مدیر حوزههای علمیه کشور مطرح کرد:
قم محل بارور شدن افکار و اندیشههای علمای
مدیر حوزههای علمیه کشور گفت: در یک صدسال گذشته قم پایگاه اصلی علوم اسلامی بوده ازاینرو محل بارور شدن افکار و اندیشههای علمای بزرگی است.
مدیر حوزههای علمیه کشور فقه را اساس و پایه حوزه و تأمینکننده سبک زندگی جامعه عنوان کرد و افزود: مراحل علوم عقلی در قم با پیشینه بالا از مکتبهای فلسفی و عقلی متفاوتی استفاده کرده است و فلاسفه و حکمای زیادی را در خود جای داد و تربیت کرد.
وی با اشاره به اینکه همزمان با رشد حوزه قم، علمای عقلگرای بسیاری از نجف به قم منتقل شدند گفت: علامه طباطبایی جز بزرگترین علمای عقلگرا هستند که به قم نقلمکان کرد و در این شهر مقدس بارور شد.
آیتالله اعرافی قم را در یکصد سال گذشته جایگاه فقاهت و کانونهای تشیع و پذیرای اندیشههای بلند فیلسوفان، حکیمان و علمای اخلاق عنوان کرد و اضافه کرد: در طول ۱۰۰ سال اخیر حتی حکمای تهران هم به قم منتقل شدند و این انتقال انجام شد و بزرگانی این دانشها را بارورتر کردند و اندیشه فلسفی، عقلی و حکمی در قم بارورتر شد و گسترش یافت.
وی تأکید کرد: قم در دوره رشد علوم عقلی محل آشنایی و ارتباط با فلسفه غربی شد و با روی باز وارد تعامل فعال با پایگاهها و مراکز فلسفی در غرب و کشور شد.
مدیر حوزههای علمیه کشور افزود: تولید ادبیات گفتگو با جهتگیری درست و فعال که متناسب با زمان بود برآمده از زحمات و تلاشهای علامه طباطبایی است و ایشان توانست دریچه و پلی برای ارتباط و تولید ادبیات لازم برای ارتباط با دیگر مکاتب فکری ایجاد نماید.
وی افزود: توسعه مرزهای فلسفههای جدید و فلسفههای مضاف در قم متولد شده و توسعه مرزها در رشتهها و قلمروهای جدید در قم اتفاق افتاده است.
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد رویکرد فهم و نقد فعال و پاسخگویی به شبهات و مسائل روز جامعه یکی از رویکردها و جهتگیریهایی است که در قم متاخر ایجاد شده و امروز بهروزتر در حال فعالیت است.
وی تأکید کرد: قم با تلاش علمای بزرگ باعث جریانسازی در محورهای متفاوتی شد که اوج آن کار رهبری انقلاب اسلامی توسط امام خمینی (ره) است.
آیتالله اعرافی در خصوص فعالیتهای آموزشی فعال حوزه گفت: سال گذشته حدود ۲ هزار نفر استاد در سطوح مختلف در فلسفه و کلام تدریس میکنند و روزانه ۶ تا ۷ هزار درس در حوزه علمیه قم ارائه میشود و ۲۷۵ درس تفسیر آزاد وجود دارد.
وی در خصوص فعالیتهای فلسفی و عقلی حوزه گفت: ۲۲۷ درس فلسفه و ۶۶ درس کلامی در مراکز و مدارس حوزوی قم دایر است و طلاب سطوح مختلف از این دروس بهرهمند میشوند.
انتهای خبر /
نظرات شما