متخصص سلامت عمومی مطرح کرد:

تبعات فاجعه‌بار کاهش مصرف لبنیات در جامعه

متخصص سلامت عمومی با اشاره به تبعات فاجعه‌بار کاهش مصرف لبنیات در جامعه، گفت: کاهش مصرف لبنیات یک بحران امنیت غذایی است.

سارا بشیری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» به گرانی لبنیات و کاهش مصرف آن اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش مصرف لبنیات در جامعه تبعات بسیاری در آینده خواهد داشت.

 وی ادامه داد: کاهش مصرف لبنیات بیشتر گروه‌های کودک و نوجوان در حال رشد، مادران باردار و شیرده و سالمندان را تهدید می‌کند.

این متخصص سلامت عمومی اضافه کرد: لبنیات منبع اصلی کلسیم، ویتامین D، B۲، B۱۲ و پروتئین باکیفیت است که با کاهش لبنیات در واقع بیماری‌های مختلف در آینده به جامعه تحمیل خواهد شد.

 پیامدهای کوتاه‌مدت و بلندمدت کاهش مصرف لبنیات

 وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین پیامدهای کمبود کلسیم و ریزمغذی‌های لبنیات را می‌توانیم در دو دسته کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم‌بندی کنیم. پیامدهایی همچون ضعف عضلانی، خستگی مفرط، بی‌خوابی و اختلال در انعقاد خون را در کوتاه‌مدت شاهد خواهیم بود.

 بشیری با اشاره به پیامدهای کاهش مصرف لبنیات در میان‌مدت و بلندمدت، گفت: اولین پیامد آن پوکی استخوان زودرس است که افزایش ریسک شکستگی‌های خطرناک لگن و مهره‌ها را افزایش می‌دهد. طبق آمار بیش از ۵۰% زنان ایرانی بالای ۵۰ سال پوکی استخوان دارند.

 وی تصریح کرد: پیامد بعدی کوتاهی قد و نرمی استخوان در کودکان است همچنین افزایش ریسک فشارخون و بیماری‌های قلبی عروقی را شاهد خواهیم بود.

 متخصص سلامت عمومی با اشاره به کمبود ویتامین‌های گروه B سیستم ایمنی بدن ضعیف می‌شود، گفت: در لبنیات کلسیم و ویتامین D وجود دارد که این ویتامین‌ها با سلامت روانی فرد ارتباط دارد؛ در واقع کاهش مصرف باعث افزایش اضطراب و افسردگی خواهد شد.

 جایگزین کاملی برای لبنیات وجود ندارد

 وی خاطرنشان کرد: جایگزین کاملی برای عدم مصرف لبنیات وجود ندارد. به عنوان مثال کلم‌بروکلی، بادام و کنجد کلسیم دارند؛ ولی جذب آن بسیار پایین‌تر از شیر است.

 بشیری اضافه کرد: یک لیوان شیر برابر با ۱۶ لیوان اسفناج پخته است همچنین شیرهای گیاهی معمولاً غنی شده نیستند و فاقد پروتئین و B۱۲ کافی‌اند. مکمل‌ها فقط زیر نظر پزشک و برای گروه‌های خاص مؤثرند و هرگز تنوع ریزمغذی‌های لبنیات را ندارند.

 کاهش مصرف لبنیات یک بحران امنیت غذایی است

 متخصص سلامت عمومی با اشاره به اینکه کاهش مصرف لبنیات یک بحران امنیت غذایی است، گفت: دولت باید با یارانه مستقیم به تولیدکنندگان و گروه‌های آسیب‌پذیر، کنترل جدی قیمت‌ها و برنامه‌های توزیع شیر مدارس مداخله کند.

 وی ادامه داد: خانواده‌ها ماست و پنیر محلی را در اولویت قرار دهند، از دوغ کفیر استفاده کنند و هیچ وعده لبنی را حذف نکنند، حتی اگر مقدارش کم شده باشد.


انتهای خبر/160

 
http://javaneparsi.ir/54236
اخبار مرتبط

نظرات شما