قم فردا گزارش میدهد؛
چیا دانهای شگفتانگیز برای سلامتی و لاغری

دانه چیا نهتنها یک مکمل غذایی فوقالعاده، بلکه یک راهحل طبیعی برای لاغری و سلامت عمومی است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» دانه چیا، این دانههای ریز اما پرخاصیت، قرنهاست که بهعنوان یک ابر غذا شناخته میشوند. این دانهها که از گیاه سالویا هیسپانیکا به دست میآیند، بومی مناطق مرکزی و جنوبی مکزیک و گواتمالا هستند و توسط آزتکها و مایاها بهعنوان منبع انرژی و تقویتکننده سلامتی استفاده میشدند.
امروزه، دانه چیا به دلیل ترکیب غنی از مواد مغذی، اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر بالا و آنتیاکسیدانهای قوی، جایگاه ویژهای در رژیمهای غذایی سالم پیدا کرده است.
این دانههای کوچک سیاه یا سفید، نهتنها بهراحتی در غذاها قابلاستفاده هستند، بلکه بهبود سلامت قلب، کمک به کاهش وزن، تقویت سیستم گوارش و افزایش انرژی را نیز به همراه دارند.

دانه چیا باید بخشی از رژیم غذایی
مینو کاوه متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی«قم فردا» با اشاره به ترکیبات مغذی دانه چیا و علت معرفی آن بهعنوان ابر غذا اظهار داشت: دانه چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر محلول و نامحلول، پروتئین گیاهی، کلسیم، منیزیم، فسفر و آنتیاکسیدانها است. تنها دو قاشق غذاخوری از آن، حدود ۱۰ گرم فیبر معادل ۳۵ درصد نیاز روزانه و پنج گرم امگا ۳ دارد. این ترکیبات باعث شده چیا یک غذای کامل برای سلامت عمومی بدن باشد.
وی با اشاره به کمک دانه چیا به کاهش وزن گفت: فیبر بالای چیا با جذب آب و تشکیل ژل در معده، احساس سیری طولانیمدت ایجاد میکند و از پرخوری جلوگیری مینماید. همچنین، کربوهیدرات پایین و پروتئین نسبتاً خوب آن، دگرگشت را افزایش داده و به چربیسوزی کمک میکند.
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با اشاره به اینکه دانه چیا برای افراد دیابتی مفید است، بیان داشت: فیبر محلول در چیا، جذب قند را کند میکند و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری مینماید. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم چیا حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد.
وی با اشاره به بهترین روش مصرف دانه چیا گفت: میتوانید آن را بهصورت خام در اسموتی، ماست و سالاد بریزید یا پودر کرده در سوپ و نان استفاده کنید. همچنین، خیساندن چیا در آب یا شیر (پودینگ چیا) یک صبحانه عالی برای شروع روز است.

دانه چیا؛ از سلامت قلب تا تقویت استخوانها
بهبود سلامت قلب و عروق
دانه چیا با داشتن امگا سه و فیبر، به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک میکند، همچنین، پتاسیم موجود در آن فشارخون را تنظیم کرده و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
منبع عالی کلسیم برای استخوانها
جالب است بدانید که کلسیم دانه چیا معادل ۱۷۹ میلیگرم در هر ۲۸ گرم که حتی از شیر بیشتر است و این موضوع آن را به گزینهای عالی برای پیشگیری از پوکیاستخوان، بهویژه برای گیاهخواران تبدیل کرده است.
تقویت سیستم گوارش و رفع یبوست
فیبر بالای چیا معادل ۴۰ درصد وزن آن، حرکات روده را تنظیم و از یبوست جلوگیری میکند همچنین، این فیبر بهعنوان پریبیوتیک، باکتریهای مفید روده را تغذیه میکند.
افزایش انرژی و استقامت ورزشی
از آنجا که آزتکها از چیا بهعنوان تقویتکننده انرژی استفاده میکردند، امروزه ورزشکاران نیز آن را در رژیم خود میگنجانند، ترکیب پروتئین، کربوهیدراتهای پیچیده و الکترولیتها، چیا را به یک مکمل طبیعی قبل از تمرین تبدیل کرده است.

تولید دانه چیا در ایران و جهان
بهمن فریدی کارشناس کشاورزی و گیاهان دارویی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی «قم فردا» با اشاره به کشت دانه چیا در ایران اظهار داشت: در سالهای اخیر، کشت چیا در مناطق گرمسیری و نیمهخشک ایران مانند کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان آغاز شده است. این گیاه به آب کم و مقاومت بالا در برابر خشکی معروف است.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی مناسب برای کشت چیا گفت: چیا در آب و هوای گرم و معتدل رشد میکند و به خاک سبک با زهکشی خوب نیاز دارد. این گیاه در برابر آفات و بیماریها مقاوم است و نیاز به سمپاشی کمی دارد.
کارشناس کشاورزی و گیاهان دارویی با اشاره بهصرفه اقتصادی کشت دانه چیا بیان داشت: با توجه به ارزش بالای غذایی و تقاضای جهانی، کشت چیا میتواند سودآور باشد. هر هکتار چیا حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم محصول میدهد و قیمت جهانی آن نیز رو به افزایش است.
وی با اشاره به آینده تولید دانه چیا در ایران گفت: با توجه به مصرف داخلی رو به رشد و پتانسیل صادرات، توسعه کشت چیا در ایران امیدوارکننده است. البته نیاز به آموزش کشاورزان و توسعه صنایع تبدیلی احساس میشود.

دانه چیا، معجزهای طبیعی برای لاغری و سلامتی
دانه چیا نهتنها یک مکمل غذایی فوقالعاده، بلکه یک راهحل طبیعی برای لاغری و سلامت عمومی است. با ترکیب فیبر، امگا ۳، پروتئین و مواد معدنی، این دانهها میتوانند جایگزین بسیاری از مکملهای شیمیایی شوند.
اگر به دنبال کاهش وزن سالم، بهبود گوارش، تقویت قلب و استخوانها هستید، مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه چیا را در برنامه خود بگنجانید. همچنین، با توجه به پتانسیل کشت چیا در ایران، توسعه این محصول میتواند اقتصاد کشاورزی و سلامت جامعه را متحول کند.
خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر/150
امروزه، دانه چیا به دلیل ترکیب غنی از مواد مغذی، اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر بالا و آنتیاکسیدانهای قوی، جایگاه ویژهای در رژیمهای غذایی سالم پیدا کرده است.
این دانههای کوچک سیاه یا سفید، نهتنها بهراحتی در غذاها قابلاستفاده هستند، بلکه بهبود سلامت قلب، کمک به کاهش وزن، تقویت سیستم گوارش و افزایش انرژی را نیز به همراه دارند.

دانه چیا باید بخشی از رژیم غذایی
مینو کاوه متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی«قم فردا» با اشاره به ترکیبات مغذی دانه چیا و علت معرفی آن بهعنوان ابر غذا اظهار داشت: دانه چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر محلول و نامحلول، پروتئین گیاهی، کلسیم، منیزیم، فسفر و آنتیاکسیدانها است. تنها دو قاشق غذاخوری از آن، حدود ۱۰ گرم فیبر معادل ۳۵ درصد نیاز روزانه و پنج گرم امگا ۳ دارد. این ترکیبات باعث شده چیا یک غذای کامل برای سلامت عمومی بدن باشد.
وی با اشاره به کمک دانه چیا به کاهش وزن گفت: فیبر بالای چیا با جذب آب و تشکیل ژل در معده، احساس سیری طولانیمدت ایجاد میکند و از پرخوری جلوگیری مینماید. همچنین، کربوهیدرات پایین و پروتئین نسبتاً خوب آن، دگرگشت را افزایش داده و به چربیسوزی کمک میکند.
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با اشاره به اینکه دانه چیا برای افراد دیابتی مفید است، بیان داشت: فیبر محلول در چیا، جذب قند را کند میکند و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری مینماید. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم چیا حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد.
وی با اشاره به بهترین روش مصرف دانه چیا گفت: میتوانید آن را بهصورت خام در اسموتی، ماست و سالاد بریزید یا پودر کرده در سوپ و نان استفاده کنید. همچنین، خیساندن چیا در آب یا شیر (پودینگ چیا) یک صبحانه عالی برای شروع روز است.

دانه چیا؛ از سلامت قلب تا تقویت استخوانها
بهبود سلامت قلب و عروق
دانه چیا با داشتن امگا سه و فیبر، به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک میکند، همچنین، پتاسیم موجود در آن فشارخون را تنظیم کرده و خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
منبع عالی کلسیم برای استخوانها
جالب است بدانید که کلسیم دانه چیا معادل ۱۷۹ میلیگرم در هر ۲۸ گرم که حتی از شیر بیشتر است و این موضوع آن را به گزینهای عالی برای پیشگیری از پوکیاستخوان، بهویژه برای گیاهخواران تبدیل کرده است.
تقویت سیستم گوارش و رفع یبوست
فیبر بالای چیا معادل ۴۰ درصد وزن آن، حرکات روده را تنظیم و از یبوست جلوگیری میکند همچنین، این فیبر بهعنوان پریبیوتیک، باکتریهای مفید روده را تغذیه میکند.
افزایش انرژی و استقامت ورزشی
از آنجا که آزتکها از چیا بهعنوان تقویتکننده انرژی استفاده میکردند، امروزه ورزشکاران نیز آن را در رژیم خود میگنجانند، ترکیب پروتئین، کربوهیدراتهای پیچیده و الکترولیتها، چیا را به یک مکمل طبیعی قبل از تمرین تبدیل کرده است.

تولید دانه چیا در ایران و جهان
بهمن فریدی کارشناس کشاورزی و گیاهان دارویی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی «قم فردا» با اشاره به کشت دانه چیا در ایران اظهار داشت: در سالهای اخیر، کشت چیا در مناطق گرمسیری و نیمهخشک ایران مانند کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان آغاز شده است. این گیاه به آب کم و مقاومت بالا در برابر خشکی معروف است.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی مناسب برای کشت چیا گفت: چیا در آب و هوای گرم و معتدل رشد میکند و به خاک سبک با زهکشی خوب نیاز دارد. این گیاه در برابر آفات و بیماریها مقاوم است و نیاز به سمپاشی کمی دارد.
کارشناس کشاورزی و گیاهان دارویی با اشاره بهصرفه اقتصادی کشت دانه چیا بیان داشت: با توجه به ارزش بالای غذایی و تقاضای جهانی، کشت چیا میتواند سودآور باشد. هر هکتار چیا حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم محصول میدهد و قیمت جهانی آن نیز رو به افزایش است.
وی با اشاره به آینده تولید دانه چیا در ایران گفت: با توجه به مصرف داخلی رو به رشد و پتانسیل صادرات، توسعه کشت چیا در ایران امیدوارکننده است. البته نیاز به آموزش کشاورزان و توسعه صنایع تبدیلی احساس میشود.

دانه چیا، معجزهای طبیعی برای لاغری و سلامتی
دانه چیا نهتنها یک مکمل غذایی فوقالعاده، بلکه یک راهحل طبیعی برای لاغری و سلامت عمومی است. با ترکیب فیبر، امگا ۳، پروتئین و مواد معدنی، این دانهها میتوانند جایگزین بسیاری از مکملهای شیمیایی شوند.
اگر به دنبال کاهش وزن سالم، بهبود گوارش، تقویت قلب و استخوانها هستید، مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه چیا را در برنامه خود بگنجانید. همچنین، با توجه به پتانسیل کشت چیا در ایران، توسعه این محصول میتواند اقتصاد کشاورزی و سلامت جامعه را متحول کند.
خبرنگار: محمدعلی رجبی
انتهای خبر/150
نظرات شما