وی افزود: همچنین در سایر محصولات راهبردی همچون گندم و جو نیز سازمان جهاد کشاورزی قم استفاده از رقمهای جدید و مناسب با شرایط آبوهوایی استان را در دستور کار خود قرار داده و در همین رابطه نتایج خوبی از نظر ارتقا بهرهوری در بخش کشاورزی قم حاصل شده است.
گفتنی است استفاده از گیاه تریتیکاله که در مقابل آفات و بیماریها مقاومت بیشتری از جو دارد و آب کمتری نیز از آن مصرف میکند طی سالهای اخیر در قم موردتوجه قرار گرفته است.
بهطورکلی قم در زمینه اجرای طرح تغییر الگوی کشت در سطح کشور پیشتاز است و در همین رابطه با پیادهسازی برنامههای آن علاوه بر کاهش مصرف آب، موضوع مهم ارتقا بهرهوری و افزایش سطح تولید محصولات در بخش کشاورزی قم برای تأمین امنیت غذایی مردم نیز دنبال میشود.
تریتیکاله غلهای جدید است که در نتیجه تلاقی ژنومهای گندم جنس Triticum و چاودار جنس Secale به وجود آمده و در این مورد گندم بهجای گیاه مادر به کار گرفته شده و دانههای گرده از چاودار است. گیاه "تریتیکاله" به دلیل مقاومت بیشتر در برابر آفات، بیماریها و سرما جایگزینی مناسبی برای جو است.
۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
بهطورکلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص داده است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/49311 |