وی اضافه کرد: در همین مدت، ۲ هزار و ۸۳۰ پرونده خارج از ضوابط در حوزه درمان بیماران خاص تشکیل که از محل پنج درصد اعتبارات صندوق، پرداخت هزینههای آنها امکانپذیر شده است.
مدیرکل بیمه سلامت قم ادامه داد: این حمایتها در راستای تحقق عدالت در حوزه درمان و جلوگیری از تحمیل هزینههای کمرشکن به خانوارهای درگیر با بیماریهای خاص صورت میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به گسترش شمول صندوق بیماران خاص اشاره کرد و گفت: تا سال ۱۴۰۱ تنها پنج گروه بیماری خاص تحت حمایت این صندوق قرار داشت، اما اکنون با توسعه دامنه خدمات، تعداد گروههای بیماری به ۱۰۷ مورد افزایشیافته است.
فتحی افزود: این گروهها شامل بیماریهای قلبی، دیابت، انواع سرطانها، بیماریهای نادر و سایر بیماریهای مزمن است که هزینههای درمانی بالایی دارند و اغلب موجب فشار مالی شدید بر خانوادهها میشود.
وی همچنین با اشاره به دامنه شمول خدمات صندوق بیماران خاص، بیان کرد: گرچه محل استقرار این صندوق در سازمان بیمه سلامت است، اما خدمات آن مختص بیمهشدههای بیمه سلامت نیست، بلکه همه بیمهشدههای پایه شامل تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و سایر صندوقها میتوانند از این حمایتها بهرهمند شوند.
مدیرکل بیمه سلامت قم با اشاره به رویکرد حمایتی بیمه سلامت گفت: هدف از اجرای این طرحها، کاهش هزینههای درمانی مردم و گسترش چتر حمایتی برای اقشار آسیبپذیر و مبتلا به بیماریهای پرهزینه است.
وی درباره نحوه ارائه خدمات به بیماران خاص و صعبالعلاج، گفت: این بیماران از ۲ طریق از خدمات صندوق بهرهمند میشوند؛ نخست بهصورت مستقیم و در مراکز درمانی طرف قرارداد و دوم از طریق تشکیل پرونده در قالب هزینههای خارج از ضوابط.
وی ادامه داد: بهمحض شناسایی و ثبت این بیماران در سامانه بیمه سلامت، پرونده آنان نشاندار میشود و در مراجعه به مراکز درمانی، با واردکردن کد ملی، نوع بیماری و بسته خدمتی مربوط به آن برای سیستم مشخص میشود.
مدیرکل بیمه سلامت قم با ذکر مثالی اظهار داشت: بهعنوان نمونه، بیماران دیابتی در زمان دریافت دارو از داروخانهها، به طور خودکار مشمول تعهدات صندوق بیماران خاص میشوند و سهم بیمهای مربوطه برای آنها اعمال میگردد.
وی با بیان اینکه عمده اعتبار صندوق بیماران خاص از طریق پرداخت مستقیم هزینهها در مراکز طرف قرارداد مصرف میشود، گفت: ۹۵ درصد منابع این صندوق بهصورت مستقیم در مراکز درمانی طرف قرارداد هزینه میشود؛ به این معنا که هنگام مراجعه بیماران به داروخانه یا سایر مراکز، سهم صندوق به طور مستقیم از سوی سازمان پرداخت میگردد و بیمار نیازی به پرداخت آن بخش از هزینهها ندارد.
وی افزود: تنها پنج درصد به پرداختهای خارج از ضوابط اختصاص دارد که بادقت و بررسی اسناد انجام میشود.
فتحی با اشاره به خدماتی که خارج از مراکز طرف قرارداد ارائه میشود، افزود: در مواردی که خدمت یا داروی مورد نیاز بیمار در تعهد بیمه پایه نبوده یا در مراکز طرف قرارداد موجود نباشد، بیمار میتواند فاکتور خدمات دریافتی را ارائه دهد؛ در این صورت، پس از بررسی مدارک و تصویب در کمیته مربوطه، هزینه آن از محل اعتبارات «خارج از ضوابط» پرداخت میشود.
وی گفت: به طور مثال، برخی بیماران خاص نظیر کودکان مبتلا به اوتیسم نیاز به شیرخشک یا پوشک دارند، یا بیماران ضایعه نخاعی ممکن است به ویلچر احتیاج داشته باشند؛ این اقلام در داروخانهها یا مراکز طرف قرارداد موجود نیستند.
۶۳۰ هزار شهروند در استان قم تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
انتهای خبر/لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/53887 |