معاون پژوهشی حوزههای علمیه:
جشنوارههای علمی بستر نهادینهکردن پژوهش است
معاون پژوهشی حوزههای علمیه با اشاره به تلاش حوزه در امر پژوهش و نیازسنجی پژوهشها، گفت: یکی از نکات و بسترهای مهم برای نهادینهکردن امر پژوهش برگزاری جشنوارههایی همچون جشنواره علامه حلی و کتاب سال حوزه است.
وی ادامه داد: در واحدهای آموزشی مسئله تدوین کتاب مهارتهای آموزشی برای طلاب سطح یک و برگزاری دورههای تربیت مربی را در نظر داریم که در سه سال اخیر ۱۸ هزار دوره تربیت مربی برگزار شده است.
معاون پژوهشی حوزههای علمیه با اشاره به ایجاد مهارت پژوهش در طلاب از برنامههای مهم معاونت پژوهش حوزه است، گفت: البته در این مسئله ابتدا باید زیرساختها را آماده کنیم که دراینخصوص ایجاد سامانه و تربیت مربی اجرا شده و در حال حاضر به دنبال ایجاد کارگاههای آموزشی هستیم.
وی اضافه کرد: در حوزه علمیه قم مراکز و پژوهشگاههای بسیاری وجود دارد و طلاب حاضر در قم در امر پژوهش مشکلی ندارند؛ اما این مسئله در استانهای دیگر کمرنگتر است. به همین دلیل در این زمینه پژوهشسراها را در استانهای کشور راهاندازی کردیم.
حجتالاسلام مقیمی افزود: تاکنون ۲۶ پژوهشسرا در استانهای کشور افتتاح شده است تا پژوهش در استانها رونق بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: طرح جغرافیای دینی و فرهنگی استانها از دیگر برنامههای معاونت پژوهشی است. هر استان باید کتابی با موضوع فرهنگ و دین آن شهر را طراحی و تألیف کند تا وضعیت دینی و فرهنگی آن استان مشخص باشد.
معاون پژوهشی حوزههای علمیه با اشاره به اینکه باید تحقیقات و پژوهشهای طلاب به سمت نیازسنجی برود، ادامه داد: در خصوص موضوعاتی که نیازسنجی شده است ۳۰۰ قرارداد بسته شده است که از این تعداد ۲۳۰ مورد به اتمام رسیده است.
وی افزود: یکی از نکات و بسترهای مهم برای نهادینهکردن امر پژوهش برگزاری جشنوارهها است. تاکنون در ۱۵ دوره جشنواره علامه حلی ۱۸۰ هزار اثر دریافت شده است. جشنواره کانونهای علمی طلاب در مدارس برگزار میشود.
حجتالاسلام مقیمی ادامه داد: جشنواره کتاب سال حوزه یکی از جشنوارههایی است که نماد حوزه و جایگاه بزرگی در حوزه دارد که افتخارش این است آثار مراجع تا طلاب جوان را دریافت کرده و در رقابت قرار داده است.
انتهای خبر /160
نظرات شما