با تجهیز بانکها به سامانههای خورشیدی؛
تابش خورشید، چراغ بانکها را روشن میکند
نظام بانکی کشور بهعنوان یکی از مصرفکنندگان برق تلاش دارد به گفته رئیسکل بانک مرکزی خود را به سامانههای خورشیدی مجهز کرده و بتواند نیازهای برقی خود را برطرف کند.
بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۵ هیئت وزیران وزارتخانهها، مؤسـسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی بر اساس فهرستی که توسط وزارت نیرو تعیین و اعلام میکند، موظف شدهاند حداقل ۲۰ درصد برق مصرفی ساختمانهای خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تأمین کنند؛ در این زمینه تأکید شده مؤسسهها و شرکتهای دولتی و غیردولتی اگر نتوانند خود نسبت به احداث نیروگاه اقدام کنند باید برای تأمین بخشی از برق از طریق بورس انرژی اقدام کنند.
اجرای این مصوبه سالها با اما و اگرهای زیادی روبرو شد تا اکنون که ناترازی انرژی ضرورت توجه به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را دوچندان ساخته است و توسعه انرژیهای نوین به یکی از ضرورتهای کشورمان برای غلبه بر ناترازی انرژی تبدیل شده است.
بروز خاموشیهای برقی در سالهای اخیر نیز مزید بر علت شده تا بسیاری از سازمانها، نهادها و دستگاههای اجرایی تلاش خود را برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید برق به کار گیرند که یکی از این نهادها نظام بانکی کشور است که توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را در شعب بانکی موردتوجه قرار داده است.
نظام بانکی بر اساس برخی گزارشها دارای ۲۱ هزار ۴۵۴ شعبه در سراسر کشور است که چنانچه هر شعبه نسبت به راهاندازی حداقل یک مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر بر بام خود اقدام کند، ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر افزایش چشمگیری خواهد یافت ضمن آنکه بار مصرف برق شبکه بانکی از روی دوش شبکه سراسری برداشته خواهد شد.
در این راستا محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی یکی از راهبردهای نظام بانکی برای تأمین برق موردنیاز خود را بهرهگیری بانکها از انرژیهای تجدیدپذیر عنوان کرده است که تحقق آن نیازمند تأمین منابع مالی، اختصاص زیرساختهای لازم و بررسی همه جوانب امر دارد.
محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا از این تلاش نظام بانکی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر استقبال کرد و گفت: یکی از موانع توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تأمین مالی است و ازآنجاکه نظام بانکی در این بخش مشکل ندارد، بهتر میتواند در توسعه تجدیدپذیرها عمل کند.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: اگر نظام بانکی برای توسعه تجدیدپذیرها به ساتبا مراجعه کند، همراهی لازم را برای تأمین تجهیزات انجام خواهیم داد.
بر اساس آخرین آمار سازمان انرژیهای تجدیدپذیر ظرفیت این نوع انرژی در کشور که در ابتدای دولت چهاردهم ۱۲۳۱ مگاوات بود، با رشد ۲۸۹ مگاواتی، در پایان آذرماه به هزار و ۵۲۰ مگاوات رسیده است.
در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر که دیماه جاری برگزار شد، چندین قرارداد و تفاهمنامه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر به امضا رسید که از جمله میتوان به ساخت هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط مپنا و ۲۸۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط وزارت دفاع اشاره کرد.
انتهای خبر /
نظرات شما