printlogo


مدیر ترویج کشاورزی قم:
طرح زنان نوآور، روستای بهره‌ور اجرا شد
طرح زنان نوآور، روستای بهره‌ور اجرا شد
کد خبر: 52018
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: طرح زنان نوآور، روستای بهره‌ور باهدف استفاده از ظرفیت‌های موجود در روستا، ایجاد شغل پایدار برای دختران و زنان، افزایش بهره‌وری و همچنین تکمیل زنجیره ارزش فعالیت‌های کشاورزی در این استان اجرایی شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» کاظم شکوریان فرد بیان کرد: این طرح تحت عنوان زنجیره تولید عسل و محصولات جانبی در بخش خلجستان استان روستای نایه از سال گذشته در حال برگزاری است.

 وی افزود: هدف از اجرای این طرح، تکمیل زنجیره ارزش تولید عسل و فرآورده‌های آن، آموزش و توانمندسازی و افزایش مهارتی و کارآفرینی زنان روستایی و نیز توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی است.

 وی ادامه داد: طرح زنان نوآور، روستای بهره‌ور در مراحل مطالعات اولیه تشکیل کارگروه و شناسایی روستای دارای شرایط، شناسایی شرکای مالی، آموزش و آماده‌سازی، توسعه مشاغل و توسعه بازار اجرا می‌شود.

 گفتنی است میزان تولید سالانه عسل در قم امسال نسبت به سال گذشته افزایش‌یافته و به بیش از ۳۶۷ تُن رسیده است.

 در همین رابطه تعداد زنبورستان‌های استان قم با ۸. ۶۱ درصد رشد به ۳۵۳ زنبورستان رسید و تعداد کندوها با رشد حدود ۲ درصدی به ۳۳ هزار و ۱۷۵ کلنی افزایش یافت.

 گفتنی است حدود ۶۴۰ نفر به‌صورت مستقیم در صنعت زنبورداری استان مشغول به کار هستند، در این حوزه با تمرکز بر روی افزایش سطح تولید محصولات جانبی مرتبط با زنبورعسل، ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر در صنعت زنبورداری استان و ارتقا درآمد بهره‌برداران موردنظر است.

 اکثر کلنی‌های به‌کارگیری شده توسط زنبورداران قم از نوع مدرن و کلنی‌های سنتی بسیار محدود است؛ همچنین زنبورداران استان باتوجه‌به شرایط آب‌وهوایی متنوع در فصل‌های متفاوت سال در مناطق مختلف به فعالیت می‌پردازند.

بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم‌مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

 این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

 میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال نزدیک به ۹۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

 بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.




انتهای خبر /

 
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/52018