عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه امروز رژیم صهیونیستی در افکار عمومی جهان منفورتر شده است، گفت: باوجود صدمات بسیار جبهه مقاومت اما اسرائیل به اهداف خود در غزه نرسید که شکست بزرگی برای آنها بود.
عبدالوهاب فراتی در گفتگو با خبرنگار «قم فردا» با اشاره به آتشبس اخیر رژیم صهیونیستی با حماس، اظهار داشت: طبیعی است که اسرائیل بهویژه نتانیاهو و بسیاری از طرفداران او در اسرائیل خود را پیروز این توافق میدانند.
وی ادامه داد: اتفاقاتی که در دو سه ماه اخیر بر جبهه مقاومت گذشت بر این احساس پیروزی افزوده است چراکه جبهه مقاومت در غزه در ضاحیه و در سوریه صدمات بسیاری خورد و باتحمل ضربات سهمگینی بخش عمدهای از رهبران و فرماندهان نظامی خود را از دست داد و عملاً با سقوط دمشق عقبه این جبهه مقاومت هم فرو ریخت.
عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشکده پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: درعینحال رهبران و فعالان افراطی اسرائیل در واکنش به توافق بین حماس و اسرائیل نتانیاهو را متهم به تسلیم شدن و عقبنشینی از وعدههایی که داده بود برای عزم بین بردن جنبش حماس متهم میکنند چراکه نتانیاهو بعد از یک سال و چهار ماه یا چهارصد و هفتاد روز نتوانست حماس را در غزه شکست دهد و حماس را از بین ببرد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر هم توافق مورد استقبال مردم غزه قرار گرفت، بسیاری از مردم غزه طی یکی دو روز اخیر به جشن و شادمانی پرداختند و غیر از غزه هم بهطور عمومی افکار عمومی در غرب آسیا از این توافق استقبال کردند چون روند این جنگ مخاطره انگیز بود و هر روز بر کشتار مردم ادامه میداد و بر بحرانهای انسانی و منطقهای این حادثه میافزود.
فراتی ادامه داد: اما اگر از این زاویه در واقع به موضوع نگاه کنیم و ببینیم که آیا اسرائیل اساساً در جنگ بعد از هفت اکتبر علیه حماس پیروز شده یا پیروز نشده باید به اهداف اعلامی اسرائیل در حمله به نوار غزه بپردازیم.
وی ابزار داشت: آنچنانکه بارها از زبان مقامات اسرائیلی بیان شد اسرائیل سه تا هدف عمده در حمله به غزه اعلام کرده بود ابتدا نابودی جنبش حماس، دوم آزادسازی اسرای اسرائیلی و سوم اینکه از این به بعد از سوی نوار غزه به سمت اسرائیل موشکی شلیک نشود و این منطقه تهدیدی برای دولت اسرائیل بهحساب نیاید.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: طبیعتاً امروز بهرغم تلفات عمدهای که مردم مظلوم غزه در این منطقه دادند باید بررسی کنیم که آیا این اهداف اعلامی تحقق پیدا کردند یا پیدا نکردند. امروز وقتی این تحولات رو رصد میکنیم متوجه میشویم که هیچیک از این سه هدف اسرائیل محقق نشده است.
وی خاطرنشان کرد: حماس نابود که نشده هیچ بلکه با بازسازی و جذب نیروهای جدید به توانمندیهای قبل از حمله هفت اکتبر رسید بهویژه که حماس یک جنبش اجتماعی است و یک سازمان مستقل نظامی نیست که با کشته شدن اعضا بهطورکلی نابود شود. حماس ریشه در اعماق فرهنگ و دین مردم در نوار غزه دارد و با کموزیاد شدن نیروهایش به پایان نمیرسد.
فراتی اذعان کرد: امروز آزادی اسرا هم بهصورت مبادلهای صورت خواهد گرفت. اسرائیل در این مسئله هم نتوانست اسرای خود را یکطرفه آزادکند و منطقه غزه هم بهعنوان منطقه تهدید از کنار اسرائیل خارج نشد و این منطقه بهعنوان تهدیدی بالقوه در آینده هم برای اسرائیل باقی خواهد ماند.
وی تأکید کرد: حال وقتی که اهداف اسرائیل در منطقه را دنبال میکنیم به این نتیجه میرسیم که اسرائیل به هیچیک از این اهداف خود نرسید هرچند حماس صدمات بسیار بزرگی را متحمل شده است. باید ببینیم رهبران حماس در آینده چه تصمیمی خواهند گرفت آیا به مبارزه مسلحانه خود استمرار میبخشند یا نه؛ آیا سناریوهای جدیدتری را برای مبارزه انتخاب میکنند یا نه؟ باید به انتظار آینده نشست.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: اما امروزه آن چیزی که به عنوان پیامد بزرگ این جنگ میشود ارزیابی کرد این است که امروز رژیم صهیونیستی در افکار عمومی جهان منفورتر شده و یک اعتراض جهانی علیه آنها شکلگرفته است و مردم جهان هرکجا که شخصی از دولت اسرائیل یا نمادی از صهیونیسم را ببینند برای او یک موضع منفی میگیرند که این رخداد بزرگی است که برای دولت اسرائیل بسیار خطرناک است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر هم مردم به مقاومت احترام میگذارند و برای آرمانهای آنها احترام میگذارند و بهطورکلی در همه نقاط جهان از فلسطین حمایت کرده و میکنند و همچنین فرجام این آتشبس هم درواقع محکومیت جهانی اسرائیل و سپردن نتانیاهو به دست دادگاه عالی جهانی است تا در مقابل افکار عمومی محاکمه شود.