printlogo


قم فردا گزارش می‌دهد؛
انتقال پیام شهدا با برگزاری یادواره شهدا
انتقال پیام شهدا با برگزاری یادواره شهدا
کد خبر: 51484
امروز برای انتقال آرمان‌های شهدا و زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره آن‌ها در جامعه و معرفی آن‌ها به‌عنوان الگو به جوانان و نسل جدید باید به برگزاری یادواره شهدا اهتمام داشته باشیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» زنده نگه‌داشتن یاد و نام شهدا، این رستگارانی که درراه حفظ دین و تمامیت ارضی از تمام هستی خود گذشتند مسئولیتی همگانی است چرا که شهید تنها متعلق به گروه و دسته و قوم خاصی نیست و همه آحاد جامعه وامدار شهیدان هستند. لذا اهتمام به برپایی مجالس و محافل مرتبط با نام شهید، سنتی است حسنه و رسالتی است دینی، ملی و انسانی و ضرورت دارد در مسیر تکریم و تمجید شهدا در فضای بصری، اجتماعی و رسانه‌ای، بهترین و ماندگارترین کارها انجام شود.

باید آرمان شهدا در یادواره‌ها معرفی شود
از همین رو  سردار اسدالله گنجعلی، رزمنده دوران دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت برگزاری یادواره شهدا، اظهار داشت: در یادواره‌ها باید شهدا و آرمان‌های شهدا معرفی شود.
وی ادامه داد: یاد و نام شهدا باید به‌عنوان یک امر مهم دنبال شود چرا که شهدا عامل بشارت هستند و می‌گویند خوف و حزن نداشته باشید و ترس را از دل بیرون کنید.
این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه یاد شهدا ملت را امیدوار نگه می‌دارد، گفت: هدف شهدا،حفظ امنیت پایدار و حفظ نظام و عمل به دستور دین بوده است.
وی اضافه کرد: کار دیگری که باید انجام دهیم این است که به خانواده شهدا توجه و آن‌ها را تکریم کنیم چراکه آن‌ها اهل بصیرت بودند که فرزندان خود را چه در زمان جنگ تحمیلی و چه در دوران دفاع از حرم راهی جبهه حق علیه باطل کردند.

نسل جدید را باارزش‌ها و آرمان شهدا آشنا کنیم
 همچنین در این خصوص معصومه ظهیری در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به برخی اقدام در زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا و حماسه ماندگار آن‌ها، گفت: با برگزاری یادواره‌های شهدا و نمایشگاه‌های مختلف می‌توان یاد و خاطره شهدا را زنده نگهداشت.
وی ابزار داشت: از این طریق آحاد مردم و به‌خصوص نسل جدید را با ارزش‌ها و آرمان‌های والای دفاع مقدس آشنا می‌کنیم.
این استاد حوزه خواهران با اشاره به دیگر اقدامات مؤثر در این زمینه، بیان داشت:  برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی ویژه کتب دفاع مقدس، انتشار وصیت‌نامه‌های شهدا ، انتشار دیدگاه‌ها و مواضع امام و رهبری و بزرگان در خصوص شهدا و دفاع مقدس می‌تواند در ترویج و تبیین راه شهدا و اهداف دفاع مقدس بسیار مؤثر باشد.
وی گفت: به هر صورت ما باید نسبت به شهدا و رزمندگان و دفاع مقدس به‌درستی ادای دِین داشته باشیم و یادمان نرود که عزت، اقتدار و امنیت امروزمان را مدیون عزیزانی هستیم که در هنگامه‌ی خطر، جانانه به میدان رفته و با خون مطهر خویش، حماسه‌ها آفریدند.
یادواره شهدا دمیدن روحی تازه در کالبد جامعه است
حجت‌الاسلام محمدرضا قاسمی نیا، فعال رسانه در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به مسئله برگزاری یادواره شهدا، گفت: برگزاری یادواره شهیدان و ارج نهادن به فداکاری و قهرمانی ایثارگران، دمیدن روحی تازه در کالبد جامعه و قدم در صراط عاقبت‌به‌خیری و سعادت است و نسیمی روح‌افزا و با امید و ایمان در دل‌ها و چشم‌ها و گوش‌ها را نوید می‌دهد.
وی ادامه داد: از برکات تولد انقلاب اسلامی که نهالش توسط معمار کبیر آن حضرت امام خمینی (ره) برای بیداری جوامع بشری و اسلامی غرس شد تربیت جوانان فداکار و دلاورانی بود که در هشت سال دفاع مقدس با جوانمردی و ایثار و حماسه‌سازی‌ها درخشیدند و شهدای عزیز آن، ستارگان و قهرمانان همیشه دنیا و آخرت هستند.
این پیشکسوت نهضت سوادآموزی قم خاطرنشان کرد:  شهیدان در زمره طبیبانی می‌باشند که با الهام گرفتن از راه و اهداف قیام حضرت امام حسین (علیه‌السلام) با هجرت خود به‌سوی جبهه‌ها با بذل خون و تقدیم جان در راه خداوند، درس حریت و هیهات منا الذله، مردانگی، عدم تبعیت از دشمن، ولایت‌پذیری، امام شناسی، ایثار، ایمان، توکل به خداوند، اعتمادبه‌نفس، مقاومت، فداکاری، عاشقی و خدمت گذاری به مردم را به همه نشان دادند.

ازآنجاکه اثربخشی یکی از ویژگی‌های اجتناب ناپذیر و بدیهی هر برنامه فرهنگی است، بنابراین اختصاصاً در مراسم مربوط به شهدا ضرورت دارد فعالیت جهادی و خستگی‌ناپذیری صورت گیرد؛ مجلس شهید نباید صرفاً یک مجلس و مراسم گرامیداشت باشد بلکه باید همچون خود شهید، زنده و پویا بوده و منجر به تحول روحی و اجتماعی در مخاطبان شود.
یادواره شهدا مجلس ختم نیست
سردار حسین معروفی ، معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین کشور در یادواره ۹۲ شهید آموزش لشکر ۴۱ ثارالله ، اظهار داشت: یادواره شهدا مراسم ختم نیست، بلکه مراسم فتوحات نظام اسلامی است و حضور در آن مایه احساس بزرگی، غیرت و غرور است.
وی افزود: شهدا؛ ایران اسلامی و ملت بزرگ ما را بزرگ کردند و متعلق به ایران اسلامی و همه مذاهب و قبایل ایران هستند و شهدا برای ما بازدارندگی و عزت و شرف و بزرگی به بار آوردند.

یادواره‌های شهدا مرور تاریخ انقلاب اسلامی است
همچنین در این خصوص علیرضا رحیمی، مدیرکل آموزش‌وپرورش استان قم در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه برگزاری یادواره‌های شهدا مرور تاریخ انقلاب اسلامی است، گفت: مرور مبانی انقلاب اسلامی و رشادت‌های ملت ایران در یادواره‌های شهدا انجام خواهد شد.
وی  افزود: یادواره شهدا فرصت ویژه‌ای برای تعلیم و تربیت در استان است.

رهبر انقلاب در دیدار با دست‌اندر‌کاران کنگره شهدای استان قم با تأکید بر اهمیت زنده نگه‌داشتن نام و یاد شهدا در جامعه، هنر را  یکی از مهم‌ترین ابزارها برای انتقال مفاهیم دفاع مقدس دانستند و فرمودند:«آن چیزی که این ظرفیت را دارد که بتواند همه‌ی جزئیات و ریزه‌کاری‌ها و ظرافت‌های این شهادت و شهید و دفاع مقدّس و فداکاری و مانند این‌ها را منتقل بکند، عبارت است از هنر.»
از همین رو باید برای انتقال فرهنگ ایثار و جهاد و شهادت و بازگو کردن رشادت و مجاهدت فرزندان برومند این ملت باید از ابزار مهم هنر که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب هم است استفاده کنیم.
انتقال پیام شهدا با ابزار هنر
این در حالی است که حسن مالکی‌نژاد، عضو سابق شورای اسلامی شهر در گفتگو با خبرنگار ما بابیان اینکه انتقال پیام شهدا راه‌های مختلفی دارد، گفت: یکی از اصلی‌ترین راهکارها استفاده از هنر است چراکه هنر تأثیر بسیار زیادی در مخاطبین خود دارد.
وی با اشاره به اینکه دانش آموزان جامعه هدف در جهاد تبیین هستند، یادآور شد: باید تجربیات دوران جنگ تحمیلی و ابعاد دشمنی آمریکا را برای دانش آموزان بیان کنیم.
مالکی نژاد بابیان اینکه باید مسیر و تاریخ انقلاب را برای دانش آموزان تبیین کنیم، ابراز کرد: این انقلاب در مسیر خود حرکت کرده و خواهد کرد و یقیناً به قیام حضرت حجت(عج) منجر خواهد شد.
 
سبک زندگی شهدا به زبان امروز بیان شود
 همچنین در این خصوص  مسعوده السادات قوانینی، کارشناس فرهنگی اداره کل کتابخانه‌های استان قم در گفتگو با خبرنگار ما تصریح کرد: اکثر شهدای چند سال اخیر دهه هفتادی و هشتادی هستند که در کنار جوانان امروز بوده‌اند و با آن‌ها معاشرت داشته‌اند به همین دلیل می‌توانند بهترین الگو برای آن‌ها باشند چرا که در شرایط امروز جامعه رشد کرده و زندگی کرده‌اند.
 وی افزود: اگر این سبک زندگی‌ها به زبان امروز جامعه بیان شود بیشتر تأثیرگذارتر خواهد بود. در کتاب‌های شهدا باید به سیره و راه شهدا متعهد باشیم تا مخاطب هم با خواندن سبک زندگی شهدا یقین پیدا کند که می‌تواند به جایگاه شهدا برسد.

درهرحال زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا امروز وظیفه هرکسی است برای آشنایی نسل امروز و الگو قرار گرفتن این شهدا باید آرمان‌های شهدا و خاطرات و سبک زندگی آن‌ها در جامعه نشر داده شود.


حسین حیدری
انتهای خبر /160


 
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/51484