم معلم اخلاق.

 آیت‌الله جوادی آملی بیان کرد: ما در زیارت آل یاسین می‌خوانیم که «السَّلاَمُ عَلَیْکَ حِینَ تَقُومُ السَّلاَمُ عَلَیْکَ حِینَ تَقْعُدُ السَّلاَمُ عَلَیْکَ حِینَ تَقْرَأُ وَ تُبَیِّنُ» اگر ما چنین امامی داریم که به قیام‌وقعود او سلام می‌فرستیم نه اینکه مثلاً به نماز شب تو سلام! این یک بحث تربیتی هم دارد که باید خودمان نیز این‌گونه باشیم، یعنی این‌قدر پاک و پاکیزه هستی که راه‌رفتن و ایستادن و حرف‌زدن تو، برای ما درس است و به آن صلوات می‌فرستیم.

 آیت‌الله جوادی آملی با تأکید بر اینکه سیره و سنت علما باید آموزنده باشد، اظهار کرد: صرف اینکه روحانی انسان خوبی باشد، مشکلی را حل نمی‌کند، بزرگان گفته‌اند «مَنْ لا یَنفَعُکَ لَحظُهُ لا یَنفَعُکَ لَفظُه»؛ عالمی که دیدن او انسان را عوض نکند و به حال انسان نافع نباشد، لفظ و سخن او هم اثرگذار نیست، روحانیون باید هم عالم باشند و هم عامل تا حرفشان در جامعه اثر بگذارد، باید آنها ستون طیب و طهارت باشند تا جامعه تکان نخورد و در خطرات و فتنه‌ها به آنها مراجعه کنند.




انتهای پیام/


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/46689