وی افزود: این موضوع بسیار نگرانکننده است؛ چون نسل جدید و آیندهساز کشور به طور مستقیم درگیر این مسئله شده و سلامت و پویایی جامعه را تهدید میکند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات درباره عارضهای به نام ریه پاپکورنی که به دنبال استفاده از ویپها و سیگارهای الکترونیکی ایجاد میشود، توضیح داد: این بیماری یک نوع آسیب شدید ریوی است که باعث از بین رفتن بافت ریه و اختلال در تنفس میشود و متأسفانه قابلبازگشت نیست. موارد مرگ ناشی از این بیماری در سراسر جهان گزارش شده است.
وی با اشاره به اقدامات جهانی در مقابله با ویپ و سیگار الکترونیکی گفت: کشورهایی مانند اسپانیا و فرانسه اقدام به ممنوعیت کامل این محصولات کردهاند، انگلیس استفاده برای افراد زیر ۲۰ سال را ممنوع کرده و برخی ایالتهای آمریکا نیز محدودیتهای جدی وضع کردهاند. اما در ایران، علیرغم ممنوعیت قانونی تولید، عرضه و فروش این محصولات طبق ماده ۳ قانون مبارزه با دخانیات، نظارت و اجرای قوانین ضعیف است.
مسجدی با تأکید بر اینکه مسئله فقط وظیفه دولت نیست، خاطرنشان کرد: هر کس در این زنجیره نقش دارد؛ فروشنده، توزیعکننده و مصرفکننده همگی مسئولاند. مسئولیت اجتماعی یک امر جمعی است و باید همه دست به دست هم دهیم تا جلوی این بحران گرفته شود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/53969 |