printlogo


قم فردا گزارش می‌دهد؛
انرژی خورشیدی؛ ظرفیتی که مغفول مانده
انرژی خورشیدی؛ ظرفیتی که مغفول مانده
کد خبر: 51459
استفاده از انرژی خورشیدی برای تأمین برق و جبران ناترازی برق می‌تواند یکی از راهکارهای مهم در مسیر مبارزه با قطعی‌های برق باشد که امروز مغفول مانده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» ناترازی برق به‌عنوان یکی از چالش‌های اساسی ایران، در سال‌های اخیر به اوج خود رسیده است. این ناترازی در دولت‌های قبل باعث قطعی‌های برق فقط در تابستان بود اما این روزها این ناترازی موجب شده است که در فصل زمستان هم شاهد قطعی برق مشترکان باشیم.
 کمبود برق در ایران، تنها یک مشکل فنی نیست و این بحران، تبعات گسترده‌ای بر زندگی روزمره مردم، بخش تولید و اقتصاد کشور داشته است. از تعطیلی کارخانه‌ها و کاهش تولید گرفته تا افزایش هزینه‌های زندگی، همه‌وهمه نشان از اهمیت این مسئله دارد. البته کارشناسان معتقدند که افزایش بی‌رویه مصرف، فرسودگی تجهیزات شبکه برق و محدودیت‌های تولید، ازجمله دلایل اصلی این بحران است.
 دولت‌ها در طول سال‌های گذشته، تلاش‌های مختلفی برای حل مشکل ناترازی برق انجام داده‌اند؛ اما این تلاش‌ها تاکنون نتوانسته‌اند به‌طور کامل این بحران را مهار کنند. یکی از راهکارهای پایدار تأمین برق که همواره از نگاه تمامی دولت‌ها مغفول مانده است، استفاده از ظرفیت "انرژی‌های تجدیدپذیر" است.

انرژی خورشیدی یکی از راهکارهای مهم تولید برق
همان‌طور که گفته شد یکی از این راهکارها در تولید برق استفاده از برق سبز و یا انرژی‌های تجدیدپذیر که مهم‌ترین آن انرژی خورشیدی است.
 بر اساس آخرین آمار اتاق بازرگانی تهران، تا آخر سال ۲۰۲۳ سهم منابع تجدیدپذیر در تأمین برق کشور کمتر از پنج درصد بوده است! این در حالی است که میانگین جهانی نقش این منابع بیش از ۱۳ درصد است.

استفاده از انرژی خورشیدی در کشور مغفول مانده است
از همین رو سید محمد ارجمندزاده، معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان قم در میزگرد صنعت برق و آب که در دفتر قم فردا برگزار شد با اشاره به اینکه استفاده از انرژی خورشیدی در کشور مغفول مانده است، اظهار داشت: ما مزیت بسیار خوبی در حوزه انرژی تجدیدپذیر به‌ویژه در قم در حوزه انرژی خورشیدی داریم که تقریباً این موضوع در کشور مغفول مانده است. البته از سال‌های گذشته اقداماتی آغاز شده و برنامه‌ریزی‌هایی صورت‌گرفته است تا بتوانیم از این ظرفیت خدادادی که ناتمام است استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه کشورهای دیگر از انرژی خورشیدی و بادی به‌خوبی استفاده می‌کنند، گفت: در بخش‌های مختلف ظرفیت‌های بسیار ساده‌ای برای کاهش مصرف و بهینه‌کردن مصرف داریم به‌عنوان‌ مثال در حوزه خانگی اگر سیاست‌های نظام‌مهندسی ساختمان اجرا شود طبیعتاً ساختمان‌هایی با مصرف انرژی بسیار پایین خواهیم داشت.
معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان قم در ادامه با اشاره به نیروگاه‌های خورشیدی خانگی، گفت: این یکی از مزیت‌های استان قم است که باید از این ظرفیت استفاده کند. از سال ۱۳۹۴ نیروگاه‌های خورشیدی خانگی مطرح شد و  وزارت نیرو با برنامه‌ریزی که انجام داد نسبت به توسعه آن اقدام کرد.

انرژی خورشیدی یکی از محبوب‌ترین اشکال انرژی سبز است. مصرف‌کنندگان پنل‌های خورشیدی را خریداری می‌کنند که به‌صورت استراتژیک در مکانی نصب‌شده‌اند که بتوانند نور خورشید را در طول روزدریافت کنند. نیروی تولیدشده از پنل‌های خورشیدی را می‌توان برای روشنایی، گرم‌کردن آب و طبخ غذا استفاده نمود.
تأمین پنج تا ۲۰ درصد برق ادارات توسط پنل های خورشیدی
در این راستا کشور توسط ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف اقداماتی انجام داده است؛ اما کافی نبوده و نیست. از همین رو محمدرضا مهاجری، مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق قم با اشاره به موضوع فوق، گفت: نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات قم روزانه ۳۹۰ کیلووات برق تولید می‌کنند.
 وی افزود: بر اساس مصوبات دولت همه شرکت‌ها و ادارات دولتی باید حداقل پنج تا ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین نمایند.
مهاجری با اظهار امیدواری نسبت به راه‌اندازی سه نیروگاه جدید خورشیدی در آینده نزدیک، ادامه داد: باتوجه‌به تعداد قابل‌توجه روزهای آفتابی در قم، بسیاری از فضاهای عمومی و منازل شخصی قابلیت نصب این پنل‌ها را دارا هستند.
 وی با بیان اینکه افزون بر ۲۵۰ سامانه پنل خورشیدی در سطح استان فعال است، گفت: ظرفیت نامی نیروگاه‌های خورشیدی در قم بیش از ۱۸ هزار کیلووات است.
احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خورشیدی در قم
همچنین در این خصوص اکبر بهنام جو، استاندار قم با اشاره به طرح احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خورشیدی توسط بخش خصوصی گفت: در روزهای اخیر با برگزاری جلسات متعدد تلاش شده تا با حمایت سرمایه‌گذاران، بخش زیادی از مشکلات واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی تا سال آینده برطرف شود.
وی همچنین به مکان‌یابی شرکت توزیع برق برای احداث نیروگاه خورشیدی اشاره کرد و از حمایت سازمان امور اراضی در جانمایی مناطق احداث این پروژه خبر داد. 

درهرحال امروز با ناترازی تولید و مصرف برق در کشور مواجه هستیم که همین موضوع در گذشته باعث قطعی برق در فصل تابستان و امروز باعث قطعی برق در فصل زمستان شده است. قطعی برق باعث ایجاد چالش‌های متعدد در بخش‌های مختلف برای هر قشر شده است به همین دلیل برای جبران این ناترازی باید به سمت تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر و یا تولید برق از انرژی هسته‌ای برویم تا بتوانیم به این ناترازی غلبه کنیم.



انتهای خبر /160

 
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/51459