printlogo


رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم خبر داد:
کشت ۶ هزار و ۴۹۰ هکتار گندم در قم
کشت ۶ هزار و ۴۹۰ هکتار گندم در قم
کد خبر: 49717
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: سطح زیر کشت گندم (آبی و دیم) امسال در این استان ۶ هزار و ۴۹۰ هکتار بود که عملیات برداشت محصول از مزارع گندم آبی در اوایل تیرماه به پایان رسید و در مزارع دیم نیز در حال انجام است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» محمدرضا حاجی رضا دراین‌خصوص بیان داشت: باتوجه‌به شرایط اقلیمی استان قم اقدام‌های لازم در خصوص مبارزه با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز و همچنین تغذیه مناسب انجام شد.

 وی افزود: در مرحله داشت گندم، چهارهزار و ۹۱۰ هکتار محلول‌پاشی و پنج هزار و ۳۲۷ هکتار مبارزه با سن مادری و نیز سه هزار و ۷۴ هکتار مبارزه با پوره و هفت هزار و چهار هکتار مبارزه با شته و یک هزار و ۹۶۱ هکتار مبارزه با بیماری‌ها صورت پذیرفت.

 وی ادامه داد: عملیات برداشت محصول گندم آبی از اوایل خردادماه شروع و تا اوایل تیرماه ادامه داشت و در ضمن عملیات برداشت در اراضی دیم در حال حاضر ادامه دارد.

 حاجی رضا گفت: میزان تولید گندم استان تاکنون ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن است که از این میزان ۱۶ هزار و ۱۰۰ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان تحویل مراکز خرید گردیده است.

 وی افزود: در همین رابطه امسال در استان قم شاهد افزایش ۲۰ درصدی میزان تحویل گندم به مراکز خرید نسبت به سال گذشته زراعی بودیم.

 وی ادامه داد: باتوجه‌به نیاز بذر استان و لزوم استفاده از بذور گواهی شده به‌منظور افزایش تولید، میزان ۹۱۳ تن بذر گندم در طبقات مختلف بذری توسط تنها مباشر خرید (اتحادیه شرکت‌های تعاون روستایی قم) خریداری شده که پس از بوجاری، فراوری و ضدعفونی شده و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در همین راستا تولید بذر گندم نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد افزایش داشته است. همچنین باتوجه‌به افزایش تولید طبقات بذری، نفوذ بذر به میزان ۷۵ درصد سطح زیر کشت گندم استان را شامل می‌شود.

 ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

 به‌طورکلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

 بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده است.




انتهای خبر /


لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/49717