قم فردا گزارش می‌دهد؛

تولید محور محرکه اقتصاد

مسئولان باید با اقدامات عملی و جدی به تحقق شعار سال کمک کنند تا فعالان اقتصادی نیز با تلاش و پشتکار، به رشد و توسعه کشور جامع عمل بپوشانند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «قم فردا» تولید محور محرکه اقتصاد و معیشت است؛ اگر چرخه تولید به هر دلیلی متوقف شود به اقتصاد و معیشت جامعه در ابعاد مختلف ضربه وارد می‌کند.
 حدود ۲ دهه می‌شود که حضرت آقا سه کلیدواژه «تولید، اقتصاد و معیشت» را جزو عناوین برجسته سال تعریف و نام‌گذاری می‌کنند؛ کلیدواژه‌هایی که اگر روی آن برنامه‌ریزی صورت گیرد قطعاً محور توسعه، پیشرفت و بالندگی کشور خواهد شد.
 امسال هم از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده است؛ این نام‌گذاری هدفمند و جهت‌دار، از سلسله کلیدواژه‌های اقتصادمحور است که همانند چراغ راهی روشن پیشروی دولت‌مردان قرار دارد.

احیای اعتماد عمومی، دیپلماسی فعال و شایسته‌سالاری
۳ ضلع تحقق شعار سال
از همین رو شاهین صادقی‌نسب در گفتگو با خبرنگار «قم فردا» با اشاره به نام‌گذاری امسال به نام سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی رهبر انقلاب، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال در پیام نوروزی خودشان تأکید ویژه‌ای را همچون سالیان گذشته بر اقتصاد و مسئله‌ تولید داشتند و امسال را سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری کردند که امر و مقوله‌ای بسیار، بسیار حیاتی و مهمی است.
وی اقتصاد دولتی را یکی دیگر از مشکلات کلان اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت:  امروز اقتصاد کشور تا حدود ۹۰ درصد در اختیار دولت و خصولتی‌ها است که مقصر اصلی آن‌هم دولت است که بخش خصوصی را ضعیف کرده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در این میان هم شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های فناورانه و دانش‌بنیانی هستند که قطعات تولید می‌کنند تسهیلگری می‌کنند که آن‌ها هم دارند بزرگ‌ترین صدمات را می‌خورند؛ چون نظام رانتی که در پتروشیمی وجود دارد سودش در این است که قطعات را هم از خارج وارد کند که بتواند دوباره یک توجیهی هم برای این گم‌شدن و وارد نشدن دلارها داشته باشد، پس ما بخش خصوصی قدرتمند و پویایی اصلاً در هیچ‌کدام از بازارهای کشورمان نداریم.
 صادقی‌نسب تغییر  رویه در اقتصاد و خصوصی‌سازی را مهم برشمرد و تأکید کرد: مسئله دیگری که ما داریم که به همان اندازه مسئله اول مهم است، موضوع عدم شایسته‌سالاری است این هم ایراد بزرگ دیگر کشور است،   این در حالی است که در کشورهای توسعه‌یافته و کشورهای پرشتاب در مسیر توسعه از بهترین نیروهای خودشان برای اداره عمومی کشور استفاده می‌کنند متأسفانه در کشورمان یکی از این ایراداتی که نمی‌پذیریم همین است ما افراد ناکارآمد را در بسیاری از موارد برای اداره امور مردم گماشته‌ایم و این رو هم متأسفانه می‌بینیم که سیاست‌گذارهای ما را نمی‌پذیرند که این باعث بروز ناکارآمدی می‌شود.
وی شعار سال را موردتوجه قرار داد و گفت: وقتی می‌گوییم سرمایه‌گذاری برای تولید، این سرمایه باید چگونه تأمین و در چه سیستم و نظام حکمرانی هزینه شود، سرمایه‌گذاری از دو منبع تأمین می‌شود، منابع داخلی و خارجی، در حوزه سرمایه‌گذاری‌های داخلی از سرمایه‌های مردمی صحبت می‌کنیم اگر قرار باشد مردم در تولید کشور بخواهند سرمایه‌گذاری کنند اولین و اساسی‌ترین شرطش بازگرداندن اعتماد عمومی به مردم است، ما یک تجربه سیاه را در بورس داریم این تجربه سیاهی که ما در بورس داریم برای همیشه مردم ما رو بدبین کرده است.
این کارشناس سیاسی نقش دستگاه دیپلماسی در توسعه کشور را مهم برشمرد و گفت: ما عموماً سفرایی که داریم سفرای بسیار بی‌کیفیتی هستند، سفرایی هستند که نه تسلطی به فرهنگ کشور میزبان دارند و  نه زبان کشور میزبان را می‌دانند و قرار است برای کشور هم منفعت برسانند که تجربه ثابت کرده نتوانسته‌اند، علاوه بر این نمایندگانی که در سازمان‌های بین‌المللی داریم بعضاً در حد و اندازه نمایندگی ملت ایران نیستند. دستگاه دیپلماسی مقتدر می‌تواند پرچم‌دار توسعه و جذب سرمایه‌گذار خارجی باشد.
وی بیان داشت: این مهم را باید به‌خاطر داشته باشیم که برای رسیدن به قله ما نیاز به نیروهای کارآمد داریم با این نیروها ما در حوزه اقتصاد هرگز به قله نمی‌رسیم و نیاز به بازنگری در این زمینه‌ها داریم.
صادقی‌نسب خاطرنشان کرد: امیدواریم که با اتخاذ سیاست‌های درست، روی آوردن به شایسته‌سالاری، مقابله واقعی با فساد و قطع‌کردن این نظام فاسد رانتی حکمرانی ما بتواند گام‌های بزرگی را برای اعتلای این سرزمین بردارد، ما باید این را بدانیم که صندلی‌های مدیریتی این کشور حاصل خون هزاران هزار شهید وطن و مبارزه بی‌امان ملت ایران برای تحقق انقلاب اسلامی و گرفتن استقلال کشورشان است و در این موضوعات ما نباید باهم تعارف داشته باشیم و شوخی کنیم، باید ناکارآمدی‌ها را بپذیریم و به شایسته‌سالاری روی بیاوریم و برای آن چاره بیندیشیم با تعریف و تمجید کردن از همدیگر ما به‌جایی نمی‌رسیم مسلماً که آینده کشور روشن است و ان‌شاءالله ما بتوانیم تحت هدایت رهبر معظم انقلاب اسلامی با نفس حق ایشان با مدیریت قرآنی ایشان ما بتوانیم روزهای بسیار خوبی را برای کشور رقم بزنیم.



 شعار سال در راستای تقویت تولید داخلی در بخش‌های مختلف
همچنین در این خصوص مصطفی صحراپیما، کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با مهر کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی را دلیل مهم نام‌گذاری سال جدید دانست و بیان کرد: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اقتصادی ایران، وابستگی زیاد به نفت است، این وابستگی باعث می‌شود که اقتصاد کشور آسیب‌پذیر و ناپایدار باشد، زیرا نوسانات قیمت نفت می‌تواند تأثیرات منفی بر اقتصاد کشور داشته باشد، بنابراین، برای دستیابی به توسعه پایدار، باید اقتصاد از وابستگی به نفت کاسته و به سمت تنوع درآمدی حرکت کرد.
 به گفته وی، نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ به «سرمایه‌گذاری برای تولید» به این منظور است که با تقویت تولید داخلی در بخش‌های مختلف، وابستگی به منابع نفتی کاهش یابد و ایران بتواند به یک اقتصاد متنوع و مقاوم در برابر بحران‌ها تبدیل شود.

 متأسفانه باوجود تأکیدات رهبری، بسیاری از نهادها و سازمان‌های دولتی و شبه‌دولتی به‌جای حمایت از تولید، به مانعی سر راه تولید تبدیل شده‌اند و این موضوع باعث شده که بخش تولید نتواند به طور کامل به اهداف خود دست یابد. برخی از سازمان‌ها با قوانین دست‌وپا گیر و رویه‌های سنگین، تولیدکنندگان را با مشکلات زیادی مواجه کرده‌اند و افراد با چالش‌های مالی و اداری زیادی روبه‌رو هستند
 با رفع چالش‌های پیشروی تولید می‌توانیم شاهد ورود سرمایه‌گذاران جدید به بازار و رونق کسب‌وکارهای کوچک و متوسط باشیم. این موضوع نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه باعث ایجاد اشتغال و کاهش مشکلات اجتماعی نیز خواهد شد.
 
 فعالیت‌های مولد مورد توجه قرار گیرد
 از همین رو دکتر محمدجواد توکلی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به شعار سال در مسیر اقتصاد کشور، اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در زمینه سرمایه‌گذاری برای تولید، ثبات اقتصادی است که این مسئله در اقتصاد آرام محقق می‌شود.
 وی ادامه داد: یکی از اقدامات مؤثر در تحقق شعار سال، سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های مولد است. البته امروز در کشور فعالیت‌های غیرمولد مورد توجه بیشتر است.
 این کارشناس اقتصادی با اشاره به ایجاد اشتیاق در سرمایه‌گذاری تولید، گفت: در گام ابتدایی باید زمینه‌های افزایش سودآوری تولید افزایش یابد. در حال حاضر هزینه فعالیت‌های غیرمولد بسیار کم است و در مقابل فعالیت‌های مولد بسیار هزینه‌بر است.
 وی خاطرنشان کرد: برای افزایش سودآوری تولید و حضور سرمایه‌گذار باید زیرساخت‌های تولید افزایش یابد همچنین معافیت‌های مالیاتی را کاهش دهیم.
 توکلی ادامه داد: در این زمینه باید موانع صادرات و برخی قوانین دست‌وپا گیر رفع شود همچنین می‌توان برای تولید تسهیلات خاص و یا یارانه تولید اعطا کرد.
 وی بیان کرد: در مقابل این اقدامات هم باید فعالیت‌های غیرمولد را مانند دریافت مالیات بر عایدی سرمایه و برخی اقدامات دیگر پرهزینه کنیم.
 
سیاست‌های دولت به ضرر تولید است
این در حالی است که حجت‌الاسلام احمدعلی یوسفی در گفتگو با خبرنگار ما به شعار سال جدید اشاره کرد و اظهار داشت: طبق سنوات سال‌های قبل رهبر معظم انقلاب امسال را سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری کردند. چند سالی است که مقام معظم رهبری نام‌گذاری سال و شعار سال را در راستای مسائل اقتصادی انجام می‌دهند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به راه‌های تحقق شعار سال، گفت: با سرمایه‌گذاری در بخش تولید می‌توانیم بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را رفع کنیم. امروز برای توسعه و افزایش تولید کشور نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم که منابع این سرمایه‌گذاری را می‌توانیم از طریق دولت، مردم و یا سرمایه‌گذار خارجی تأمین کنیم اما بهترین راه تأمین این سرمایه توسط مردم است.
حجت‌الاسلام یوسفی با اشاره به سرمایه‌گذاری مردم در مسیر اشتباه، گفت: هدایت سرمایه‌های مردم به سمت ارز و سکه و برخی بازارها باعث انحراف در سرمایه مردم است.
وی خاطرنشان کرد: سیاست‌های غلط دولت مانع اصلی در انحراف سرمایه مردم است. مردم بجای سرمایه‌گذاری در تولید باسیاست‌های غلط سرمایه خود را در ارز و سکه و طلا قرار می‌دهند که به ضرر اقتصاد کشور است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه سیاست‌های دولت حال تولید را خراب کرده است، عنوان کرد: امروز تولید کشور و در ادامه اقتصاد کشور می‌تواند با سرمایه‌های مردمی که با سیاست‌های غلط به صورت ارز و سکه در خانه‌ها محبوس شده است می‌تواند روز به روز قوی‌تر شود.
وی افزود: با قوی‌تر شدن تولید و اقتصاد، قطعاً مشکلات معیشتی مردم حل خواهد شد. همان‌طور که گفته شد برای این عمل بجای استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی باید از سرمایه‌های مردمی استفاده شود.

 درهرحال مسئولان باید با اقدامات عملی و جدی به تحقق شعار سال کمک کنند. سرمایه‌گذاری برای تولید با همکاری همه‌جانبه دولت، بخش خصوصی و نهادهای مرتبط محقق خواهد شد. فعالان اقتصادی نیز باید با تلاش و پشتکار، به رشد و توسعه کشور کمک کنند.


انتهای خبر /160

 
http://javaneparsi.ir/53403
اخبار مرتبط

نظرات شما