وی ادامه داد: در حال حاضر تهیه برخی اقلام ویژه شب عید مانند میوه در دستور کار دولت قرار گرفته و در حال انجام است اما انتظار میرود دولت در تهیه سایر اقلام هم عملکردی جدی داشته باشد. یک مسئله دیگر در ایام پایانی سال این است که دلالها زیاد میشوند و جهت پیشبرد منافع شخصی خود بازار را به هم میزنند.
عضو کمیسیون اقتصادی تصریح کرد: همیشه عدهای سودجو هستند که جز منافع خودشان هیچ هدف دیگری ندارند و حاضرند برای تامین سود شخصی خود توازن بازار را بر هم بزنند، اما نکته مهم این است که دولت امکانات مقابله با آنها را دارد. اگر دولت عزم جدی در برخورد با سودجویان داشته باشد و با ارادهای قوی بازار را کنترل کند، مردم با رضایتمندی سال جدید را شروع میکنند.
وی در ادامه اظهار داشت: تأمین کالاهای ضروری مردم و نظارت بر توزیع مناسب آن، از وظایف دولت است. برخی عوامل درونی و بیرونی در دولت باعث ایجاد ضعف در عملکرد آنها میشود. همین موضوع بازار را از کنترل دولت خارج میکند و اقشار مختلف مردم را از این سوء مدیریت تحت فشار قرار میدهد.
عضو کمیسیون اقتصادی در خصوص عوامل ایجاد اخلال در توازن بازار بیان کرد: به نظر من قاچاق سهم خیلی کمی در افزایش قیمت گوشت دارد. بخش عمدهای از علت گرانی گوشت به مسائل داخلی برمیگردد. ما هر سال از منابع داخلی گوشت را تامین میکنیم و باقیمانده نیازمان را از طریق واردات برطرف میکنیم. امسال واردات بدون هیچ ایرادی انجام شد، اما متاسفانه گزارشهایی به گوش میرسد که ما در انبارهای جنوبی کشور گوشتهای دپو شده داریم که در بازار توزیع نمیشود.
وی افزود: به نظر من چیزی جز ضعف مدیریت در این موضوع دیده نمیشود. اگر اقدام مدبرانهای در موضوع تنظیم بازار و ایجاد توازن در عرضه و تقاضای کالاهای اساسی صورت بگیرد نه مردم دچار مشکل میشوند نه وضعیت کشور بحرانی میشود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/5101 |