وی با بیان اینکه هرچند استفاده از برخی از تفالهها مانند چغندر به ۴۰ سال قبل نیز میرسد، گفت: این امر در خصوص مرکبات قدمت چندانی ندارد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه با توجه به نیاز به تهیه جیره با حداقل قیمت برای دام، مجبور میشویم از همه ظرفیتهای بخش کشاورزی استفاده کنیم، یادآورشد: گران شدن اقلام و نهادههای خوراکی میتواند فرصتی مناسب برای توجه ضایعات مرکبات باشد. در کشاورزی پایدار باید تمامی امکانات و اکوسیستمی که از طبیعت به دست آوردیم را به همان شکل به آیندگان بازگردانیم، اما واقعیت این است که بشر وارد هر منطقهای که شد به بهانههای مختلف آنجا را تخریب کرده است.
وی خاطرنشان کرد: منابع زمین، آب و خاک محدود شده که این امر برای جبران نیاز مواد غذایی آینده فشار مضاعفی وارد میکند.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه بخشی از موادی که برای تولید یک محصول خاص بر طبیعیت وارد میشود باید دوباره استفاده شود تا در راندمان مصرف انرژی به بهره وری ما کمک کند، گفت: امروزه در سیستمهای مدرن دنیا با پذیرش کشاورزی توسعه یافته به جای سنتی، تمامی ظرفیتهایی که از منابع برداشت میشود باید دوباره به همان منبع برگردد تا به بقای آن کمک کند.
تیموری با شاره به اینکه در کشاورزی پایدار، این امر به عنوان یک راهبرد اساسی مطرح است، تصریح کرد: آسانترین راهکار، بهره گیری از ضایعات کشاورزی است که میتوان آن را در تغذیه دام به راحتی به کار برد.
وی با بیان اینکه باید به دنبال افزایش کیفیت خوراک دام و کاهش قیمت تمام شده آن باشیم، افزود: هنوز آگاهیهای لازم از ارزش تغذیهای ضایعات کشاورزی برای تغذیه دام تبیین و تبلیغ نشده است که نیاز است به آن هم توجه شود.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/855 |