مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: از سال ۱۴۰۱ تاکنون، در جریان مجوزهای صادره برای فعالیت واحدهای تولیدی مرتبط با فراوری محصولات کشاورزی در استان، یک هزار فرصت شغلی در این بخش ایجاد شده است.
به گزارش
پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به نقل از خبرگزاری ایرنا، حسین طاهریفرد پیرامون این موضوع بیان کرد: گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی در قم علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی متعدد و پایدار، با ارتقا بهرهوری موجب افزایش سوددهی فعالیتهای کشاورزی استان نیز میشود.
وی افزود: مهمترین اولویت کاری سازمان جهاد کشاورزی استان تأمین امنیت غذایی مردم قم است که در همین رابطه توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی با فراهمکردن امکان فراوری محصولات کشاورزی و کاهش ضایعات، نقش بسیار مهمی در تحقق این برنامه دارد.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی قم تلاش دارد، برنامه افزایش ظرفیت فراوری مواد خام کشاورزی استان را علاوه بر جذب هرچه بیشتر سرمایهگذاران و ایجاد واحدهای تولیدی جدید، با نوسازی صنایع تبدیلی و تکمیلی موجود نیز دنبال کند.
گفتنی است طی سه سال گذشته باهدف جلوگیری از خامفروشی و بالابردن ارزش افزوده فعالیتهای بخش کشاورزی استان، میزان ۲۶۰ هزار تُن به ظرفیت تبدیل محصولات این بخش افزوده شد. افزایش ظرفیت تبدیل مواد خام کشاورزی به محصول نهایی در قم بر اساس برنامههای ششم و هفتم توسعه دنبال میشود و سازمان جهاد کشاورزی این استان در راستای تأمین امنیت غذایی مردم از هرگونه سرمایهگذاری در این بخش حمایت میکند.
توسعه صنایع تبدیلی در محل تولید محصولات کشاورزی و دامی یعنی استفاده بهینه از نیروی انسانی محلی، کاهش هزینههای حملونقل، اشتغالزایی در فصول غیرکشاورزی و کاهش بیکاریهای فصلی، تأمین و عرضه مواد غذایی در خارج از فصل تولید و توسعه درونزای مناطق روستایی که کاهش مهاجرت روستائیان را در پی دارد.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخممرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزش افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
انتهای خبر /