هدف اصلی دوره «اسلام ناب»، آشنایی تشکلهای دانشجویی با منظومه فکری امامین انقلاب اسلامی در ابعاد معرفتی و تشکیلاتی و سیاسی است.
پذیرش در دوره اسلام ناب منحصراً بهصورت تشکلی است و در طول سال تحصیلی، مرکز رهیاری، وظیفه ارتباط برقرارکردن با تشکلها و آسیبشناسی آنها را برعهده دارد و با تشکیل یک پرونده از تشکل، مطالبی که تشکل برای رشد و پیشروی اعضای خود نیاز دارد در دوره پیادهسازی میکنند.
اهداف دوره اسلام ناب
انقلاب اسلامی ایران در گام دوم خود، بیش از گذشته به نیروی جوان انقلابی و مؤمن و دارای فهم نیازمند است تا بتواند قلههای مختلف علمی و سیاسی و فرهنگی و اجتماعی را در دنیا فتح کند.
این نیروی جوان که هم اکنون در دانشگاههای کشور مشغول تحصیل هستند برای فتح این قلهها نیاز به معلومات و دانشهایی، بیش از آنچه در کلاسهای درس گفته میشود دارد تا بتواند به یک عنصر فعال در جامعهٔ خود تبدیل شود.
تشکلهای دانشجویی یک چنین بستری را فراهم میکنند تا دانشجو بتواند با انجام کار واقعی در میدانهای کوچک و بزرگ مختلف، استعدادهای خود را به منصه ظهور برساند.
مرکز اسلام ناب سعی دارد تا با آموزشهای هوشمند در زمینههای معرفتی و تشکیلاتی و کنشگری، به تشکلهای دانشجویی، ضمن آشنایی آنها با منظومه فکری امام راحل و مقام معظم رهبری، در ایجاد بستری برای ارتقای رشد و تربیت دانشجویان انقلابی کمکی کرده باشد چرا که این مرکز معتقد است که در مکتب امام (ره)، سلوک و رشد از معرفت شروع میشود و این باورها است که باید اصلاح شود تا اراده قیام بالله شکلگرفته و حرکت آغاز شود.
امتیازهای دوره اسلام ناب
خصوصیات و امتیازهای این طرح در دورههای مختلف مورد استقبال تشکلهای دانشجویی در دانشگاههای برتر کشور، بهخصوص شهر تهران، قرار گرفته است؛ چهبسا این امر به دلیل امتیازهای موجود در این دوره بوده که به بعضی از آنها اشاره میشود.
۱) طرح محتوایی نو و منحصربهفرد:
پایهریزی نگرشی صحیح از اسلام ناب برای مخاطبین بهوسیله آشناکردن ایشان نسبت به نظرات و نگرش رهبران انقلاب که عملکننده حقیقی اسلام در جامعه هستند. نظاممندی محتوایی و امتداد از مبانی تا میدانهای عینی و عملی موردنیاز نهضت ایجاد یا بهروزرسانی منابع محتوایی (آثار رهبران انقلاب) متناسب با ادبیات قابلفهم و امروزی.
۲) مخاطب نخبگانی:
تمرکز روی تشکلهای برتر کشور جهت آمادهسازی هستهها بهعنوان کادر اصلی تحولات انقلاب، گستره قابلتوجه جامعه هدف از حیث تنوع دانشجویان برتر از دانشگاههای مختلف انتخاب و گزینش مخاطبین اصلی جهت سرمایهگذاریهای میانمدت و بلندمدت.
۳) ارتباط مستمر با شرکتکنندگان:
ارتباط مستمر با شرکتکنندگان بعد از دوره و هدایت حلقههای فکری عملیاتی شکلگرفته در بستر تشکلهای انقلابی، یکی از اقدامات دوره اسلام ناب است که در قالب طرحهایی همچون هستههای امام روحالله، رهیاری مرکز اسلام ناب، اسلام ناب دانشگاهی و غیره صورت میپذیرد.
۴) تمرکز بر پشتیبانی و اصلاح تشکلهای انقلابی:
این هدفگذاری از سه طریق صورت میپذیرد که شامل تقویت روحیه و مبانی کار تشکیلاتی در مخاطبین، هدایت و حمایت محتوایی از فرایندهای کادرسازی تشکلها و آموزش جانشینپروری به مخاطبان. کمک به اصلاح و رشد تشکلهای انقلابی بهواسطه تثبیت و تعمیق گفتمانهای پیشروی انقلاب.
۵) هسته حوزوی طراحی و پشتیبانی محتوایی:
خصوصیت بارز این جمع، علاوه بر درجات عالیه علمی، حائز سوابق مؤثر در سطوح بالای تشکیلاتی و آشنایی کامل با فضای مخاطبین اصلی در دانشگاه است این نکته در طراحی موفق یک دوره معرفتی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه جوان تحصیلکرده نسل جدید انقلاب نقش مؤثری داشته است.
مخاطبین دوره اسلام ناب
دوره اسلام ناب، جامعهای گسترده و متنوع از مخاطبین ویژه و فعال را تحت پوشش محتوایی خود قرار خواهد داد. کنار هم قرارگرفتن این طیف متنوع از مخاطب به مسئولین تشکلهای دانشجویی و ورودیهای تشکلهای دانشجویی خود آن یک بسته تربیتی و ارتباطی کمنظیر برای جوانان انقلابی پدید میآورد.
عموم این گروه از مخاطبین دوره در استان قم حدود ۳۵۰ نفر از دانشجویان دختر و ۴۰۰ نفر از دانشجویان پسر دانشگاههای برتر سراسر کشور است که علاوه بر اینکه از نظر سنی در انتهای سالهای اول و یا دوم دوره کارشناسی هستند، از لحاظ کیفی، این اعضا جزو نیروهای فعال تشکلهای انقلابی بوده و در واقع اصلیترین مخاطب دوره، تشکلهای دانشجویی انقلابی در دانشگاههای کشور هستند که دارای توانایی بالقوه و یا بالفعلاند.
امیرمحمد غیاثی، معاون فرهنگی دوره اسلام ناب دانشجویی برادران در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: دوره معرفت اسلام ناب هر ساله با حضور فعالان تشکلهای دانشجویی بهخصوص بسیج دانشجویی و با همکاری مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد نهضت برگزار میشود.
محوریترین موضوع دوره اسلام ناب، کلام و مکتب امام راحل است
وی بیان کرد: دوره اسلام ناب در سال گذشته در اردوگاه آبعلی برگزار شد و امسال نیز این توفیق نصیب شد تا این دوره در جوار کریمه اهلبیت علیهمالسلام و در شهر مقدس قم برگزار شود.
معاون فرهنگی دوره اسلام ناب دانشجویی برادران عنوان کرد: دوره اسلام ناب از سال ۹۵ با حضور تعداد معدودی از دانشجویان آغاز شد و هر ساله بر تعداد آنان افزوده شد.
غیاثی با بیان اینکه محوریترین موضوع دوره اسلام ناب، کلام و مکتب امام راحل است افزود: پرداختن به این امر از الزامات امروز فعالان تشکلهای دانشجویی است.
معاون فرهنگی دوره اسلام ناب دانشجویی برادران ابراز کرد: مکتب امام راحل در حقیقت نرمافزار اداره کشور و گفتمان پیشرفت است که رهبر معظم انقلاب نسبت به این موضوع از سال ۸۵ تاکنون تأکید دارند.
دوره اسلام ناب نقطه آغازی بر ساخت انسان باورمند و مجاهد
وی ادامه داد: دوره اسلام ناب نقطه آغازی بر ساخت انسان باورمند و مجاهد است که باید در این راستا در عرصه معنویت و مأموریت رشد کرد.
وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب نسبت به توجه به معنویت تأکید ویژهای دارند و این امر لازمه پیشرفت و رشد انسان است که در این راستا در این دوره برنامهها و جلسات مختلفی برگزار میشود.
معاون فرهنگی دوره اسلام ناب دانشجویی برادران، با بیان اینکه در عرصه نگاه به مأموریت نیز برنامههایی در دوره اسلام ناب پیشبینیشده است افزود: در عرصه مأموریت، شناخت سه ساحت صحنه درگذشته، حال و آینده مهم و ضروری است.
غیاثی بیان کرد: در این ارکان، روایت فتح و عبرت و شناخت صحنه ایران و جهان و خلق رؤیا و نگاه به آینده دنبال میشود و برای حرکت در مسیر این افق، کلام امام و رهبری ملاک عمل است.
معاون فرهنگی دوره اسلام ناب دانشجویی برادران اضافه کرد: شناخت نظم نوین جهانی که همانا موضوع فلسطین است، موضوع تولید و همچنین مسئله جهاد تبیین سه عرصهای است که در این دوره به آن پرداخته میشود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/49949 |