قم فردا گزارش میدهد؛
زخم پارکینگ مهمترین معضل زائران در قم

یکی از معضلات مهم زائران که در ایام نوروز هم دچار کلافگی و سردرگمی در معابر و هسته مرکزی قم شده بودند مسئله پارکینگ است.
حضور سالیانه ۲۵ میلیون زائر در شهر قم
از همین رو اکبر بهنام جو، استاندار قم در گفتگو با خبرنگار فرهنگنگار با اشاره به حضور سالیانه ۲۵ میلیون زائر در شهر قم گفت: اگر زیرساختهای شهر قم کامل شود، میتوانیم سالانه ۵۰ میلیون زائر را در شهر و استان قم پذیرایی کنیم.
این حجم از حضور زائر در قم نیازمند برخی نیازهای اولیه در استان است تا رفاه و آسایش زائران فراهم و ماندگاری این مسافران در استان بیشتر شود. از نیازهای اولیه میتوانیم به مکانهای موقت اسکان، فضای سبز مناسب، مراکز اقامتی، پارکینگ و برخی موارد دیگر اشاره کرد که نبود همین امکانات باعث بروز مشکلات فراوان در شهر مخصوصاً هسته مرکزی شهر برای زائران و شهروندان قمی خواهد شد.
پارکینگ از نیازهای مهم قم است
این در حالی است که حسین صابری، عضو شورای شهر قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به اهمیت پارکینگ در قم، اظهار داشت: پارکینگ در قم یکی از موضوعات مهم است.
وی ادامه داد: در اولویتهای مدیریت شهری نیاز پارکینگ بسیار مهم است و در این راستا هم اقداماتی در حال انجام است.
این عضو شورای شهر افزود: باید بودجههایی برای تأمین پارکینگ در برخی از مناطق شهری که نیازمند پارکینگ هستند در نظر گرفته شود.
احداث پارکینگهای جدید در شهر
همچنین سید محمدحسین دهناد در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به مسئله پارکینگ در برخی مناطق پرتردد شهر، اظهار داشت: تأمین پارکینگ یکی از مسائل مهم شهر قم است.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته پروژههایی در هسته مرکزی شهر و برخی مناطق توسط مدیریت شهری آغاز شده تا کمبود فضای پارک خودرو برطرف شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم افزود: طبق مقررات، درآمدهای حاصل از حذف و یا کسر پارکینگ باید برای ساخت پارکینگهای جدید مصرف شود که متأسفانه در سالهای گذشته به این مسئله بیتوجهی شده اما امروز این موضوع در اولویت قرار دارد.
باتوجهبه اینکه قم یک شهر زائرپذیر است به راحتی میتوانستیم در ایام نوروز کلافگی و سردرگمی زائران در خصوص کمبود پارکینگ در سطح شهر مخصوصاً هسته مرکزی شهر و اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) را دید.
ورود ۲۶۵ هزار خودرو به پارکینگهای هسته مرکزی شهر در نوروز
از همین رو علیرضا خلیلی در گفتگو با خبرنگار شهر نیوز درباره خدمترسانی پارکینگهای عمومی سطح شهر در ایام نوروز اظهار کرد: طی ۱۵ روز ابتدایی و در پنج پارکینگ هسته مرکزی شهر از جمله، پارکینگ طبقاتی زائر واقع در مجاورت حرم مطهر، پارکینگ بهار واقع در بلوار شهید سلیمانی، پارکینگ شرقی در مجاورت حرم مطهر، پارکینگ شهید کاظمی واقع در خیابان شهدا و پارکینگ شهید مطهری واقع در مجاورت میدان قدیم میوه و ترهبار در مجموع ۲۶۵ هزار دستگاه خودرو به مراکز موصوف مراجعه و از خدمات این اماکن بهرهمند شدند.
خلیلی عنوان کرد: تمهیداتی برای تأمین فضای پارکینگ در محدوده حرم مطهر اندیشیده شده و پارکینگ شهید دل آذر واقع در ابتدای خیابان طالقانی به زودی مورد دسترس عموم شهروندان قرار خواهد گرفت و در مجموع پارکینگهای هسته مرکزی شهر با ظرفیت پذیرش ۶ هزار دستگاه خودرو به شهروندان و مجاوران حرم حضرت معصومه (س) خدماترسانی خواهند کرد.
در هر حال در خصوص اهمیت و ضرورت تقویت و احداث پارکینگها در معابر پرتردد مخصوصاً معابر اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) گفته شد و در این خصوص هم باید اشاره کرد که پروژههای جدیدی در دست اقدام برای ایجاد پارکینگ است که میتواند در آینده نه چندان دور ظرفیت پارک را در شهر افزایش داد.
ظرفیت پارکینگ شرقی ۲ هزار دستگاه خودرو است
از همین رو عباس حلواییزاده اسفندماه در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به پروژه بسط شرقی حرم مطهر، اظهار داشت: وسعت پروژه بسط شرقی حرم مطهر ۲/۴ هکتار در پنجطبقه و ۱۱۵ هزار مترمربع زیربنا است.
وی ادامه داد: تعداد آسانسورها، پلهبرقیها و رمپها در این پروژه نسبت به پروژه بازار شمسه افزایشیافته تا مشکلات مجتمع شمسه در این پروژه تکرار نشود.
معاون فنی و عمرانی شهرداری قم با اشاره به اینکه این پروژه یکی از طرحهای جامع حمل و نقل ترافیک شهر قم است، خاطرنشان کرد: برای این پروژه جای پارک یک هزار و ۵۷۰ دستگاه خودرو طراحی شده که در حال بررسی افزایش تا ۲ هزار دستگاه هستیم.
وی اضافه کرد: در این پروژه برای سطح صفر سایهبان طراحی شده است و همچنین امکانات دسترسی مناسبی برای طبقات زیرین فراهم شده تا زائران در کمال آرامش از این امکانات استفاده نمایند.
احداث ۳ پارکینگ در منطقه ۳ شهرداری
همچنین مهرداد روحانی وزیری در گفتگو با شهرنیوز با اشاره به پیشرفت پروژه احداث پارکینگ در خیابان امام خمینی (ره)، اظهار کرد: این پروژه با پیشرفت قابل توجهی همراه بوده و پس از تکمیل، نقش مؤثری در کاهش معضلات ترافیکی این منطقه ایفا خواهد کرد.
وی افزود: پروژه پارکینگ شماره ۲ نیز در کوچه ۲۷ خیابان امام خمینی (ره) با مساحت یک هزار و ۳۵۰ مترمربع تملک شده و در مراحل پایانی اجرا قرار دارد. این پارکینگ به صورت سطحی به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیر منطقه ۳ شهرداری قم با اشاره به پروژه پارکینگ شماره ۳ عنوان کرد: این پارکینگ در کوچه ۲۲ خیابان شهدای هفت تیر واقع شده و با مساحت یک هزار و ۲۰۰ مترمربع آماده بهرهبرداری است.
روحانی وزیری ادامه داد: با توجه به نزدیکی این پارکینگ به میدان شهید آیتالله سعیدی، انتظار میرود نقش قابل توجهی در کاهش ترافیک محدوده خیابان امام خمینی (ره)، میدان شهید آیتالله سعیدی و خیابان شهدای هفت تیر داشته باشد.
وی تأکید کرد: با تکمیل این ۳ پروژه، منطقه ۳ قم به عنوان یکی از پیشگامان در حوزه توسعه پارکینگهای عمومی، گام بلندی در راستای خدمترسانی به شهروندان و رفع مشکلات ترافیکی برداشته است.
احداث ۳ پارکینگ در منطقه یک شهرداری قم
همچنین علی اکبری در گفتگو با خبرنگار شهرنیوز با اشاره به اینکه ساخت پارکینگ نیز از اولویتهای این منطقه است، گفت: سه نقطه برای طراحی و ساخت پارکینگ لحاظ شده که یکی در خیابان دور شهر بین کوچه ۲۳ و ۲۵، یکی در خیابان انقلاب و دیگری در جنب گلزار شهدا است، همچنین انتهای بلوار محتشم یک نابسامانی وجود دارد که باید با بحث ماده ۱۰۰ تعیین و تکلیف شود و به خانه تکواندو و ژیمناستیک نزدیک باشد و امید است به نتیجه برسد.
علی اکبری تأکید کرد: در بلوار پیامبر اعظم (ص) و حد فاصل میدان معلم از منطقه سر خندق تا پاساژ زمزم که رها بوده باید تملک شود، همچنین روبهروی پاساژ ناشران چند پلاک برای تکمیل بلوکهای سرمایهگذاری وجود دارد.
مدیر منطقه یک شهرداری قم با بیان اینکه حجم تملکات در سطح منطقه یک بسیار زیاد است و کار تملکی جدید نمیتوان انجام داد، گفت: به دلیل این پروژهها ادامه بلوار فردوسی یعنی شهیدان شاهرودی که دارای ۲۵ پلاک تملکی است به بودجه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومانی برای ادامه کار نیاز دارد و نمیتوان در سال جاری وارد این طرح شد.
درهرحال باید گفت که قم یک شهر زائرپذیر است که باید برای راحتی و ماندگاری زائران در استان برخی زیرساختهای مهم در استان از بدو ورود زائر تا خروج آماده باشد که شاید مهمترین آنها زیر ساختهای اقامت و پارکینگ است که باید در این زمینهها برای آینده نهچندان دور برنامهریزیهای دقیق و منسجمی صورت بگیرد.
انتهای خبر /160
نظرات شما