قم فردا گزارش می‌دهد؛

اهمیت تغذیه در ورزش

فاصله بین شکست و پیروزی به واسطه ارتقای سطح مسابقات ورزشی و آمادگی جسمانی ورزشکاران کم شده تا فاکتورهای کوچکی که شامل رعایت جزئیات ریز علمی در تمرینات و اصول قهرمانی است باعث رقم‌خوردن نتایج مسابقات شود؛ رژیم غذایی اصولی نیز یک عامل مؤثر در عملکرد ورزشکاران است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا»  تغذیه و ورزش ارتباط درهم‌ پیچیده‌ای در تمام فعالیت‌های فیزیکی در بدن هستند؛ زیرا با تغذیه نیازهای بدن در قبلاً تأمین سوخت و انرژی بدن تأمین می‌شود و با ورزش راه مصرف آن و رسیدن به تناسب‌اندام و در اهداف بزرگ‌تر رسیدن به سکوهای قهرمانی ایجاد می‌شود.
 نیازهای بدن که شامل نیاز به انرژی از قبیل کربوهیدارات‌ها و چربی‌ها، ترمیم ساختار بدن با مصرف پروتئین، و نیاز به ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مقادیر است که با تغذیه به روش اصولی و مناسب تأمین می‌شود.
 در همین حال بدن برای انجام فعالیت‌های فیزیکی نیاز به مصرف انرژی برای ساخت بافت‌ها و ترمیم بافت‌های تخریب شده دارد که از طریق تغذیه آنها را کسب کرده است؛ پس این دو موضوع ارتباط نزدیکی با هم دارند.

 الناز همایی فرد متخصص تغذیه در ورزش در گفتگو با خبرنگار ورزش «قم فردا» با اشاره به نقش برنامه‌ریزی در تغذیه ورزشکاران اظهار داشت: برای تأمین گروه‌های غذایی و مایعات مورد نیاز بدن، حفظ ذخایر انرژی بدن، تسهیل در هضم غذا، کاهش خستگی، کم‌کردن آثار استرس‌های متابولیکی، تسریع بازیابی و کمک به رشد عضلات، نقش برنامه‌ریزی در تغذیه ورزشکاران بر اساس دوره‌های طولانی‌مدت و کوتاه‌مدت اهمیت دارد.
 وی با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی برای کسب آمادگی جسمانی ورزشکار قبل از شروع فصل، بیان داشت: برنامه غذایی در طول فصل ورزشکاران هر هفته باید مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا فاکتورهایی مانند شدت و میزان تمرین‌ها، تغییرات لازم در رژیم غذایی به صورتی اعمال شود تا وزن ایده‌آل، عضلات متناسب و درصد چربی مورد نیاز هر رشته ورزشی به‌تدریج در طول تمرین در فصل کسب شود.
 متخصص تغذیه در ورزش با اشاره به نقش مشاوران تغذیه در تیم‌ها گفت: نقش مشاوران تغذیه در تیم‌ها و اردوهای ورزشی اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا با آموزش الگوهای صحیح تغذیه و رفتارهای تغذیه‌ای مفید، زمانی که ورزشکاران در اختیار تیم‌ها نیستند تغذیه مناسب داشته باشند؛ زیرا تغذیه بدون توجه به اصول تغذیه و اهداف ورزشی، آثار منفی در عملکرد حرفه‌ای ورزشکار دارد.
 وی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی در تغذیه ورزشکاران تأکید داشت: هر نوع تغییر در رژیم غذایی، کاهش یا افزایش وزن، استفاده از مواد غذایی جدید و مکمل‌های ورزشی باید باتوجه‌به هدف و با نظارت مشاوران تغذیه ورزشی برنامه‌ریزی شود.


 اهمیت تغذیه در ورزش در بازی‌های المپیک یونان باستان دیده شد؛ زیرا ورزشکاران شرکت‌کننده در آن بازی‌ها بدون توجه به میزان مصرف و با افراط در تغذیه رو به مصرف مقادیر زیادی گوشت، نان و نوشیدنی برای افزایش نیروی خود و پیروزی در رقابت‌ها آوردند.
 در زمان حال نیز فاصله بین شکست و پیروزی به واسطه ارتقای سطح مسابقات ورزشی و آمادگی جسمانی ورزشکاران کم شده تا فاکتورهای کوچکی که شامل رعایت جزئیات ریز علمی در تمرینات و اصول قهرمانی است باعث رقم‌خوردن نتایج مسابقات شود؛ رژیم غذایی اصولی نیز یک عامل مؤثر در عملکرد ورزشکاران است.

 هما علیایی مربی ورزشی در گفتگو با خبرنگار ورزش «قم فردا» با اشاره به تغذیه قبل از ورزش اظهار داشت: مصرف کربوهیدرات در انجام تمرینات برای سوخت‌رسانی بهتر به بدن نیاز است و ورزشکارانی که به مدت یک تا سه ساعت در روز به فعالیت‌های بدنی می‌پردازند درصورتی‌که تمرینات پرفشار انجام دهند نیاز به مصرف ۶ تا ۱۰ گرم کربوهیدرات به‌ازای هر کیلوگرم در وزن در روز دارند.
 وی با اشاره به منبع کسب انرژی برای فعالیت‌های بدنی بیان داشت: برای انجام فعالیت‌های بدنی قدرتی چربی یک منبع انرژی مناسب است؛ زیرا انرژی تمرینات طولانی را تأمین می‌کند و باعث سوخت‌رسانی بیشتر به بدن می‌شود.
 مربی ورزشی با اشاره به دیگر راه‌های کسب توان در تمرینات افزود: از دیگر مدارد به تأمین انرژی برای بدن در تمرینات می‌توان به مصرف روزانه ۱.۲ گرم تا ۳.۱ گرم پروتئین به‌ازای هر کیلوگرم از وزن اشاره کرد زیرا مصرف پروتئین بسیار حیاتی است و البته برای کاهش خطر کم‌آبی، نوشیدن مقدار کافی آب نیز از ضروریات است.


 در نهایت باید گفت که تغذیه در ورزش شاخه‌ای از علم تغذیه و رژیم درمانی است که تمام ورزشکاران که اعم از حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای درگیر آن هستند؛ هدف اصلی تغذیه در ورزش، ایجاد زمینه مناسب برای پرداختن به ورزش سالم و ایمن است تا ورزشکاران بتوانند عملکرد ورزشی خود را بهبود بخشند.
 در تغذیه سالم ورزشکار باید به میزان کافی سبزیجات، میوه، کربوهیدرات، پروتئین و چربی‌های سالم مصرف کند؛ زیرا یک رژیم غذایی سالم در کنار ورزش می‌تواند بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی را کاهش دهد. تغذیه در ورزش در واقع نوعی رژیم غذایی است که به بهبود عملکرد حین ورزش کمک می‌کند و ورزشکار را به موفقیت و کسب نتایج درخشان نزدیک‌تر می‌کند.

خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر /150
http://javaneparsi.ir/53463
اخبار مرتبط

نظرات شما