رئیس مرکز کامپیوتری علوم اسلامی نور خبر داد:

راه‌اندازی سامانه گفتگو با احادیث

رئیس مرکز کامپیوتری علوم اسلامی نور با اشاره به اینکه چشم انداز ما ایجاد دستیار محقق است، گفت: سامانه گفتگو با احادیث که مبتنی بر ۴۰۰ هزار حدیث عمل می‌کند، رونمایی شد.

به گزارش گروه خبرنگار گروه اجتماعی  پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا»  حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین بهرامی ظهر امروز در جلسه رونمایی از سامانه گفتگو با احادیث که در سالن جلسات مرکز کامپیوتری نور برگزار شد اظهار داشت: سامانه گفتگو با احادیث در راستای بازیابی مفهموم و تحلیلی هوشمند احادیث است.
وی ادامه داد: سال هاست که مسئولان مرکز کامپیوتری نور و پژوهشگران آرزو داشتند که بتوانند سامانه و یا نرم‌افزاری تعاملی با احادث ایجاد کنند که امروز این دستیار حدیث پژوهی این امکان را به کاربر می‌دهد.
رئیس مرکز کامپیوتری علوم اسلامی نور با اشاره به اینکه از سال‌ها قبل توجه به هوش مصنوعی در این مرکز شروع شد، گفت: از دهه‌های قبل موضوع هوش مصنوعی به فراخر ظرفیت از دغدغه‌های مرکز کامپیوتری علوم اسلامی نور بوده است.
وی ادامه داد: در همین راستا سال‌ها قبل نرم‌افزار درایت که بر اساس سیستم خبره بود رونمایی شد. در سال ۱۴۰۰ آزمایشگاه هوش مصنوعی مرکز تأسیس شد همچنین سال قبل هم پژوهشگاه دیجیتال را که در مسیر هوش مصنوعی است را افتتاح کردیم.
بهرامی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰ محصول مبتنی بر هوش مصنوعی در زمینه علوم اسلامی عرضه شده است، بیان کرد: هر هوش مصنوعی نیازمند یک دیتای حجیم و پاگیره است که سامانه گفتگو با احادیث دارای یک دیتای حجیم که اندوخته ۳۰ سال مرکز است می‌باشد.
وی تصریح کرد: همچنین محصولات هوش مصنوعی نیازمند زیرساخت قوی و الگوریتم و تیم سازنده است که همه این‌ها در مرکز کامپیوتری نور در سال‌های گذشته آماده شده است.
رئیس مرکز کامپیوتری علوم اسلامی نور با اشاره به اینکه امروز اولین خروجی هوش مصنوعی رونمایی شد، گفت: امسال دستیار‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف علوم اسلامی را راه‌اندازی خواهیم کرد.
وی بیان کرد: رونمایی امروز در حوزه حدیث است والبته در این حوزه کار‌های بیشتری را آماده و رونمایی خواهیم کرد.
بهرامی با اشاره به اینکه چشم انداز ما ایجاد دستیار محقق است، تصریح کرد: ما می‌خواهیم یک دستیار محقق ایجاد کنیم که تمام مراحل تحقیق و پژوهش را انجام دهد و کمکی برای محققان باشد.
وی ادامه داد: چت بات‌های عمومی در بستر اینترنت می‌توانند در زمینه حدیث هم مطلب ارائه دهند اما در برخی موارد خیلی ظریف به ارائه احادیث نامعتبر اقدام می‌کنند.
رئیس مرکز کامپیوتری علوم اسلامی نور با اشاره به اینکه باید در فضای هوش مصنوعی اعتماد‌سازی رخ دهد، بیان کرد: سامانه گفتگو با احادیث مبتنی بر بانک جامعه احادیث شیعه است که از ۴۰۰ هزار حدیث تشکیل شده است.
وی ادامه داد: تحلیل این سامانه از طریق این احادیث رخ می‌دهد و پاسخگوی تمام محققان است. حدود یکسال برای این دستیار حدیث تلاش شده است و هر روز هم تکمیل‌تر خواهد شد.
همچنین در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام راشدی با اشاره به اینکه این سامانه اولین دستیار حدیث پژوهی است، گفت: این سامانه کاملاً بومی و بر اساس دیتای پاکیزه و صحیح است.
وی تأکید کرد: دیتای این سامانه ۴۰۰ هزار حدیث موجود در این مرکز است که در این ۳۰ سال گردآوری شده است. محققان می‌توانند مشکل امروز خود را به زبان امروزی از این سامانه بپرسند و جواب دقیق بگیرند.

انتهای خبر/160

 
http://javaneparsi.ir/54817
اخبار مرتبط

نظرات شما