عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور قم گفت: امروز حضرت علی به عنوان الگوی نجات بخش بشریت است و اگر ایشان به درستی الگوی بشریت قرار گیرد از این بنبستهای اخلاقی و از این دردهای اخلاقی نجات پیدا میکنند.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدی سعیدی ضمن تبریک ایام ولادت حضرت علی علیهالسلام در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» اظهار داشت: یکی از نکات مهمی که در سیره امیرالمؤمنین علی علیهالسلام باید موردتوجه همه ما باشد اصول اخلاقی، انسانی و تربیتی است که در کلامشان به ما تذکر میدهند.
عضو هیأت علمی دانشگاه پیامنور ادامه داد: قرآن کریم پیامبر گرامی اسلام را در همه جنبههای زندگی بهعنوان الگو و اسوه معرفی میکنند همانطور که پیامبر الگو و اسوه است حضرت علی علیهالسلام نیز بهعنوان الگو و اسوه و ادامهدهنده راه انبیا هستند و بعد از پیامبر مسیر هدایت امت بر عهده امام علی علیهالسلام است.
وی خاطرنشان کرد: فطرت یک خلقت ویژه الهی است که قابلتغییر و تبدیل نیست معارف، احکام و بیانات دین متناسب با فطرت انسانها است؛ لذا در هر عصر و زمان ما محتاج معارف و بیانات فرستادگان خدا هستیم بهخاطر فطریبودن کلمات و رفتار امیرالمؤمنین، نهتنها شیعیان بلکه غیرشیعیان و غیرمسلمانان نیز اندیشه و فکر امیرالمؤمنین را موردتوجه قرار دادهاند. بهعنوان نمونه جرج جرداق مسیحی متأثر از کلمات و اندیشههای امیرمؤمنان کتابی مینویسد به نام الامام علی صوت العدالت الانسانیه که شهره جهانی دارد.
سعیدی افزود: بهترین کتاب معرفی شخصیت امیرالمؤمنین کتاب نهجالبلاغه ایشان است به گفته امام علی علیهالسلام شخصیت انسان زیر زبان او است وقتی انسان سخن میگوید شخصیت و مشخص میشود وقتی ما کتاب نهجالبلاغه را واکاوی میکنیم به تعبیر استاد شهید مطهری سخن هر انسانی نماینده روح آن انسان است و چون روح حضرت علی علیهالسلام متعلق به دنیای خاصی نیست و در همهجا وجود دارد و یک انسان کامل و دارای همه مراتب و چندبعدی است و برای دوره خاصی محدود نشده است برای همه عصرها و زمانها الگو است.
وی خاطرنشان کرد: امام علی علیهالسلام زمامداری عادل و عابدی شبزندهدار است، در محراب عبادت گریان است و در میدان رزم خندان، سربازی خشن و سرپرستی مهربان است، حکیمی ژرفاندیش و فرماندهای لایق است، او هم معلم و هم خطیب است، او هم قاضی است هم مقِّنی و کشاورز و نویسنده است او بر همه دنیاهای روحی بشر محیط است.
عضو هیأت علمی دانشگاه پیامنور قم اضافه کرد: لذا در جنبههای مختلف امیرالمؤمنین الگو و اسوه است و امروز جامعه انسانی و جامعه بشری محتاج الگو، رفتار و سیره امیرالمومنین علی علیهالسلام است نامه ایشان به مالک اشتر به عنوان والی و حاکم او در مصر، در دنیایی که ظلم و فساد و کودک کشی در جامعه به اصطلاح متمدن امروزی جلوی چشم عالمیان اتفاق میافتد یک الگو است.
سعیدی گفت: وقتی نامه ۳۱ نهجالبلاغه را نگاه میکنیم که امیرالمؤمنین به فرزندشان امام حسن علیهالسلام این نامه را نوشتند و بهعنوان یک جوان او را مورد تربیت قرار میدهند نگاه میکنیم که چقدر عمیق در جهت تربیت الهی این مطالب بیان شده است امروز نسل جوان ما محتاج این بیانات است؛ لذا امیرالمؤمنین به تربیت جامعه بسیار اهتمام داشتند و تلاش کردند وضعیتی اخلاقی انسانها را بهبود ببخشند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: به فرموده حضرت علی علیهالسلام دنیاطلبیهای حرام و نامشروع موجب انحراف بشر است زیادهخواهیها سلطهطلبیها استکبار گریها موجب انحراف بشر شده و آن امروز وضعیت جامعه جهانی را مشاهده میکنیم که چطور در آن ظلم گسترش پیدا کرده است و نظام سلطه و نظام استکبار با دنیاخواهی و دنیاطلبی حرام چه بلایی بر سر بشریت آوردند.
سعیدی بیان داشت: در غزه بیش از ۴۶ هزار زن و کودک و انسان بیگناه را سلاخی میکنند همه اینها بهخاطر زیادهخواهی، غصب، تعرض و تجاوز به حدود دیگران است، جامعه امروز به تعالیم مولای متقیان احتیاج دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه پیامنور قم خاطرنشان کرد: مردان امروز باید امیرالمؤمنین را بهعنوان اسوه و الگوی خودشان قرار دهند در نوع رفتار با همسر، نوع رفتار با فرزند، در نوع نگاه به مسئله خانواده، در آداب و معاشرتهای اجتماعی و ارتباط همسایه، در توجه به قرآن و در همه شئون زندگی امیرالمؤمنین بهترین الگو برای مردان جامعه ما است.
وی عنوان داشت: اگر امیرالمؤمنین بهدرستی الگوی بشریت قرار گیرد از این بنبستهای اخلاقی و از این دردهای اخلاقی نجات پیدا میکنند امیرالمؤمنین ما را به قرآن ارجاع میدهند و میفرمایند اگر به قرآن بازگردید شفا پیدا میکنید و البته نهجالبلاغه که مفسر و برادر قرآن است.
امروز حضرت علی علیهالسلام بشریت را از پرتگاه و از لبه ضلالت و گمراهی نجات میدهد و به وادی امن و آرامش میرساند.