وی با بیان اینکه شرایط فعلی اقتصاد ایران با هیچ دورانی در این زمینه قابلمقایسه نیست و فقط سیاستگذار را دچار اشتباه میکند افزود: ما امروز با تحریمهایی مواجه هستیم که هفت سال طول کشیده است.
این اقتصاددان یادآور شد: طرح جراحی اقتصادی با توصیهٔ یک سری افرادِ اقتصاد خوانده؛ اما اقتصاد نفهمیده در سه نوبت تجویز شده و در هر سه نوبت یعنی در دوران ریاستجمهوری آقای رفسنجانی و احمدینژاد و شهید رئیسی شکست خورد.
افقه با بیان اینکه ارز تکنرخی در شرایط کنونی امکانپذیر نیست و این مهم منوط به رونق اقتصادی و عدم تحریم و برقراری روابط مالی با دنیا است تصریح کرد: اگر این شرایط ایجاد شود نظام تکنرخی خودبهخود ایجاد میشود؛ بنابراین اینکه میگویند باید ارز را تکنرخی کنیم امکانپذیر نیست.
وی رانت را یک سیاست لازم و ضروری برای کاهش نابرابری در همه کشورهای دنیا بهویژه در کشورهای درحالتوسعه عنوان کرد و گفت: دولت زمانی میتواند ارز را تکنرخی کند که ارز نفتی و غیرنفتی بهاندازه کافی وارد کشور شود و بانک مرکزی هم بتواند سیاستگذاری کند.
استاد دانشگاه معتقد است ساختار ناکارآمد دولتی و بهطورکلی ساختار ناکارآمد حاکمیتی باعث میشود این موضوع در هر دولتی تحقق پیدا نکند و در نهایت هم لطمهٔ آن به تودهٔ مردم وارد شود.
افقه مطرح کرد: دولت کمبود بودجه دارد؛ اما راهکار آن هم حذف ارز ترجیحی نیست؛ در حال حاضر کاهش درآمد ارزی نفتی منجر به خلأ در درآمد دولت شده و لذا دولت بهجای پیداکردن جایگزین برای خلأ درآمدی خود باید هزینههای اضافی و ردیفهای زائد بودجه را حذف کند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/49919 |