printlogo


مدیرکل امور اقتصادی قم خبر داد:
بازگشت ۲۲واحد راکد اقتصادی به چرخه تولید
بازگشت ۲۲واحد راکد اقتصادی به چرخه تولید
کد خبر: 51247
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم گفت: ۲۲ واحد راکد اقتصادی در این استان با تلاش مستمر کمیته تسهیلات تبصره ۱۸ و پیگیری صاحبان واحدهای موردنظر، به چرخه تولید بازگشت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» مهدی فراهانی بیان کرد: با تزریق ۵۴ میلیارد تومان تسهیلات، ۱۳ طرح صنعتی، هشت طرح کشاورزی و یک طرح گردشگری راکد (اقامتگاه سنتی) در استان قم اجرایی شد.

وی با بیان اینکه برای امسال نیز حمایت تسهیلاتی بند الف تبصره ۱۸ برای صنایع و واحدهای اقتصادی راکد پیش‌بینی شده است، افزود: کل تسهیلات پرداختی برای احیای واحدهای راکد، ۵۴ میلیارد تومان بوده است که برای حمایت در قالب سرمایه ثابت پرداخت شده است.

 وی توضیح داد: پرورش مرغ تخم‌گذار، تولید داروی گیاهی، کشت محصولات گلخانه‌ای، پرورش دام سنگین و کشت محصولات خارج از فصل از جمله فعالیت‌های کشاورزی احیا شده با تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ در استان هستند.

 گفتنی است بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم‌مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

 این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

 میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

 بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

 مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قم در ادامه با اشاره به ۱۳ کارگاه و کارخانه صنعتی احیا شده با اعطای تسهیلات تبصره ۱۸ به عناوین فعالیت‌های این طرح‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: احیای کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید سرویس خواب، تولید زغال از ضایعات سلولزی، چاپ و بسته‌بندی، تولید پوشاک، تولید اتانول طبی، تولید تجهیزات بالابرنده و جابه‌جاکننده، تولید کارتن بسته‌بندی، تولید محصولات و فرآورده‌های بهداشتی، تولید میز و صندلی و کشبافی از جمله ۱۳ فعالیت اقتصادی احیا شده با تسهیلات حمایتی بند الف تبصره ۱۸ هستند.

شهرک‌های صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیت‌های تولیدی در حوزه‌های مختلف دارند و سرمایه‌گذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرک‌ها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف می‌توانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.

 شایان‌ذکر است استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهره‌بردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت‌های مختلف مشغول تولید هستند.




انتهای خبر /

 
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/51247