معاون جهاد کشاورزی قم خبر داد:
اجرای طرح تولید قراردادی گوشت قرمز
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در جریان اجرای طرح تولید قراردادی گوشت قرمز در استان، ۱۵ هزار رأس دام سبک در ۴۲ واحد تولیدی با تسهیلات یک هزار میلیارد ریال در حال پرورش و پرواربندی هستند.
وی با اشاره به برنامه سازمان جهاد کشاورزی قم برای افزایش هرچه بیشتر سطح تولید محصولات دامی، افزود: همچنین در ماههای گذشته تلاش خوبی برای تأمین و تدارک هرچه بهتر نهادههای موردنیاز دامداران فعال در قم صورت گرفت و همین موضوع نقش مهمی در افزایش سطح تولید گوشت قرمز در استان خواهد داشت.
گفتنی است سالانه نزدیک به ۳۰۰ هزار رأس گوسفند پرواری (طی دو دوره ۶ماهه، هر دوره حدود ۱۵۰ هزار رأس) بهمنظور تأمین گوشت قرمز در قم پرورش مییابند. به طور میانگین سالانه بیش از هشت هزار تُن گوشت قرمز از دام سبک پرورشیافته در قم تولید میشود.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخممرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال حدود ۹۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
انتهای خبر /
نظرات شما