قم فردا گزارش میدهد؛
حمایت از سرمایهگذار راهکار اصلی توسعه گردشگری

سالانه بیش از ۲۰ میلیون زائر به قم سفر میکنند که با معرفی جاذبههای گردشگری استان و حمایت از سرمایهگذاران این حوزه میتوانیم صنعت توریسم استان را در بخشهای مختلف توسعه دهیم.
سیاستها و برنامههای مبتنی بر رشد اقتصادی در هر مکان و منطقهای زمانی به نتیجه مورد نظر میرسد که بر اساس ظرفیتها و استعدادهای آن مکان تدوینشده باشد.
توجه به توانمندیهای بومی در حوزه مسائل اقتصادی بهاندازهای اهمیت دارد که در سند چشمانداز کشور و طرحهای آمایش سرزمین، فعالیتهای اقتصادی بر مبنای ظرفیتهای استانهای مختلف، مورد توجه قرارگرفتن است.
قم نیز با استفاده از این راهکار منطقی، حوزههایی را بهعنوان بخشهای شاخص در مسیر رشد و توسعه استان دارد که این توسعه اقتصادی بعد از انقلاب آرام آرام بر اساس اولویتها و شاخصها و برنامهریزهای مسئولین موردتوجه قرار گرفت.
از طرفی بر اساس منابع تاریخی قم دارای قدمتی ۱۰ هزارساله است که اوج شکوه این پیشینه را میتوان در دوران پس از ظهور اسلام تا عصر حاضر مشاهده کرد.
قم در تاریخ اسلام و در نگاه مسلمانان بهخصوص شیعیان دارای جایگاه ویژهای است که همواره از آن بهعنوان شهری مقدس یاد میشود و این عنصر هویتبخش تا به امروز نیز برای قم حفظ شده است.
توسعه صنعت توریسم، راهکاری است که کشورهای دیگر این بار هم پیش از ما در آن گام نهادند و هرسال میلیاردها دلار سود از این طریق عاید کشورهای فعال در این عرصه میشود.
استان قم هم برخلاف تصور عامه مردم از جاذبههای گردشگری بسیاری ازجمله جاذبههای طبیعی، فرهنگی اجتماعی و ژتو توریسم بهرهمند است که استفاده از این ظرفیتها میتواند علاوه بر رونق اقتصادی استان به ایجاد اشتغال کمک کرده و درعینحال استان را از آسیبهای محیط زیستی که آن را تهدید میکند حفظ کند.
سرمایهگذاران حوزه گردشگری قم حمایت میشوند
حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده در حاشیه بازدید از برخی واحدهای اقامتی قم در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: این بازدیدها باهدف ارزیابی کیفیت خدمات، رعایت استانداردهای بهداشتی و بررسی چالشهای موجود در تأسیسات اقامتی صورت میگیرد.
وی همچنین اهمیت نظارت بر مواردی مانند نرخنامههای واحدهای اقامتی، وضعیت نمازخانهها، نظافت و بهداشت عمومی و کیفیت منسوجات و ملحفهها را مورد توجه قرارداد و بیان کرد: تهویه و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، برخورد کارکنان با مسافران و نحوه رسیدگی به درخواستهای میهمانان نیز از مسائل ضروری به شمار میآید.
باباگلزاده در بخش دیگری سخنان، بر ضرورت رعایت استانداردهای خدماتی، جلوگیری از تخلفهای احتمالی، ارتقای سطح کیفی اقامتگاهها و حمایت از سرمایهگذاران این حوزه تأکید کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی استان در بخشی از سخنان یادآور شد: ارزیابان و ناظران این اداره کل در ایام تعطیلات نوروز در سه گروه و سه نوبت در روز به ارزیابی مستمر تأسیسات گردشگری استان اقدام میکنند.
وی اضافه کرد: این نظارتهای دورهای باهدف بهبود کیفیت خدمات گردشگری و افزایش رضایت زائران و گردشگران تا پایان نوروز ادامه پیدا خواهد کرد.
باید در قم از ظرفیتهای گردشگری استفاده شود
همچنین رسول کنعانی، دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به ظرفیتهای گردشگری استان قم، عنوان کرد: قم از ظرفیت بالایی در بحث گردشگری مذهبی برخوردار است که توسعه زیرساختها برای جذب گردشگران امری ضروری است.
وی ادامه داد: همچنین نزدیکی به پایتخت از دیگر ظرفیتهای قم بشمار میرود که جذب سرمایهگذاریهای ملی و بینالمللی را به همراه خواهد داشت.
طبق آمار منتشرشده حضور سالانه ۲۵ میلیون زائر و گردشگر در قم موقعیت ممتازی برای راهاندازی کسبوکار در این حوزه و افزایش درآمدزایی پایدار است که میتواند مطمئنترین راه برای ترسیم نقشه اقتصادی استان باشد. همین تعداد حضور زائر میطلبد که در زمینه گردشگری در استان برنامهریزی مناسبی در جنبههای مختلف صورت بگیرد.
حمایت از سرمایهگذاران؛ راهکار توسعه گردشگری در قم
اکبر بهنام جو، استاندار قم در بازدید از بخشهای مختلف یک مجتمع گردشگری در گفتگو با خبرنگاران گفت: توسعه گردشگری استان با حمایت از سرمایهگذاران محقق میشود.
جاذبههای گردشگری استان باید معرفی شود
همچنین حجتالاسلاموالمسلمین مجتبی ذوالنوری در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به گردشگری استان، اظهار داشت: در حال حاضر برخی از کشورها نیمی از درآمد خود را از صنعت توریسم کسب میکنند.
وی ادامه داد: امروز باید در بودجههای کشور به صنعت توریسم اهمیت ویژهای داده شود و آن را جدی بگیریم.
نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به اینکه استان قم هم از جاذبههای گردشگری بسیار برخوردار است، گفت: از جاذبههای گردشگری استان قم فقط برخیها را مردم میشناسند که باید در خصوص معرفی این جاذبهها اقدامات ویژهای صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: سالانه ۲۰ میلیون زائر به قم سفر میکنند که بیشتر آنها فقط در حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران حاضر میشوند و مابقی جاذبههای گردشگری استان را نمیشناسند که اینیک ضعف از سوی مدیران است.
ذوالنور با اشاره به اینکه باید جاذبههای گردشگری استان به مردم معرفی شود، گفت: ایجاد زیرساختهای مناسب و جذابیتهای لازم برای اقامت زائران در استان قم امری ضروری است که باید جدی گرفته و در راستای آن اقدامات مؤثر انجام شود.
درهرحال در زمینه معرفی جاذبههای گردشگری استان باید مدیران استان اقدامات خوبی در نظر بگیرند همچنین از سوی دیگر با جذب سرمایهگذار و سرمایهگذاری در این زمینه، زیرساختهای مناسب را برای جذب و ماندگاری زائر و توریست ایجاد کنند.
نظرات شما