آمادگی کامل برای حج ۱۴۰۴؛
عربستان سهمیه ایران را تغییر نداد

نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت از آمادگی کامل دستگاههای متولی حج برای برگزاری این مراسم در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
وی افزود: مرکز پزشکی حج موظف است تمامی زائران را معاینه کند و اگر زائری دارای مشکل جسمی یا بیماری باشد که امکان درمان و رفع آن وجود دارد، این اقدامات انجام میشود تا بتواند بدون مانع به حج مشرف شود. مهمترین دغدغه ما سلامت زائران است؛ باید با سلامت به حج بروند و با سلامت بازگردند.
آمادگی زیرساختهای اقامتی، تغذیه و حملونقل برای حج ۱۴۰۴
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت گفت: سازمان حج و زیارت در حوزههای مختلف نیز اقدامات لازم را انجام داده است؛ از جمله اجاره هتلها، عقد قراردادهای مربوط به تغذیه و تدارکات، و همچنین تأمین نقلوانتقالات درونشهری و بینشهری.
وی با اشاره به هماهنگیهای صورتگرفته با شرکتهای هواپیمایی گفت: ایرانایر، معراج و شرکت ناس عربستان نیز برنامههای پروازی خود را ارائه دادهاند و ازاینجهت نیز مشکلی وجود ندارد.
انتقال ارز؛ وظیفه بانک مرکزی
نواب در ادامه سخنانش تصریح کرد: در حوزه تأمین و انتقال ارز، قولهایی از سوی بانک مرکزی داده شده و این موضوع نیز که یکی از الزامات اعزام است، بهعنوان وظیفه بانک مرکزی در حال پیگیری و انجام است.
آغاز پروازهای حج از نیمه اردیبهشت
سرپرست حجاج ایرانی در ادامه گفت: زائران حج از مدینه به مکه برای مدینهبعد با قطار منتقل میشوند و برنامهریزی برای سفر به طائف نیز انجام شده است. برای طائف یک هفته وقت در نظر گرفته شده که این سفر موجب صرفهجویی در زمان زائران خواهد شد.
نواب اظهار داشت: پروازهای حج از نیمه اردیبهشتماه آغاز خواهد شد. برخی کاروانها ۴۱ و ۴۲ روزه هستند و این زمان بهتدریج کاهش مییابد تا به ۳۴ روز برسد.
آرزوی تحقق حجی آرام و آبرومند
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار امیدواری کرد: در این دولت نیز، همچون دولت پیشین که در اجرای برنامههای حج همکاری خوبی داشت، شاهد اجرای موفق و بدون مشکل مراسم حج باشیم. مردم عزیز ما که حدود ۲۰ سال چشمانتظار بودهاند، انشاءالله با سلامت مشرف شوند، دعاگوی فرزندان، خادمان، ملت شریف ایران و همه مسلمانان، بهویژه مردم مظلوم فلسطین و دیگر ملتهای غرب آسیا باشند و با سلامت به کشور بازگردند.
سهمیه ایران در حج؛ همچنان بدون افزایش
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت درباره سهمیه کشورمان برای حج تمتع امسال گفت: بر اساس قاعده، سهمیه حج کشورها حدود یک هزارم جمعیت آنهاست. جمعیت ایران حدود ۸۵ میلیون نفر است و برایناساس، سهمیه ما نیز ۸۵ هزار نفر تعیین شده است.
وی افزود: اخیراً آمار جدیدی از افزایش جمعیت ایران ارائه شده، اما دولت عربستان هنوز سهمیه حج را متناسب با این افزایش تغییر نداده است.
سهمیه خدمتگزاران کاهش یافت
نواب در ادامه به موضوع سهمیه خادمان و کارگزاران حج اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته معمولاً بین یک تا سه و نیم درصد از کل سهمیه به خادمان اختصاص داده میشد تا سهمیه زائران کاسته نشود. اما امسال فقط یک درصد سهمیه برای خادمان در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: این کاهش سهمیه موجب محدودیت در خدمترسانی خواهد شد. اگر درصد سهمیه خادمان به سه درصد برسد، تعداد آنها از ۸۵۰ نفر به ۲۵۵۰ نفر افزایش خواهد یافت که به معنای کمک به ۱۷۰۰ زائر بیشتر است.
امید به عنایت دولت میزبان برای افزایش سهمیه حج
نواب در پایان سخنان خود به تجربه سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: در دورههایی برخی از پادشاهان عربستان نگاه مثبتی به افزایش سهمیه ایران داشتند. برای نمونه، در دورهای حدود ۲۰ سال پیش، سالانه ۵ هزار سهمیه افزوده اختصاص مییافت که با رایزنی برخی مسئولان وقت برای کمک به زائران مورد استفاده قرار میگرفت.
وی خاطرنشان کرد: باتوجهبه توسعههای جدیدی که در حوزه حج انجام شده، امیدواریم این توجه و مساعدتها دوباره صورت گیرد. اکنون برخی از زائران ثبتنامی سالهای قبل همچنان در صف اعزام هستند و اگر وضعیت به همین صورت ادامه یابد، ممکن است فرایند اعزام آنها تا ۳۰ سال طول بکشد. هماکنون نیز حدود ۲۰ سال از آغاز این صف گذشته است.
انتهای خبر /
نظرات شما