وی در ادامه با اشاره به بالارفتن سطح درآمد و اشتغالزایی در فعالیتهای مرتبط با زنبورداری با استحصال ژل رویال، گفت: هر کیلوگرم ژل رویال ۲ نفر اشتغالزایی به دنبال دارد که همین مسئله اهمیت استحصال این ماده را دوچندان مینماید.
وی در خصوص ماهیت ژل رویال افزود: ژل رویال که به نامهای ژل سلطنتی یا ژل ملکه زنبورعسل در میان مردم شناخته شده است، یک ماده شیریرنگ است که صرفاً غذای اختصاصی ملکه زنبورها است. ژل رویال یک ماده بسیار پر انرژی و مقوی و از نظر طب سنتی از مواد بسیار گرم بوده و دارای خواص درمانی و فواید زیادی است.
اردستانی گفت: از این ماده برای برطرفکردن بسیاری از بیماریها در طب ایرانی سنتی استفاده میشود. ژل رویال یک ماده معجزهآسا است که علاوه بر بالابردن قدرت ملکه زنبورها در انسان نیز قدرت و توانایی جسمی را بسیار افزایش میدهد.
وی ادامه داد: این ماده در تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد مغزی و پیشگیری از زوال مغزی یا آلزایمر، افزایش انرژی و تأثیر آن بر رفع خستگی، تنظیم فشارخون، بهبود بیماری مرض قند (دیابت)، پیشگیری از پوکیاستخوان، تسریع در بهبود و درمان زخم و درمان ناباروری مردان تأثیر شگرفی دارد.
وی بیان کرد: نظر به اهمیت این ماده از نظر تغذیهای و اقتصادی، مدتی قبل سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری بخش خصوصی و تشکل استانی مرتبط با موضوع، نخستین همایش ملی ژل رویال ایرانی را با دعوت از اساتید برجسته کشوری و با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از تولیدکنندگان پیشرو از اقصینقاط کشور برگزار کرد؛ در این همایش روشهای نوین استحصال ژل رویال و بازارهای جهانی این محصول مورد بررسی قرار گرفت.
گفتنی است میزان تولید سالانه عسل در قم نیز نسبت به سال گذشته افزایشیافته و به بیش از ۳۶۷ تُن رسیده است.
مسئولان این بخش تأکید دارند در سال جاری، خوشبختانه علیرغم مشکلات و چالشهای موجود و شرایط نامناسب آبوهوایی و پوشش گیاهی استان، با تدابیر اندیشیده شده و همت تشکل استانی و زنبورداران زحمتکش، عملکرد کلی صنعت زنبورداری استان نسبت به سال گذشته بهبود داشته است.
در همین رابطه تعداد زنبورستانهای استان قم با ۸. ۶۱ درصد رشد به ۳۵۳ زنبورستان رسید و تعداد کندوها با رشد حدود ۲ درصدی به ۳۳ هزار و ۱۷۵ کلنی افزایش یافت.
همچنین میزان عسل تولیدی در استان در سال جاری با هفت درصد رشد به ۳۶۷ هزار و ۱۳۳ کیلوگرم رسید که باوجود مشکلات یاد شده برای استان قم، رقم قابلتوجهی است.
حدود ۶۴۰ نفر بهصورت مستقیم در صنعت زنبورداری استان مشغول به کار هستند، در این حوزه با تمرکز بر روی افزایش سطح تولید محصولات جانبی مرتبط با زنبورعسل، ایجاد ارزشافزوده بیشتر در صنعت زنبورداری استان و ارتقا درآمد بهرهبرداران موردنظر است.
اکثر کلنیهای بهکارگیری شده توسط زنبورداران قم از نوع مدرن و کلنیهای سنتی بسیار محدود است؛ همچنین زنبورداران استان باتوجهبه شرایط آبوهوایی متنوع در فصلهای متفاوت سال در مناطق مختلف به فعالیت میپردازند.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/51557 |