وی افزود: اتکا به کاهش درآمدهای نفتی در مقاطعی به دلیل توفیق اجباری بوده است نه برنامه ریزی بنابراین وقتی در سال 91 با تحریمهای آمریکا مواجه شدیم کاهش درآمدها خواسته و ناخواسته به سمت کاهش درآمدهای نفتی پیش رفت.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: به دلیل سهولت دستیابی به درآمدهای نفتی دولتها عملا آنچه را که به عنوان ضوابط بوده به آن نپرداختهاند.
وی اظهار داشت: در زمان تعدیل برنامه ششم سهم درآمدهای نفتی به 35 درصد کاهش میانگین مجموع درآمدهای دولت از نفت بوده که در بودجه امسال این درصد کاهش یافته و تاکید مجلس بر کاهش بیشتر درآمدهای نفتی در بودجه است و باید سهم بودجه از درآمدهای نفتی به یک چهارم (25 درصد) کاهش بیابد.
پورابراهیمی تصریح کرد: درآمد نفتی خواهیم داشت و سهم خود در اوپک را نیز حفظ خواهیم بود اما این درآمد در جایی جز بودجه مثل صندوق توسعه ملی صرف خواهد شد.
وی گفت: در دنیا میانگین نسبت میران مالیات به تولید ناخالص 20 درصد است و در برنامه ششم برای کشور ما 10 درصد را تعیین کردهایم.
وی افزود: فقط در سال 97 با بررسی تراکنشهای بانکی حدود 12 هزار میلیارد تومان مالیات از کسانی که یک بار در اقتصاد ایران مالیات نداده بودند وصول شد؛ بنابراین ظرفیت اخذ مالیات به مفهوم فشار بر مردم نیست بلکه کسانی که بیشترین درآمد را دارند در این حوزه شناسایی میشوند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: یکی از سرفصلها ساماندهی معافیتهای مالیاتی است که با این روش 50 هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی ساماندهی میشود.
وی گفت: یکی از اهداف طرح جامع مالیاتی گرفتن حقوق حقه دولت بوده و اینکه فرار مالیاتی به صفر برسد اما وقتی سامانه اطلاعاتی اخذ مالیات وقتی اجرایی نمیشود شاهد این هستیم که دانه درشت ها از پرداخت مالیات فرار می کنند.
پورابراهیمی گفت: اعتقاد مجلس این است که برخی سازمانها دسترسیها را محدود کردهاند و قانون گذار به سازمان امور مالیاتی امکان ورود دادهاند اما برخی دستگاهها به دلایل مختلف امکان دسترسی به اطلاعات را با توقف روبرو کردهاند. ضمن اینکه یکی از دغدغههای ما اجرا نشدن طرح جامع مالیاتی است.
لینک مطلب: | http://javaneparsi.ir/News/item/9816 |