معاون سازمان جهاد کشاورزی قم خبر داد:
افزایش میزان جوجهریزی مرغ تخمگذار
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ظرفیت جوجهریزی مرغ تخمگذار در استان روزبهروز بیشتر میشود و این میزان در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد رشد داشته است.
وی افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۶ درصد، نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۰ درصد و نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته که این مسئله نشاندهنده تلاش بهرهبرداران این حوزه برای افزایش ظرفیت تولید تخممرغ در استان قم است.
وی ادامه داد: همچنین با تلاش صورتگرفته برای افزایش میزان جوجهریزی مرغ تخمگذار در قم، زمینه مناسبی برای جوانسازی گلههای پیر و مسن تخمگذار استان نیز فراهم شده است که این موضوع موجب ارتقا کمی و کیفی سطح تولید تخممرغ خواهد شد.
قم از جمله استانهای برتر کشور از نظر تراکم مرغداریهای فعال است؛ این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و به طور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تأمین میکند.
بر اساس اعلام نظر مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم در راستای تأمین امنیت غذایی پایدار در قم، سطح تولید محصولات راهبردی همچون تخممرغ در این استان با مشارکت فعال بخش خصوصی افزایش مییابد و در همین رابطه از حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این عرصه حمایت میشود.
گفتنی است بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخممرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
بخش کشاورزی ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه آنان بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
انتهای خبر /
نظرات شما