printlogo


ماجرای اختصاص قبر رایگان به قمی‌ها
ماجرای اختصاص قبر رایگان به قمی‌ها
کد خبر: 667
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،

این جمله را بار‌ها همه شنیده‌ایم «آخرش در یک وجب جا می‌خوابید». جمله معروفی که نشان دهنده این است که قبر آخرین منزل و در ورودی وادی رحمت است. اما در حالی که قیمت قبر این روز‌ها در قبرستان‌های داخل شهر میلیونی خرید و فروش می‌شود بهشت معصومه قبر را به رایگان به شهروندان قم اختصاص می‌دهد.

علی رمضانی رئیس اداره متوفیات و پذیرش سازمان آرامستان‌های شهرداری قم در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: بیش از ۴۰ قطعه در بهشت معصومه وجود دارد و دفن اموات در قطعه عمومی و جاری بهشت معصومه برای بومیان قم رایگان است و تنها هزینه خدمات از آن‌ها اخذ می‌شود.

وی در خصوص قطعات موجود در بهشت معصومه گفت: قطعاتی مثل طلاب حوزه علمیه (مخصوص طلاب حوزه)، قطعه خادمین شهر (مخصوص پرسنل شهرداری)، قطعه نام آوران و پیشکسوتان ورزشی، قطعه خادمین حرم حضرت معصومه (س)، قطعه شهدا، قطعه شهدا و ایثارگران برای پدر و مادر شهدا و خانواده‌های ایثارگران، قطعه مخصوص پرسنل آتش نشانی، قطعه نوزادان و قطعه غنچه‌ها برخی از قطعات خاص در بهشت معصومه است که برای دفن در آن‌ها نیاز به معرفی نامه از ارگان‌های مربوطه است.

رمضانی خاطر نشان کرد: در قطعه شهدا ۵ شهید گمنام و حدود ۴۰۰ شهید مدافع حرم دفن شده‌اند. هم چنین قطعه نوزادان مربوط به نوزادان شناسنامه دار و قطعه غنچه‌ها نیز مربوط به سقط جنین و نوزادان مرده است که اگر خانواده بخواهند می‌توانند محل دفن را مشخص کنند و سنگ روی مزار می‌گذارند، در غیر این دفن از سوی سازمان بهشت معصومه صورت می‌گیرد.

وی گفت: البته در سیاست‌های دفن اموات طرح‌هایی پیش بینی شده است که بعدا بتوان به مردم خدماتی ارائه داد به این شکل که معمولا در قطعات ردیف‌هایی خالی گذاشته می‌شود و از آن‌ها عبور می‌شود و چندین سال بعد خانواده متوفی وقتی مراجعه کنند و بخواهند نزدیک عزیزشان قبری تهیه کنند قبری موجود باشد که بتوان در اختیار آن‌ها قرار داد.

فقط هزینه خدمات اخذ می‌شود

رئیس اداره متوفیات و پذیرش سازمان آرامستان‌های شهرداری قم گفت: قطعه ۳۶ قطعه فعال و جاری سازمان در حال حاضر است که بر اساس سیاست‌های شهرداری و بهشت معصومه به برای مردم و ساکنین قم قبر در آن قطعه رایگان است و حتی عوارض هم گرفته نمی‌شود و تنها خدمات اخذ می‌شود که این هزینه برای سرویس‌های آمبولانس، سردخانه، کیسه حمل جسد، وسایل مصرفی و تشکیل پرونده است و حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است.

وی افزود: در صورتی که متوفی را بخواهند نزدیک عزیز قبلا فوت شده خود و در قطعات غیر جاری دفن کنند هزینه آن از حداقل ۳ میلیون تا حدود ۵ میلیون تومان بسته به قطعات است.

رمضانی در خصوص مقبره‌های خانوادگی موجود در بهشت معصومه گفت: سیاست گذاری‌های سازمان با توجه به بازخورد و درخواست‌های مردم بوده و بر اساس نیاز و خواسته مردم انجام می‌شود. زمانی آرامگاه‌های خانوادگی مسقف که حدود ۵۰ قبر دارند مرسوم بودند که حدود ۵۰۰ پلاک از این آرامگاه‌ها واگذار شده است و دور تا دور بهشت معصومه وجود دارد هر چند که تنها حدود ۲۰ پلاک از این‌ها بالای ۲۰ متوفی در آن‌ها دفن شده و بقیه تعداد کمی متوفی در آن‌ها دفن شده است.

وی افزود: از ۸ سال پیش مردم نسبت به این گونه مقبره‌ها اقبالی نشان نداده و مقبره‌های خانوادگی مسقف از چرخه ساخت و ساز تقریبا حذف شد. هر چند که اگر در حال حاضر کسی درخواست داشته باشد مقبره ساخته می‌شود، اما در ۵ سال اخیر حدود یک یا دو پلاک بیشتر فروخته نشده است و در مقابل جایگزین آن، مقبره‌های خانوادگی رو باز در محوطه شده است که از ۴ نفره تا ۱۲ نفره است.

قیمت مقبره‌های خانوادگی

رئیس اداره متوفیات و پذیرش سازمان آرامستان‌های شهرداری قم گفت: مقبره‌های موجود در محوطه باز، قبر‌های ۴ و ۶ و ۸ و ۱۲ نفره و یک طبقه یا دو طبقه است و بیش از ۴۰۰ پلاک به این صورت واگذار شده است. با توجه به هزینه بسیار پایین این گونه قبر‌ها نسبت به قبر‌های داخل شهر مردم از خرید آن استقبال کرده اند.

وی ادامه داد: یک مقبره ۴ نفره در محوطه که می‌توانند اطراف آن سکو سازی کرد در حال حاضر ۲۴ میلیون تومان است و مقبره ۶ نفره به قیمت ۳۶ میلیون تومان واگذار می‌شود.

رمضانی خاطرنشان کرد: این گونه مقبره‌ها قابلیت دو طبقه شدن قبر‌ها را هم دارد که قیمت ۶ نفره دو طبقه که ۱۲ قبر را شامل می‌شود ۴۸ میلیون و ۸ نفره که ۴ قبر دو طبقه است قیمتش ۳۲ میلیون تومان است و در زمان درخواست این مبالغ پرداخت می‌شود و مقبره در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

اما آنچه که مهم است این روز‌ها خرید قبر هم برای مردم به صورت چشم و هم چشمی در آمده و بسیاری از افراد حاضر هستند که هزینه‌های بسیار بالایی را پرداخت کنند و در آرامستان‌هایی در داخل شهر امواتشان دفن شود. گذشته از مسایل اجتماعی و زیست محیطی دفن اموات در شهرها،‌ای کاش این فرهنگ در بین مردم پذیرفته شود که آنچه در دیار باقی اهمیت دارد اعمال و کردار فرد می‌باشد و نه قیمت قبر و جای دفن اموات...



انتهایی پیام/
لینک مطلب: http://javaneparsi.ir/News/item/667